Mest læste denne uge

La Liga: FC Barcelona 3-3 Granada

La Liga - 11. februar 2024

FC Barcelona skulle søndag aften møde Granada, som havde en tilværelse nederst i tabellen. Det var dog ikke til at se og Barca fik i den grad kamp til stregen, som nok også var ventet baseret på catalanernes spil i denne sæson. Der kom mange mål undervejs i de 90 minutter.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Martinez, Cubarsi, Cancelo, Gündogan, Christensen, De Jong, Pedri, Yamal og Lewandowski

67' Christensen Fermin
75' Cancelo Raphinha
88' Pedri Guiu

- 1-0 15' - Yamal
- 1-1 43' - Sanchez
- 1-2 60' - Pellistri
- 2-2 63' - Lewandowski
- 2-3 66' - Miquel
- 3-3 81' - Yamal

En hel uge. Så lang tid fik Barca til at forberede sig til kampen mod Granada, hvilket var glædeligt for Xavi og hans trup, da der havde været brok over det pressede kampprogram. Men lige lidt hjalp det. Barca leverede en jammerlig omgang fodbold i de første 45 minutter mod 19,-pladsen i ligaen og igen var spillet så ringe, at det lignede to bundhold der krigede inde på banen. Det lod til, at Granada overraskede Barca-spillerne med deres høje pres hvilket nok tilfalder Xavis indgangstaktik til opgøret. Barca kunne slet ikke få bolden på egne fødder og var forvirrede over det høje pres.

Ter Stegen var tilbage i målet, men han var - som ventet - ikke særlig skarp i sine afleveringer og leverede flere fejlafleveringer. Granada var ikke super skarpe i deres angreb, men de kom da frem til et par afslutninger og der skulle gå hele 10 minutter før Barca kom frem til noget der kunne have været en chance. Yamal fandt Lewandowski, der smart med hælen sendte bolden ind i feltet, men Gündogan kunne lige præcis ikke nå først på kuglen før keeperen kom ud. Barca kom mere på bolden og efter et kvarter lå bolden i Granada-målet, da De Jong modtog bolden og sendte den i dybden til Cancelo, der med en smart skudfinte vandt noget tid til at slå et knivskarpt indlæg bagerst i feltet, hvor Lamine Yamal dukkede op og sendte bolden i mål til 1-0.

Målet gjorde dog ikke Barcas spil bedre. Det var fortsat langt under Barca-niveau og det meste af spillet foregik omkring midten og inde på Barcas halvdel. Der var absolut ingen kontrol på Barcas midtbane og både Pedri og De Jong løb meget ude af position og var ikke gode nok til at skabe hverken balance eller kontrol. Kort tid efter føringsmålet sendte Ter Stegen en skidt aflevering afsted som Granada fik erobret og sendt ud på kanten. Herfra strøg et indlæg ind til Uzuni, der forsøgte sig med et saksespark, men Koundé fik generet ham nok til at det ikke lykkedes. Nedfaldsbolden var Melondo over, men Christensen kom flot ned og fik blokeret. På dette tidspunkt i kampen spillede Barca på omstillinger - ingen af spillerne havde i sinde at trække Granada ned i tempo og i stedet sendte man den ene fejlaflevering efter den anden op, og så kunne Granada erobre og opbygge deres spil igen.

Kort før pausen fik Lewandowski så en gigantisk chance, da Yamal med en sublim aflevering fandt en fremstormende Pedri. Han tog bolden til sig, bremsede på kanten af feltet og sendte den i dybden med hælen til Gündogan, der med stort overblik fandt Lewandowski, som kun havde den sidste forsvarsspiller inde på stregen at styre bolden forbi, men det lykkedes ikke. Han skød indenfor rækkevidden for Maouassa, som reddede. I stedet gik det den anden vej og to minutter senere skulle Pedri pludselig forsvare som venstreback og det lykkedes ham ikke. Et indlæg blev smækket ind i feltet, hvor Christensen kom bag Sanchez, der tæskede kuglen i mål. Målet fik Xavi op i det røde felt og han var henne og nærmest tæske sit sæde ude på bænken. 1-1 ved pausen.

I anden halvleg åbnede Barca op med en masse boldbesiddelse og kørte bolden rundt uden at der kom en gylden aflevering, en kreativ dribling der kunne åbne op eller noget, som kunne bringe Granada ud af balance. I stedet endte det med en lang aflevering fra Martinez, som Granada-keeperen greb. Herefter sendte Granada to afleveringer afsted og så var Pellistri pludselig inde i feltet med en god skudmulighed, som Ter Stegen dog reddede dels med skulderen og kindpartiet. Og det var igen billedet lige efter: Barca fik bolden, kørte den ligegyldigt rundt uden kreativitet og så fik Granada bolden og satte et par afleveringer i værks og så lå bolden midt for mål foran Facundo Pellistri, der sendte bolden i mål. 1-2 til 19.-pladsen Granada.

Barca tog dog kun tre minutter for at svare igen, og det var Cancelo, den lejede spiller, som smed en lækker bold i dybden til Gündogan, der havde taget et godt løb. Mens bolden stadig lå i luften sendte Gündogan den smart bagud til Lewandowski, der havde læst situationen. Han tæskede den køligt i mål til 2-2. Lige lidt hjalp det. Først så Xavi gult og så slog Granada et frispark ind i feltet, som Lewandowski fik headet væk. Brandvarme Faitout Maouassa samlede op og med verdens måske tyndeste skudfinte, hoppede De Jong lige i fælden, og så fik Maouassa tid til at tage et træk og smække bolden ind i feltet, hvor Ignasi Miquel headede på mål og med hjælp fra Ter Stegen røg bolden i mål. Keeperen var dog prisgivet - det var flot headet ind af Miquel.

Straks efter Granadas mål blev Christensen pillet ud for Fermin Lopez. Danskeren havde ikke leveret nogen god præstation på midtbanen og var ligesom sine holdkammerater bare bagud i samtlige dueller hver gang at Granada begyndte at angribe. Med et kvarter igen blev Joao Cancelo taget ud til fordel for tilbagevendte Raphinha. Kort efter fik Barca bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside. Her var det et frisparksindlæg, som blev snittet videre til Martinez, der headede over keeperen og frem til Fermin Lopez. Begge spillere var offside. Barca fik dog bolden i mål få sekunder senere, da Yamal totalt mistimede sin tæmning af Raphinhas indlæg og sprang ud til Callejon. Yamal viste dog ild, da han stormede tilbage, erobrede bolden og knaldede den i mål langt ude fra til 3-3. Fantastisk flot mål af det unge talent, som for første gang i Barca-trøjen nu har scoret to mål i samme kamp for Barca.

Straks da Granada gav bolden op fik de en kæmpe chance, da Myrto Uzuni pludselig stod nøgen inde i feltet og flugtede bolden mod mål, men en flyvende Ter Stegen fik reddet til hjørnespark, som også blev farligt, men bolden sneg sig forbi målet. Yamal var tæt på at få en assist med fem minutter igen, da han med en smart ydersideaflevering fandt Gündogan tæt på mål, men tyskerens hovedstød sad lige på keeperen. Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Pedri pillet ud for angriberen Marc Guiu. Pedri havde igen spillet en kamp, hvor han i lange perioder var helt usynlig, og i nogle tilfælde dukkede op med lækker bold - men overordnet set leverede han ikke nogen god præstation.

Barca pressede på i de otte tillægsminutter, men de fik aldrig slået det sidste hul på Granada og dermed sluttede det hele 3-3. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder