Champions League: FC Barcelona 2-1 FC Porto

Champions League - 28. november 2023

FC Barcelona var på en vigtig mission tirsdag aften, da de fik besøg af FC Porto i Champions League. Efter seneste gruppekamp, hvor Barca håbløst tabte til Shakhtar Donetsk, handlede det kun om sejr denne tirsdag.

Iñaki Peña, Araujo, Koundé, Martinez, Cancelo, Pedri, Gündogan, De Jong, Raphinha, Lewandowski og Felix

75' Felix Ferran Torres
82' Cancelo Baldé
89' Raphinha Yamal

- 0-1 30' - Pepé
- 1-1 32' - Cancelo
- 2-1 57' - Felix

FC Barcelona var nærmest pisket til sejr, da de skuffede fælt mod Shakhtar Donetsk, som her til aften slog Royal Antwerp og dermed gik á point med Barca og Porto. Barca indledte kampen mod portugiseren med håbet om at kunne kontrollere den fra start, men igen var det en taktisk fadæse fra Xavi. Porto kom ikke til Barcelona for at lade catalanerne styre kampen, de kom for at angribe og vinde. Og det så man hurtigt, selvom det godt nok var Raphinha, som havde den første gode mulighed med et flot skud, som keeperen kun kunne slå væk. Det kom efter flot opbyggende spil.

Felix fik også rettet et skud af i sidenettet, men det var også det, som Barca kom med før Porto begyndte at tage over. Efter 26 minutters spil fik Porto bolden i mål - ganske fortjent - men målet blev korrekt annulleret for offside. På dette tidspunkt var Barca faldet ud af kampen og specielt deres midtbane fyldte ingenting. Porto havde let ved at spille lige igennem Pedri, De Jong og Gündogan, som ikke engang kvitterede ved at være særligt kreative frem i banen. Et par minutter efter Portos annullerede mål fik Galeno et godt tryk på kuglen, som Peña flot måtte redde. Men få minutter efter gik den ikke længere for triste Barca, da Galeno skød på mål. Peña fik reddet og slog den ud til siden, som man nu engang skal som keeper, men her var Pepé lynhurtig over returen og bankede den i mål til 0-1.

Heldigvis for Barca så har de lejet Joao Cancelo. Angriberne scorer ikke mange mål og med en totalt usynlig Lewandowski - atter engang - måtte Cancelo tage sagen i egen hånd, da han driblede sig selv forbi sin direkte modstander i feltet og med et flot spark placerede han kuglen i mål til 1-1. Bare to minutter senere skulle Felix have sikret Barca føringen, da Raphinha tog et godt løb og lavede et par step overs før han fandt Felix midt for mål, men portugiseren bragede bolden langt over. Få minutter før pausen fik Barca så to gratis muligheder, da keeperen sendte en bold direkte ud, hvor Pedri kunne opsnappe den. Men Pedris slutprodukt er tæt på ikke-eksisterende og han sparkede på første mand. Returen faldt ud til Raphinha, der med et hårdt skud sendte bolden lige forbi målet. Inden første halvlegs lukketid blev Pedri snydt af en simpel skudfinte på kanten af feltet og så sendte Varela et spark afsted, som Peña måtte redde på fantastisk vis.

Kort inde i anden halvleg var det kun uheld, at Joao Felix ikke fik scoret, da han sparkede bolden på overliggeren. Kort efter fik han en ny chance, men han sparkede bolden fladt forbi mål med et par meter efter fint opspil af Joao Cancelo. 12 minutter inde i anden halvleg slap heldet op for Porto, da Felix spillede bolden ud til Cancelo på kanten og han kvitterede med en aflevering ind i hjertet af Portos felt, hvor Felix var løbet med og smukt kunne dirigere bolden i mål til 2-1. Med et kvarter igen kom Xavis første ændring, da Felix blev klappet fra banen og erstattet af Ferran Torres. Med 10 minutter igen var Porto tæt på en udligning, da Taremi pludselig modtog bolden i Barcas lille felt, men Peña kom godt ned og fik backup af sit forsvar før Gündogan kunne sikre bolden således at Peña kunne gribe den. Straks gik det den anden vej hvor Raphinha fik trykket af. Returen gik ud til Ferran Torres på kanten af feltet, men hans forsøg på at placere den oppe i målhjørnet kiksede og bolden gik forbi mål.

Med otte minutter igen gik Man of the Match Cancelo ud til fordel for Alejandro Baldé. Med to minutter igen var Raphinha tæt på et drømmemål, da Gündogan med et smart vip fandt brasilianeren, der med et halvliggende saksespark tæskede bolden mod mål, men keeperen fik lappen på og reddet til hjørnespark. Med ét minut tilbage af den ordinære spilletid blev Raphinha klappet fra banen og erstattet af Lamine Yamal. Bolden blev sparket frem og tilbage i slutminutterne, men der kom ikke flere mål og dermed fik Barca sejren og sikrede sig en billet til Champions Leagues ottendedelsfinale. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder