Mest læste denne uge

La Liga: Atletico Madrid 0-3 FC Barcelona

La Liga - 17. marts 2024

Barca var lidt som en dieselbil mod Atletico Madrid søndag aften. De skulle lige op i omdrejninger før der rigtig skete noget - men så væltede målene ellers også ind. Undervejs i første halvleg fik Xavi rødt kort, men Barca-spillerne lod sig ikke ryste og klarede den store opgave til UG.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Fort, Gündogan, Fermin, Roberto, Raphinha, Lewandowski og Felix

60' Raphinha Yamal
77' Felix Roque
77' Roberto Romeu
82' Fermin Casado
82' Fort Martinez

- 0-1 38' - Felix
- 0-2 47' - Lewandowski
- 0-3 65' - Fermin

Der var lagt op til et stort spansk møde, da Atletico Madrid og Barca bragede sammen på Wanda Metropolitano. Madrilenerne kom klart bedst fra start med masser af energi, boldbesiddelse og med angrebsivrigt fodbold. Alt i mens forsøgt Barca at stå imod og det tog lang tid før de første gang kunne holde bolde på Atleticos banehalvdel. Fem minutter inde begik Araujo faktisk et straffespark på Morata, men det tog lang tid før der blev dømt offside og Barcas forsvarsspiller slap med skrækken. Minuttet efter var det tæt på en scoring til værterne, da Roberto ikke fik opsnappet Ter Stegens aflevering, og så stod Barios helt fri på kanten af feltet, men hans forsøg gik lige forbi målet.

Et kvarter inde appellerede Barca for straffespark, da Koundé blev fanget i en sandwich, men dommeren afviste. En halv time inde kom Barcas første chance, da Lewandowski med et forrygende indlæg fandt en helt fri Raphinha ved bagerste stolpe, men han headede forbi målet selvom det nærmest var en større bedrift end at ramme målet. Det var startskuddet til en lille Barca-dominans og det udnyttede de, da Gündogan med et smart træk kom forbi sin modstander og sendte bolden ind i feltet til Lewandowski, der tog den med og fandt Felix, der med sin førsteberøring sparkede bolden i mål. 0-1 på Wanda og Barca var ovenpå.

Inden pause kom der mere drama, da Xavi atter engang ikke kunne holde mund, og så fik han to gule kort i rap og så var det farvel og tak til Barca-træneren, som dermed måtte give sin plads til brormand Oscar Hernandez. Han kunne straks fra anden halvlegs start se endnu et mål, da De Paul fejlede med sin aflevering, som Raphinha opsnappede. Han vippede bolden i mellem to modstandere og ind i feltet, hvor Lewandowskis træk blev lidt for langt så han nærmest fik ryggen mod målet, men han formåede alligevel at dreje om sig selv og hugge bolden i mål. 0-2 og så var Barca for alvor på sejrskurs.

Atletico Madrid var uhyre tæt på at svare igen lige efter, da Ter Stegen først reddede Llorentes flugter før han også tog sig af Memphis Depays forsøg på returbolden. Fantastiske redninger af Barcas tyske mur. Det blev endnu bedre for Barca med 25 minutter igen, da de efter et flot opspil fik bolden ud på kanten af feltet til Lewandowski, der med et præcist indlæg fandt Fermin Lopez, der var løbet helt ind i feltet og knaldhårdt kunne han pande Lewandowskis indlæg i kassen og så stod der 0-3 på det store stadion i Madrid. Felix gik ud med et kvarter igen sammen med Roberto og blev erstattet af Roque og Romeu. Få minutter senere var det Hector Fort og Fermin, der gik ud og gav plads til Casado og Inigo Martinez.

Med få minutter igen var Atletico Madrid tæt på en reducering, da Correa blev spillet bag Martinez, der pludselig stod alene med to mand. Den duel tabte han. Correa bankede bolden hårdt, faldt indover, hvor Araujo fik rettet den af, men bolden landede for fødderne af Sauls stærke venstre ben, men han sparkede kuglen ud af banen og misbrugte den gyldne chance. I 92. minut blev Roque sendt alene igennem, men Molina nedlagde ham bagfra som sidste mand og blev sendt i bad. Frisparket blev til en kombination, hvor Lewandowski trillede den hen til Gündogan, der lagde den død for polakken, der sparkede på mål, men den blev rettet ud af banen, og da Barca formåede at holde Atletico fra at score og dermed sluttede det 0-4 på Wanda Metropolitano og det betyder, at Barca nu kan krydse en af de sværeste udekampe i La Liga af og samtidig tilføje tre point på kontoen. Barca er nye på andenpladsen i ligaen efter Gironas nederlag til Getafe i går. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder