La Liga: Real Sociedad 0-1 FC Barcelona

La Liga - 4. november 2023

Der var grund til bekymring efter sidste uges El Clásico, hvor Barca spillede langsomt og faldt totalt sammen i anden halvleg. Derfor havde holdet trænet godt i løbet af ugen forud for aftenens udekamp mod Real Sociedad, men det var absolut ikke til at se, at Barca var kommet for at vinde. De kom aldrig i gang med deres egen fodbold og var presset af Real Sociedad igennem hele kampen - men der skal kun én chance til og den kom i 94. minut, da Araujo blev matchvinder.

Ter Stegen, Araujo, Koundé, Martinez, Baldé, Cancelo, Fermin, Gündogan, Gavi, Felix og Lewandowski

57' Lewandowski Pedri
57' Fermin Ferran Torres
69' Cancelo Raphinha
69' Felix Yamal

- 0-1 90+4' - Araujo

FC Barcelona vidste på forhånd, at de skulle ud i en meget svær kamp og inden opgøret havde Xavi endda udtalt, at der er tale om en kamp som var det Champions League. Det så dog ikke ud til, at spillerne havde forstået alvoren. Efter 10 sekunder valgte Gavi at forsøge at drible på midtbanen og her mistede han kuglen og så tog Real Sociedad kuglen og det endte med et knaldhårdt skud af Ander Barrenetxea, som Ter Stegen med en stærk hånd fik reddet. Stormen var dog ikke reddet af - for Barca kom slet ikke ud af starthullerne. Minuttet efter - altså to minutter inde i kampen - dummede Koundé sig ved at aflevere bolden tilbage mod Ter Stegen, men afleveringen var så svag, at den landede foran Oyarzabal, der med ydersiden forsøgte at udplacere Ter Stegen, men bolden gik forbi målet.

Minuttet efter - altså tre minutter inde i kampen - var Mikel Merino tæt på med et hovedstød efter et hjørnespark og igen var Barca heldige. Real Sociedad sad på det hele og Barca kunne slet ikke få gang i spillet. De erfarne spillere blev overløbet og de unge kunne ikke følge med. Et kvarter inde dukkede Kubo op ved bagerste stolpe, hvor han fik en stor chance, men igen var det Ter Stegen, som skulle redde sine holdkammerater. På dette tidspunkt havde Barca ikke haft et eneste angreb, hvor de have kørt bolden rundt omkring baskernes felt. Til gengæld fik Gavi en kæmpe chance efter 20 minutter, da han prikkede bolden mellem benene på Zubeldia og kom frem til en skudmulighed, men af uforklarlige årsager valgte han at prøve og finde Lewandowski på tværs af feltet og så blev bolden opsnappet.

En halv time inde i kampen fik Real Sociedad igen en stor chance, da hverken Cancelo eller Gündogan kunne tage en løs bold i feltet. Det endte med et indlæg, som Ter Stegen egentlig fik grebet, men han tabte den ud af hænderne og noget heldigt fik Koundé i sidste øjeblik sparket bolden væk. Barca var stadig ikke kommet i omdrejninger og først med ganske få sekunder tilbage af halvlegen skete der lidt, da Lewandowski blev nedlagt på kanten af feltet, men han fik ikke frispark. Så faldt Joao Felix til jorden efter en duel, men dommeren afviste straffespark ligesom VAR ikke gik ind. Den løse bold nærmest afleverede Fermin Lopez ind i hænderne på keeperen og så sluttede den måske dårligste halvleg nogensinde under Xavi.

Efter 57 minutter havde Xavi set nok af Lewandowski og Fermin Lopez, der blev erstattet af Ferran Torres og Pedri. 10 minutter senere ville Real Sociedad med have straffespark, da Koundé og Oyarzabal løb sammen i feltet, men dommeren afviste og det samme gjorde VAR. Sekunder senere blev en totalt anonym Cancelo pillet ud sammen med Joao Felix for Raphinha og Lamine Yamal. Med 20 minutter igen tog Ander Barrenetxea chancen fra distancen med en flugter, som Ter Stegen flot var helt nede og skubbe til hjørnespark - Barca var stadig totalt ufarlige og Real Sociedads forsvar havde på ingen måde noget som helst at lave.

Barca havde fået en anelse bedre fat i det defensive, men midtbanen var splittet i atomer og kunne slet ikke skabe noget fremadrettet ligesom de offensive spillere konstant kom til kort. Statistiskmæssigt var Real Sociedad ovenpå med flere skud på mål, flere angreb og mere boldbesiddelse. xG efter 85 minutter lød på 0,8 til Real Sociedad og bare 0,38 til FC Barcelona. Ligesom i slutningen af første halvleg, hvor Barca begyndte at vise tænder, var det samme tilfældet i anden halvleg. Lige inden lukketid sendte Araujo en kanonkugle afsted, Ferran Torres brændte en god chance hvor Yamal var helt fri og Gavi var helt inde i hjertet af baskernes felt og kunne ikke sparke bolden forbi keeperen. I det sidste tillægsminut kom forløsningen for Barca, da Gündogan smed en bold ind i feltet, hvor Araujo kom stormende og pandede kuglen i mål. I første omgang blev målet annulleret for offside, men timingen var perfekt og målet fik lov at stå. Dermed sluttede det hele 0-1 på Anoeta og FC Barcelona hentede tre vigtige point i en utrolig dårligt spillet kamp. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder