Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Champions League: Antwerp 3-2 FC Barcelona

Champions League - 13. december 2023




Nok engang leverede Barca en trist omgang fodbold. Denne gang var de på besøg hos Royal Antwerp i Belgien og nok engang kom Barca bagud lynhurtigt. Blot 75 sekunder tog det før bolden lå bag Iñaki Peña på en stor fejl af Romeu, som i øvrigt endte med at koste to mål før han blev udskiftet.

FC Barcelonas startopstilling
Peña, Koundé, Fort, Christensen, Baldé, Fermin, Romeu, Roberto, Yamal, Lewandowski og Ferran

60' Romeu Gündogan
60' Fermin Pedri
60' Fort Cancelo
72' Lewandowski Guiu
76' Roberto Casado

Mål
- 1-0 2' - Vermeeren
- 1-1 36' - Ferran
- 2-1 56' - Janssen
- 2-2 90+1' - Guiu
- 3-2 90+2' - Ilenikhena



Under normale omstændigheder ville Barca ikke have så meget at spille for, men her til aften var der rigtig meget på spil for Xavis og hans spillere selvom førstepladsen i Champions Leagues gruppespil om nogen var sikret inden kick off. Efter en trist omgang i La Liga skulle det spillemæssige i den grad forbedres og ligeledes skulle man levere et godt resultat og en god kamp. For Joan Laporta handlede det desuden også om at sikre sejren hvilket ville give klubben 2,8 millioner euro. Men det startede skidt, som man har set det så ofte for Barca i denne sæson.

Efter 24 sekunder var Antwerp tæt på, da debutanten Hector Fort blev presset således der kunne blive slået et indlæg. Det blev forsøgt sparket i mål, men bolden sneg sig forbi. 75 sekunder inde i kampen kom Barca så bagud, da Peña sendte bolden ud til Oriol Romeu, der slet ikke fik styr på teknikken og sendte bolden direkte hen til Vermeeren, som tog den til sig og klaskede den utageligt ind bag Peña. 1-0 til Antwerp og Barca fik en katastrofal start i en kamp, som de alle dage burde vinde og levere godt spil. Herefter begyndte Barca at sætte sig på bolden, men som set så ofte før var der ingen som turde at sende en gylden bold i kanalerne. Det var konstant afleveringer rundt om Antwerps felt indtil den blev mistet. Antwerp var klart farligst på kontra selvom de ikke rigtig havde effektiviteten med sig.

Til gengæld kom der balance i regnskabet efter 36 minutters spil, da Lamine Yamal, som var den eneste på banen for Barca der turde drible og skabe lidt kaos for modstanderen, sendte bolden i dybden ind i feltet til Ferran Torres, som sendte den i mål til 1-1. Et befriende mål for Barca, som dog ikke havde den store ære af første halvleg. Det va en kamp, hvor bolden ofte skiftede ejermand men med et catalansk overtag uden det dog på nogen måde var sprudlende.

Også i anden halvleg var det tæt på at gå galt for Barca lige med det samme, da forsvaret snorksov mens Jules Koundé ikke formåede at få bolden væk. Så stod Janssen klar til at sparke den ind, men han blev dømt offside. Kort tid efter kom der nok at se til, da Lamine Yamal var utrolig tæt på at gøre det til 2-1, men hans knaldhårde skud tog overliggeren og sprang ud i spil. Her kom Roberto ned i en hård tackling lige foran dommeren, som takserede hændelsen til et direkte rødt kort. Dommeren blev dog kaldt ud til skærmen og efter at have set situationen trak han det røde kort tilbage og gav i stede Barca-anføreren et gult kort.

Xavi er ikke typen, som flår spillere fra banen når de leverer en dårlig præstation. Derfor var Oriol Romeu stadig på banen en lille time inde i kampen. Det fortrød Xavi nok, for Romeu kostede nok et mål, da han i sin sløve boldomgang og sløve handling mistede bolden på kanten af feltet hvilket resulterede i et mål. 2-1 til Royal Antwerp. Straks herefter blev Romeu så endelig pillet ud til fordel for Gündogan mens Fermin Lopez gav plads til Pedri. Cancelo kom ind for Hector Fort, som havde gjort det ganske fint, men som var hæmmet af et hold blottet for selvtillid - og i virkeligheden også kvalitet. Specielt på denne aften.

65 minutter inde skulle Pedri have udlignet, men som ofte før mangler Pedri det afgørende i både afslutninger og afleveringer. Denne gang spillede Koundé bolden lige op i banen til Lewandowski, der smart første gang vippede kuglen videre til Pedri, således at han var alene med keeperen. Men han valgte alligevel at lave en skudfinte på den modstander, der jagtede ham bagfra, og så sprang bolden fra ham. Med et kvarter igen havde Lewandowski spillet færdig i en kamp, hvor han aldrig nogensinde var tæt på noget som helst. Han havde ikke engang et skud på mål. Hans vip til Pedri var vel nok det bedste, han leverede denne aften. Unge Marc Guiu kom på banen i stedet. Også Roberto havde spillet færdig, da han blev erstattet af Casado.

Barca var aldrig rigtig tæt på noget som helst i kampen, men alligevel dukkede Marc Guiu op i overtiden og pandede et frisparksindlæg i mål til 2-2. Men man skal bare sætte bolden i gang og så er der fare for Barca. Sekunder efter Guius mål lå bolden nemlig bag Iñaki Peña og så stod der 3-2 på måltavlen og det blev slutresultatet. En elendig men absolut ikke overraskende præstation for Barca. Det kører ikke - og nu kommer Xavi i den grad til at stå for skud. At Barca ikke fik hentet sejren denne aften betyder nemlig at klubben går glip af 2,8 millioner euro hvilket var vigtige penge. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Champions League: Antwerp 3-2 FC Barcelona

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder