Copa del Rey: Barbastro 2-3 FC Barcelona

Copa del Rey - 7. januar 2024

FC Barcelona var dominerende mod de undertippede fra UD Barbastro, men når der kun står 1-2 på måltavlen med få minutter igen, så kommer der spænding. Og det gjorde der også for det fulde hus på Estadio Municipal.

Peña, Fort, Koundé, Christensen, Araujo, De Jong, Romeu, Fermin, Raphinha, Ferran og Felix

65' Christensen Martinez
65' Raphinha Roque
72' Romeu Gündogan
72' Felix Lewandowski
75' Martinez Roberto

- 0-1 18' - Fermin
- 0-2 51' - Raphinha
- 1-2 60' - De Mesa
- 1-3 88' - Lewandowski (Straffespark)
- 2-3 93' - Prat (Straffespark)

Der var klasseforskel på papiret, da FC Barcelona var dukket op på det ydmyge stadion og mødte Barbastro søndag aften. Barca satte sig også tungt på begivenhederne fra første sekund og begyndte at bombardere Barbastros felt med en masse skud, men det var ikke skarpheden, som førte Barca-spillerne frem. Efter seks minutter fik Ferran Torres en friløber, hvor man typisk har set spillere vippet bolden over keeperen, men Ferran forsøgte sig med et fladt skud, som keeperen blokerede og returen sendte Raphinha et stykke over mål selvom målet var helt tomt, da keeperen var kommet helt ud til kanten af feltet. Efter 12 minutter viste Fermin også mangel på skarphed, da han alene foran keeperen skød lige på - og selvom der blev dømt offside, så blev hans skarphed foran kassen udstillet.

Et kvarter inde i opgøret vandt Raphinha et frispark på kanten af feltet, som han selv tog sig af. Præcisionen var rigtig god, men farten på frisparket manglede og så kunne keeperen let redde. Der gik dog kun få minutter før Barca fortjent kom i front, da Araujo vandt en duel i defensiven og fandt De Jong, som straks sendte bolden ud på kanten til Raphinha. Han smækkede et indlæg ind med højre og så kunne Fermin score. 0-1 på måltavlen og Barca var på vej videre i Copa del Rey. De Jong fortsatte med at smide om sig med gode afleveringer og det skete også 23 minutter inde, men Fermins hovedstød blev reddet selvom der var tale om en rigtig stor mulighed. Barbastros første reelle trussel kom efter en halv time, men Araujo vandt sin direkte en mod en duel i feltet. Sekunder senere var Barbastros Rausell så på spil, da han forsøgte med et akrobatisk forsøg, som dog gik forbi målet. Felix forsøgte sig med et frispark i den anden ende, da han ville snyde keeperen og sparke under målet, men forsøget blev taget inde på stregen.

Joao Felix skulle nok have haft et mål kort før pausen, da han headede et indlæg i kassen, men linjedommeren dømte offside. Uden VAR blev målet annulleret, men det lignede, at portugiseren var offside hvilket fik Xavi til at brokke sig til et gult kort. Bare ét minut inde i anden halvleg fik Barbastro for første gang sendt et skud indenfor rammen, men Peña havde ingen problemer med at tage imod. Det fik Barca til at gå op i den anden ende, hvor Hector Fort flot kom forbi sin modstander og smed et knivskarpt indlæg ind i feltet, hvor Raphinha ved bagerste stolpe dukkede op og sparkede bolden i mål. 0-2 og så lignede det en formsag at komme videre - men det holdt meget kort.

10 minutter efter Barcas andet mål gav Felix hjørnespark og efter et mislykket forsøg landede bolden foran De Mesa, som let sparkede bolden i mål og så gik publikum ellers amok i jubelrus. Få minutter efter blev Raphinha og Christensen pillet ud for Roque og Inigo Martinez. Barca mistede lidt af grebet mens Barbastro fik blod på tanden. Med 20 minutter igen viste Romeu sig fra den side, som sendte ham på bænken i en periode: Alt for sløv selv til et hold i fjerdedivision. Han mistede en simpel bold, der gav en omstilling, som De Jong dog kom ned og fik reddet. Det var da også det sidste for Romeu denne aften, da han blev erstattet af Gündogan mens Felix takkede af for Lewandowski.

Iñigo Martinez var netop tilbagevendt fra en skade, men fik kun 10 minutter på banen før han måtte i græsset med en ny skade. Han kunne ikke fortsætte og så måtte han ud og lade sig erstatte med Sergi Roberto. Med fire minutter igen blev der dømt straffespark til Barca for hånd på bolden. Robert Lewandowski gik til bolden og sendte den sikkert i mål til 1-3 og så blev al den sidste spænding fjernet. Selvom Barca var i fin kontrol, så truede Barbastro af og til, men med 1-3 på måltavlen var der ikke mere at komme efter. Minuttet efter målet kom Roque igennem alene, men der var ikke meget plads fra han kom fri af sin modstander til hans kom tæt på målmanden, og så trak keeperen det længste strå. Spænding kom der alligevel en anelse af, da Fermin Lopez i det 92. minut begik straffespark, som Prat scorede på. 2-3 med to minutter igen.

Det hele sluttede 2-3 og dermed er FC Barcelona med i bowlen til lodtrækningen i morgen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder