Mest læste denne uge

La Liga: Celta Vigo 1-2 FC Barcelona

La Liga - 17. februar 2024

Lørdag aften bød på endnu en omgang idéløst fodbold fra FC Barcelona, hvor man i perioder så meget til bolden, men ikke kunne skabe noget, mens der også var perioder, hvor man var presset tilbage af Celta. Barca kom i front lige inden pausen mens Celta udlignede lige efter pausen. Lige inden slutfløjt blev Lewandowski matchvinder på et straffespark, hvor han ellers først brændte, men siden blev dømt omspark.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsi, Cancelo, De Jong, Christensen, Pedri, Yamal, Lewandowski og Roque

46' Araujo I. Martinez
58' Christensen Gündogan
58' Roque Raphinha
75' Pedri Fermin
90+10' Yamal Romeu

- 0-1 45' - Lewandowski
- 1-1 47' - Aspas
- 1-2 90+7' - Lewandowski (Straffespark)

FC Barcelona var lørdag aften på en svær opgave ude mod Celta Vigo, hvor Xavi igen havde valgt Andreas Christensen på den defensive midtbane med Cubarsí i bagkæden. Kampen blev indledt uden at Barca satte sig på opgøret og moste sin modstander - i stedet gik det frem og tilbage over en længere periode, som krævede hele ni minutter før Barca kom frem til en mulighed. Det var Lamine Yamal, der trykkede af fra kanten af feltet, men keeperen fik reddet mens Vitor Roque gled inden han kunne nå over returen.

Celta var ikke særlige kyniske og de havde ikke meget krudt at skyde med når de kom frem, men de kom trods alt frem et par gange og fik blandt andet end friløber til Strand Larsen et kvarter inde, men bomstærke Ronald Araujo løb ham op og fik tacklet bolden ud til hjørnespark. Derfra og frem til tillægstiden til første halvleg skete der nærmest ingenting. Barca havde bolden mest - 70% - uden at blive farlige mens Celta Vigo ofte fik brudt Barcas kedsommelige og langsomme spil, men uden at de kunne blive farlige i den anden ende. Til gengæld kom der en scoring lige inden pausen, da Lamine Yamal trak ind fra sin kant og fandt Robert Lewandowski, der tog ét træk før han klaskede bolden i nettet og så stod der 0-1 på Balaidos. Sekunderne efter måtte Ter Stegen redde Minguezas forsøg og dermed sluttede det 0-1 ved pausen.

Fra anden halvlegs start måtte Xavi tage sig til hovedet: Der var kun spillet et enkelt minut og så var Celta Vigo igennem og Aspas' afslutning tog en afretning på Koundé, snød Ter Stegen og gik i mål til 1-1. Endnu engang de her koncentrationssvigt af Barca, som nærmest bare ikke kan komme ud til en kamp eller anden halvleg uden at lukke et mål ind. Mens Araujo gik ud i pausen og blev erstattet af Martinez, så forlod både Christensen og Roque banen efter en time og blev erstattet af Gündogan og Raphinha.

Med 25 minutter igen var Celta tæt på at tage føringen, men Koundé læste spillet flot og fik afværget i sidste øjeblik. Straks gik det op i den anden ende, hvor Lewandowski gerne havde set, at Raphinha spillede ham bolden, men brasilianeren forsøgte sig selv og så blev bolden blokeret. Celta begyndte at dominere og komme frem til mere og midt i det pres, blev Raphinha nedlagt i feltet, da en modstander headede til hans hovedet fremfor bolden. Det blev lynhurtigt gennemgået i VAR-vognen, men straks afvist, at der var straffe. I samme ombæring gik Pedri ud og gav plads til Fermin.

Mod kampens slutning så Barca-spillerne trætte ud og de fik overhovedet ikke skabt noget selvom der var point på højkant. De var sløve og langsomme; midtbanen skabte ingenting, Raphinhas indlæg ramte aldrig Lewandowski og Lamine Yamal lignede en ung mand, der var tappet for energi. Inden at det hele sluttede blev Yamal alligevel afgørende, da han blev sparket ned i feltet og så pegede dommeren på pletten. Straffesparket fik Lewandowski lov til at tage sig af, men i 96. minut brændte han, da Guaita hoppede til den rigtige side. Til gengæld bevægede Guaita sig væk fra sin streg inden, at Lewandowski fik sparket, og så blev der dømt omspark. Det tog Lewandowski sig også af, og denne gang sparkede han bolden i mål til 1-2 og det blev også slutresultatet. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder