Mest læste denne uge

Copa del Rey: Unionistas 1-3 FC Barcelona

Copa del Rey - 18. januar 2024

FC Barcelona var storfavorit mod Unionistas torsdag aften, da der var en billet til Copa del Reys kvartfinale på højkant. Første halvleg var under al kritik og Barca kom da også bagud, men Ferran Torres fik udlignet kort inden pausen. I anden halvleg blev værterne mere tunge i det og det udnyttede Koundé og Baldé, som med to flotte mål sendte Barca i front inden for få minutter.

FC Barcelonas startopstilling
Pena, Roberto, Koundé, Christensen, Balde, de Jong, Romeu, Fermin, Ferran, Guiu og Felix

46' Christensen Cubarsi
61' Guiu Lewandowski
61' Fermin Pedri
61' Felix Gündogan
82' Ferran Roque

- 1-0 31' - Gomez
- 1-1 45' - F. Torres
- 1-2 69' - Koundé
- 1-3 73' - Baldé

FC Barcelona skulle forsøge at vaske lidt af pletten væk fra skuffelsen i Super Cup-finalen, men spillemæssigt var det ikke det, der skulle ske. Barca spillede en usammenhængende og idéløs første halvleg. Det var forventet, at Barca ville dominere bolden hvilket de da også klart gjorde mod tredjedivisionsholdet, men det var ikke fordi, at chancerne stod i kø for at blive udnyttet. Allerede 57 sekunder inde var Unionistas tæt på en scoring, da de satte gang i et hurtigt angreb hvor Jules Koundé så skidt ud. Det endte med et skud, der sneg sig meget tæt forbi Peñas ene stolpe. Herefter tog Barca fat i bolden og fik den kørt rundt, men der kom absolut ingenting.

Unionistas stod tæt pakket i forsvaret og Barca forsøgte at finde plads til at brillere, men der var ikke meget at komme efter. Barca havde problemer med at dirigere værterne op og det endte konstant med indlæg. Som da Christensen mente, at han blev nedlagt i feltet, hvor dommeren dog ikke pegede på pletten. Barcas første reelle store chance kom 21 minutter inde, da - et indlæg selvfølgelig - blev sendt ind i boksen, hvor Marc Guiu akrobatisk forsøgte at styre bolden i mål, men Unionistas-keeperen diskede op med en stor refleksredning og fik trykket bolden over målet. Bare 24 minutter inde var Xavi allerede utilfreds med hjemmeholdet, da han til fjerdedommeren signalerede, at de brugte lang tid på at sætte spillet igang. Det kom dog Unionistas til gode, da de scorede kort tid efter. To afleveringer krævede det også var Barcas pres fra angrebet og midtbanen sat. En bold ud på kanten og så et indlæg, som endte bagerst til Gomez, der flot sparkede bolden knaldhårdt i mål. Koundé, Christensen, Romeu, De Jong og Baldé var alle på samme defensive linje, men ingen så sig om bagerst i feltet, hvor Gomez fandt masser af plads.

Barca forsøgte at svare igen, men det blev ved det tvivlsomme spil og faktisk var Unionistas tæt på at øge, da de satte gang i en omstilling lige inden pausen hvilket krævede, at Peña fik reddet til hjørne. Det var godt for Barca, for hjemmeholdet fik ingenting ud af det og i stedet røg bolden ud til Felix, der sendte den i dybden til Ferran Torres. Han var pludselig hele alene fra midtbanen og ned til keeperen. Her løb han afsted og sparkede bolden i mål til 1-1 som også var pausestillingen.

Fra starten af anden halvleg kom unge Cubarsi på banen for Christensen. Danskeren havde fået et slag i første halvleg og blev altså erstattet. En time inde i opgøret, hvor der i øvrigt ikke var sket spor fra starten af anden halvleg, foretog Xavi tre ændringer, da Fermin Lopez, Marc Guiu og Joao Felix udgik. Ind kom Pedri, Lewandowski og Gündogan i stedet. Med 25 minutter igen kom Peña ud til et indlæg for at bokse væk, men Mario Losada kom stormende ind i håbet om at nå bolden først. Desværre headede han direkte ind i albuen af Peña og fik sig en flænge over øjet. Med 20 minutter igen havde Koundé fået nok af de uskarpe angribere og de mange angreb, der ingen vegne førte. I stedet tog han ansvaret på sine skuldre, tog bolden til sig langt ude fra og bankede bolden i mål og så stod der 1-2 på måltavlen og Barca var for første gang i opgøret foran.

Ganske få minutter efter Barcas føring kunne Alejandro Baldé øge, da han drejede rundt om sin modstander for at indlede sit drive med bolden, og da ingen gik til ham, løb han hele vejen ind i feltet og nærmest ned til baglinjen før han klappede bolden på overliggeren og i mål. 1-3 og så var der lang vej for hjemmeholdet, som tydeligt begyndte at blive trætte og halte efter. Med 10 minutter igen foretog Xavi yderligere en ændring, da Vitor Roque kom på banen for Ferran Torres, der havde været totalt usynlig i anden halvleg. Unionistas pressede på i de døende minutter med flere nærgående forsøg, som sendte Peña på arbejde, men catalanerne holdt stand og så var billetten til kvartfinalen af Copa del Rey booket. Lodtrækningen finder sted i morgen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder