Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Computeren vælger: Sådan foregår ny CL-lodtrækning

Champions League - 13. marts 2024




FC Barcelona kvalificerede sig i aftes til Champions Leagues kvartfinale. Det skete efter en sejr på 3-1 hjemme over Napoli og dermed sikrede Xavis spillere sig billetten videre med sammenlagt 4-2. I aften spilles der endnu et par kampe i turneringen før der skal trækkes lod.

I denne sæson er Champions League helt som man kender det med gruppespillet, knock out-kampene, lodtrækningen, hvor legender kommer ind og finder ud af, hvem der spiller mod hvem - men i næste sæson ser det hele anderledes ud. Meget anderledes. Du kan her læse dig meget klogere på, hvordan det hele kommer til at foregå.

Det nye udvidede Champions League-format er så komplekst, at lodtrækningen vil blive foretaget med hjælp fra en computer, efter at UEFA fandt ud af, at det ville tage op til fire timer ved manuel udførsel.

36 hold deltager fremover i Champions League i én stor gruppe - hvert hold skal møde otte modstandere, fire hjemme, fire ude. Derfra går de otte bedste hold videre til ottendedelsfinalen, mens de efterfølgende 16 hold spiller play off-kampe for at udfylde de sidste pladser i knock out-fasen.

Det er et system, som UEFA mener vil levere flere store kampe og hvor mere er på spil i forhold til det nuværende Champions League-format.

Efter indledende forsøg på en lodtrækning hos UEFA viste, at den manuelle lodtrækning ville tage et sted mellem tre og fire timer, har UEFA besluttet, at kun udvælgelsen af de første hold fra øverste seedningslag skal trækkes manuelt. En computer vil derefter vælge holdets modstandere, og om de skal spille hjemme eller ude. UEFA insisterer på, at processen vil være sikker, og at den vil blive revideret af revisionsfirmaet Ernst and Young for at sikre, at lodtrækningerne - som vil blive udsendt - er retfærdige. Ved manuel lodtrækning skal der op mod 900 bolde til.

Ydermere vil de to øverste hold i tabellen, når de indledende kampe er færdigspillede, ikke kunne møde hinanden før finalen. Det er altså noget af en omvæltning, som vi bliver vidner til når næste sæsons Champions League sættes i gang.

Kort og konkret er det Europas 36 bedste hold, som bliver smidt ind i én liga, hvor computeren udvælger hvem der spiller mod hinanden. Hvert hold spiller otte kampe og når alle kampene er spillet færdige, vil de øverste otte hold gå direkte videre mens de efterfølgende 16 hold skal ud i play off-kampe for at udfylde de sidste otte pladser i 1/8-delsfinalerne. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Computeren vælger: Sådan foregår ny CL-lodtrækning

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder