Annonce


Annonce

Annonce

Interview med præsident Josep Maria Bartomeu

Nyheder - 5. september 2017




Barcelonas nuværende præsident Josep Maria Bartomeu er ekstrem upopulær blandt Barcelonas tilhængere og ofte har sætningen 'Bartomeu gå af' været et trend på Twitter, hvor tilhængerne har vist sin utilfredshed. Nu er der startet et mistillidsvotum mod præsidenten, som i et interview med SPORT forklarer en masse situationer.



Hvad tænker du om et mistillidsvotum?

- Han (Agusti Benedito, som har startet det) er i sin fulde ret til det. Men jeg mener ikke, at der er grund til det. Klubben har tre mål at sørge for: Det sportslige, det økonomiske og det sociale. Rent sportsligt har vi lige afsluttet et succesfuldt projekt med Luis Enrique og nu starter vi et nyt med Ernesto Valverde med store forventninger.

Kan du uddybe økonomien
- Vi er en bestyrelse, som er dedikerede til at lede og vi er en klub, som viser vejen i forhold til indkomst og omsætning. Vi investerer i fodbold men også i klubbens arv som f.eks. Espai Barca-projektet. Og snart vil vi lægge den første sten til Johan Cruyff stadion. Vi håber på regeringens godkendelse snarest. Vi forhandliger lige nu navnerettigheder og vi har også mere omsætning i vores planer.

I bliver kritiseret fra den sociale del?
- Der er en håndfuld kritikere og utilfredse folk, der er blevet provokeret af det miljø, som klubben lever i. Vi skal give dem tillid samtidig med at de tror på Valverdes projekt med de nye spillere.

Fornemmer du, at nogle folk ikke er glade?
- Ja. Holdet er som sidste sæson, uden Neymar, men med Semedo, Paulinho, Deulofeu og Dembele. Holdet er mere konkurrencedygtigt.

Var der mere fylde det på mistillidsvotum der blev kørt mod Laporta i 2008?
- Det var af sportslige grunde efter to år uden at vinde noget. I år har vi vundet Supercuppen og Copa del Rey.

Det er medlemmernes ret at føre an på denne måde...
- De kan gøre præcis, som de vil. Det er allerede forklaret. Jeg gentager: Jeg ser ingen sportslige grunde til det. Heller ej økonomiske grunde. Rent socialt er der pessimister, som vi skal komme til livs. Udover at spille og vinde, så skal vi sende et signal om, at vi har et forbedret hold. At der er en ny træner. Og i år kommer vi til at præsentere et forbedret budget på 800 millioner euro efterfulgt af nogle vigtige investeringer.

Forventer du, at Benedito får samlet nok underskrifter?
- Jeg ved ikke hvad medlemmerne vil gøre.

Hvad siger din mavefornemmelse dig?
- Medlemmerne ved, at nogle ting skal forbedres, men klubben har det godt og det arbejde, som denne bestyrelse har leveret på de seneste syv år har sat klubben i en god position.



Der var tilhængere under Dembeles præsentation, som fra lægterne bad dig om at træde af
- Medlemmerne har ret til at udtrykke sig selv og sige, hvad de føler. Det kaldes for frihed.

Hvis disse råb mod dig breder sig til hele Camp Nou, ville du så overveje at gå af?
- Det er bare en antagelse. Det er ikke sket.

Men det har været voldsomt i disse dage
- Ja, og vi ved, at ikke alt er perfekt som nogle ønsker det, men vi ved, at der findes svære opgaver i så stor en organisation. Der er gode og dårlige øjeblikke. Det handler om, at have en klar idé og holde sig til dem. Vores projekt er meget tydeligt: Vi ønsker, at Barcelona skal vokse.

Afviser du at gå af uanset hvad der sker?
- Hvis jeg en dag føler, at det jeg gør, ikke er godt nok for Barcelona, så kan vi se på det. Men lige nu forbedrer vi kun Barcelona.

Ville du kun træde af hvis du følte, at du var et problem for klubben?
- Jeg ville træde af hvis vores bestyrelse gjorde Barcelona dårligere. Jeg har forklaret før, at den dag, du går af som bestyrelsesmedlem eller præsident, så er klubben bedre end da du blev stemt ind i klubben. Jeg ankom i 2003 med Laporta og da han forlod klubben var den forbedret. Jeg kom ind som præsident og fortsatte med at forbedre klubben. Hvis klubben bliver bedre, så er alt okay. Og det er ikke mig, som siger sådan; det er medierne og pressen. Der er øjeblikke med problemer, men det vigtigste er, at vi kan løse dem og at vi ved, hvordan vi løser dem. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Interview med præsident Josep Maria Bartomeu

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder