Champions League: FC Barcelona 3-1 Napoli

Champions League - 12. marts 2024

FC Barcelona fik en flyvende start på 1/8-finalerne mod Napoli i returopgøret denne tirsdag aften, da de hurtigt kom på 2-0, men Napoli gav ikke op og lod sig ikke slå ud. De fik reduceret inden pausen før Lewandowski tæt på lukketid lukkede og slukkede. Barca er hermed videre til kvartfinalen med en samlet sejr på 4-2 over Napoli.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, Fermin, Christensen, Gündogan, Yamal, Lewandowski og Raphinha

60' Fermin Roberto
60' Christensen Romeu
81' Raphinha Felix

- 1-0 15' - Fermin
- 2-0 17' - Cancelo
- 2-1 30' - Rrahmani
- 3-1 83' - Lewandowski

Kampens indledning bar præg af et forsøg på at være kynisk fra Barcas side, og et forsøg på at være i boldbesiddelse fra Napoli. Italienerne havde et par tryk på Barcas defensiv, men Osimhen nærmest levede i offside gennem halvlegen. Det var en del frem og tilbage indledningsvist, men efter et kvarter gik det stærkt. Her sendte Cubarsi bolden ud til Cancelo, der hurtigt så, at Raphinha løb i dybden. Brasilianeren modtog bolden og spillede den fladt ind midt for mål, hvor Lewandowski lod den gå videre til Fermin Lopez, der flot sparkede den fladt i mål til 1-0 og så var Barca oppe 2-1 sammenlagt.

Det blev endnu bedre for Barca bare sekunder senere, da Lamine Yamal satte gang i et kontrastød ved at vippe bolden over sin modstander og drive bolden frem. Her foretog Lewandowski et godt træk, da han løb væk fra Yamal og trak en spiller med sig således at Yamal kunne sende bolden ud i venstre side til Raphinha. Brasilianeren tog bolden til sig, trak over til sit højreben og knaldede kuglen på stolpen. Returen sprang ud til Cancelo, der sendte den i mål til 2-0. Det var altså to hurtige mål på to minutter og så var Barca oppe 3-1 sammenlagt.

Men stille og roligt mistede Barca taget om deres intensitet mens Napoli kom længere frem. Ter Stegen havde nogle flotte redninger, hvor der dog blev dømt offside, men efter en halv time gik den ikke længere. Barcas midtbane og defensiv blev udspillet og med et aflevering tilbage i feltet til Rrahmani, var det ingen årsag for ham at sparke bolden i mål. 2-1 efter en halvtime og Barcas sammenlagte føring var dermed 3-2. Napoli var tæt på udligningen få minutter senere, da Di Lorenzo kom flot op til et indlæg, som han pandede mod mål, men Ter Stegen var højt oppe og vippe til hjørnespark.

Mod halvlegens slutning kom Barca bedre med og fik sig nogle afslutninger, men det blev ved 2-1.

12 tacklinger 10

Napoli kom bedst fra start i anden halvleg og lagde et tryk på Barca, som slet ikke virkede afstemt mellem midtbane og forsvar. Cubarsí og Araujo havde fint styr på deres opgaver, men hjælpen fra midtbanen var ikke afstemt. Napoli havde nogle skud og kom også tæt på, men Barca bed også fra sig - bl.a. da Raphinha havde et fint forsøg, der dog sad lige på keeperen. Raphinha var også indblandet i det næste forsøg, da han forsøgte med et lumsk frispark, som keeperen kun kunne klare til hjørnespark. Her fik Barca så bolden i mål, men korrekt blev det annulleret for offside på Lamine Yamal. Inden situationen var Oriol Romeu og Sergi Roberto kommet på banen for Christensen og Fermin.

Med 12 minutter igen var det uhyre tæt på, at Barca bragte sig yderligere i front, da Sergi Roberto kæmpede flot i en nærduel og erobrede bolden. Efter to hurtige afleveringer lå bolden inde i feltet for fødderne af Gündogan, som lagde den af til Yamal. Han klappede lynhurtigt til kuglen og forsøgte at dreje den over i det lange hjørne, men bolden sneg sig lige forbi opstanderen til stor ærgrelse for Xavi og holdkammeraterne. To minutter senere var det danske Jesper Lindstrøm, der var tæt på, da han gik med på et indlæg og var helt fri i bagrummet, hvor han headede mod mål, hvor Ter Stegen så forstenet ud, da han absolut ikke kunne nå at reagere. Heldigvis for den tyske keeper gik bolden lige forbi mål.

Da der var ni minutter tilbage forlod en velspillende Raphinha banen for Joao Felix. To minutter senere kunne Napoli ikke følge med: Sergi Roberto sendte bolden frem til Gündogan på kanten af feltet og i samme ombæring tog Roberto et skærende løb mellem Napolis spillere og modtog bolden inde i feltet. Uselvisk spillede han bolden få meter på tværs til Lewandowski, der let sendte bolden i mål til 3-1 og kæmpe jubel på stadion. Dermed stod der 4-2 sammenlagt og Barca havde nu det ene ben i kvartfinalen af Champions League. Napoli var tæt på at reducere med to minutter igen, da Mathias Olivera efter et hurtigt angreb sendte bolden på overliggeren.

Oriol Romeu var tæt på at skabe yderligere spænding i overtiden, da han stod med bolden i eget felt og umotiveret smed den direkte i fødderne på Kvaratskhelia, som sendte sit forsøg lige forbi mål. Napoli nåede aldrig at komme tilbage og dermed gik FC Barcelona videre til Champions League-kvartfinalen med en samlet sejr på 4-2. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder