La Liga: Alavés 1-3 FC Barcelona

La Liga - 3. februar 2024

Rent spillemæssigt var Barca utvivlsomt bedre end Alavés, men det var aldrig sikkert i bagkæden. Specielt Alavés' indlæg blev konstant farlige. Til gengæld havde Barca krudt at skyde med oppe front, hvor Roque for anden kamp i træk blev skiftet ind og scorede kort tid efter. Desuden fik brasilianeren også et korrupt rødt kort - andet kan simpelthen ikke beskrive det.

Peña, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, De Jong, Christensen, Pedri, Gündogan, Yamal, Lewandowski

46' Cancelo Fort
59' Gündogan Roque
75' Pedri Roberto
83' Christensen Romeu
83' Cubarsí Martinez

- 0-1 22' - Lewandowski
- 0-2 49' - Gündogan
- 1-2 51' - Samu
- 1-3 63' - Roque

FC Barcelona var tæt på at indkassere et straffespark bare 14 sekunder inde i kampen, da Cubarsí kom for sent i sin tackling, men heldigvis for den unge mand, så var der blevet dømt offside forinden. Pedri fik ikke nogen god start på kampen med intet mindre end fire boldtab i de første fem minutter og det var primært på grund af hans mangel på intensitet, teknik og det faktum, at han ikke tør at gå ind i duellerne. 10 minutter inde slog De Jong et flot indlæg ind i feltet, hvor Ronald Araujo kæmpede sin vej mod kuglen, men han fik ikke ordentligt træf på og chancen forblev minimal. Det var dog bedre for Alavés 20 minutter inde, da Samu kom forrest på et hjørnespark og headede bolden tæt forbi Peñas mål. Få minutter efter lå bolden i Alavés' mål, da Pedri fandt De Jong, som sendte bolden videre til Gündogan. Tyskeren så Lewandowskis løb og spillede den i dybden. Polakken fik kuglen med tæt under mål og fik vippet bolden over en fremstormende keeper til 0-1.

Alavés var tæt på at udligne 35 minutter inde, da De Jong umotiveret smed bolden væk og så sendte Alavés et indlæg ind i boksen, hvor Jon Guridi overraskende stod helt nøgen og fik sig en gigantisk chance med hovedet, men Peña stod det rigtige sted og reagerede hurtigt med sin redning. Minuttet efter fik Alavés en kæmpe skudmulighed midt i feltet, men Gündogan kom flot ned og fik prikket bolden til egne fødder. Det var Alavés' indlæg, som Barca havde store problemer med og kort før pausen fik Samu endnu en stor chance efter et indlæg, men hans skudforsøg gik forbi målet. Straks fra anden halvlegs start kom Hector Fort på banen for Joao Cancelo.

Fort skulle dog i første omgang ikke bekymre sig så meget, da Barca fire minutter inde i anden halvleg sendte en høj bold op til Lamine Yamal, der var hurtigere end sin modstander. Bolden blev sendt ud til Pedri, der bevarede tålmodigheden og ventede til at Gündogan kom med i feltet. Og med et flot vip over i bagrummet af feltet fandt Pedri sin midtbanemakker Gündogan, som bankede bolden i mål. 0-2 og så var Barca yderligere foran straks fra anden halvlegs start. Men der gik kun få sekunder før bolden lå bag Peña. Sola stod for et fremragende oplæg, da han på sidelinjen satte Fort med et chip i dybden til sig selv, han snød De Jong og sendte bolden ind i feltet med ydersiden, som Samu flot headede i mål. Endnu et indlæg, som Barca ikke kunne dæmme op for. 1-2.

Det er ikke en rigtig Barca-kamp uden en skade til en Barca-spiller. Denne gang var det den velspillende Gündogan, der udgik efter en time. Han blev erstattet af Vitor Roque. Selvom det var under triste omstændigheder, at Roque kom på banen, så var det nu alligevel en god idé: Fire minutter senere blev Lamine Yamala sendt afsted. Han legede lidt med sin modstander før han fandt Pedri, som spillede den videre til De Jong. Hollænderen sendte kuglen ud til Hector Fort, som lagde den af til Roque og med en blød, præcis og elegant afslutning sendte Roque bolden i mål til 1-3 og dermed har Roque nu scoret i to kampe i træk.

Kort efter sit mål fik Roque et komplet latterligt gult kort, da han tog et dybdeløb, hvor en Alavés-spiller løb ind i ham for at bremse ham. Alavés-manden røg i jorden og linjedommeren, som stod langt fra situationen, kommunikerede til dommeren, at Roque skulle have gult kort. Fem minutter senere fik Roque så rødt kort - og igen var dommerne komplet farvet i sin beslutning. Det første gule kort skulle aldrig nogensinde være givet. Det andet gule kort kom efter at Pedri blev tilbageholdt og skulle have et frispark, men dommeren lod spillet køre. Lewandowski fik ikke fat i bolden og så kom Marin i en glidende tackling foran Roque, som ramte Marin svagt på knæet og fik sit andet gule kort og så var det tidligt i bad fordi, at dommeren ikke kunne følge sin egen linje og give Pedri frispark forinden. Frustrationen fra Barca-spillerne og Xavi kunne man sagtens forstå.

Straks efter det røde kort blev Pedri erstattet med Fermin mens Romeu og Martinez kom på banen for Christensen og Cubarsí syv minutter før tid. Martinez har ikke spillet siden 3. december, så det var et længe ventet comeback af Barca-manden. Barca formåede at holde stand mod de 11 Alavés-spillere og dommeren og endte med at vinde kampen og hente de tre meget vigtige point. Spørgsmålet er hvad der nu kommer ud af Barca ovenpå det skandaløse røde kort til Vitor Roque, som aldrig nogensinde var fortjent. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder