Mest læste denne uge

Champions League: Shakhtar 1-0 FC Barcelona

Champions League - 7. november 2023

Efter en skuffende indsats mod Real Sociedad i ligaen var Barca tilbage på banen; denne gang i Hamborg mod Shakhtar Donetsk i Champions League, men det var bestemt ikke fordi, at Xavi kunne sætte sine spillere op til kampen efter den skuffende indsats mod baskerne. Barca var ufatteligt dårlige i angrebet og spillede sig ikke til at få nogen ære af kampen.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Cancelo, Araujo, Christensen, Alonso, Gavi, Romeu, Gündogan, Raphinha, Lewandowski og Ferran Torres

59' F. Torres Felix
59' Romeu Pedri
59' Raphinha Yamal
59' Alonso Baldé
81' Gavi Fermin

- 1-0 40' - Sikan

Inden opgøret mod Shakhtar Donetsk kunne FC Barcelona matematisk sikre sig en billet videre fra Champions Leagues gruppespil og Xavi havde udtalt, at holdet ville komme til udtryk på banen til trods for et par ændringer. Men der var absolut ingenting at komme efter i første halvleg. Holdet leverede den samme skandaløse indsats som imod Real Sociedad selvom modstanderen var af totalt anden kaliber. Real Sociedad gik højt i banen og pressede Barca hvilket catalanerne slet ikke kunne håndtere mens Shakhtar gik lavt og satsede på omstillinger hvilket catalanerne ej heller kunne håndtere.

Barca havde bolden mest og kørte den rundt på Shakhtars banehalvdel, men der var ikke en eneste spiller på banen, som havde fundet kreativiteten frem. Det var en utrolig kedsommelig affære fra Barca-spillerne og faktisk ramte de ikke målet med et skud en eneste gang i de første 45 minutter. Der var reelt set intet at skrive hjem om fra Barca. Mykola Matviienko fik chancen for at bringe Shakhtar i front efter et kvarter, men han skød lige på Ter Stegen. Fem minutter før tid havde Shakhtar-spillerne kørt bolden rundt med mange, mange afleveringer, hvor Barcas pres mest af alt lignede en sommerkamp efter en lang ferie. En lang aflevering blev slået ud på kanten, hvor Marcos Alonso lod Ferran Torres dække op. Han kom ikke ned til boldholderen i tide og så blev bolden slået ind i feltet, hvor Sikan stod og han kunne hoppe op foran Andreas Christensen og flot heade bolden i mål til 1-0.

Selvom Barca havde set mest til bolden, så var det på ingen måde ufortjent, at Shakhtar kom i front. Barca skabte ingenting og deres kedsommelige fodbold fortsatte fra de seneste par kampe. Der var intet udtryk i holdet, som Xavi ellers forinden opgøret havde lovet, at man ville se. To minutter inde i anden halvleg snorksov Ferran Torres og Alonso, da de var to mod en i defensiven. Ferran Torres troede, at Alonso ville tage sig af manden og omvendt og så kom Giorgi Gocholeishvili helt ind i det lille felt og skød lige på Ter Stegen. Herefter tog ufarlige Barca fat i bolden igen og kørte den rundt uden at skabe noget indtil det 57. minut, hvor Shakhtar igen kom ind i feltet og fik skudt bolden afsted, men igen stod Ter Stegen i vejen.

Herefter havde Xavi set nok. Felix, Yamal, Baldé og Pedri kom alle på banen på samme tid for at erstatte Alonso, Romeu, Ferran Torres og Raphinha. Og der skete noget lige med det samme. Det, som Raphinha ikke kunne på en time, kunne Yamal på 20 sekunder. Han udfordrede sin direkte modstander, kom forbi og lagde bolden ind, hvor Felix ikke fik det bedste ud af sit forsøg, men Gavi kom på returen og headede på mål - første 'skud' på mål i kampen for Barca. Herefter gik effekten af den vilde indskiftning af og Barca gik igen ind i en periode, hvor de ikke kunne ramme den afgørende angriber og de kunne heller ikke finde ud af at skyde på mål. Med ni minutter igen kom Fermin Lopez på banen for Gavi. Fermin var med afstand den bedste spiller mod Shakhtar på hjemmebane, så det var et stort spørgsmål, at han kun måtte få ni minutter denne gang.

Mens Barca forsøgte at kombinere sig igennem 11 Shakhtar-spillere, uden at skyde fra distancen, løb Newerton fra Barca-forsvaret, trak forbi Cancelo og bragede bolden i mål med tre minutter igen, men målet blev annulleret for offside. På dette tidspunkt var Gavis sløje hovedstød stadig det eneste forsøg, som sad indenfor målrammen - og det var altså mere en aflevering ned i jorden, som keeperen kunne samle op uden problemer. Barca kunne ikke dirigere ukrainerne op og således endte det i et 1-0-nederlag og med bare ét skud indenfor rammen over 98 minutter. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder