La Liga: Girona 4-2 FC Barcelona

La Liga - 4. maj 2024

FC Barcelona lukkede fire mål ind. Igen. Angrebet var ikke kynisk nok og forsvarede haltede som set så ofte før. Et mål af Barca og lynhurtigt et modsvar fra Girona - og så var kampen i gang. En kamp, der endte med en målscorer på 3-0 i anden halvleg. Girona var bagud 1-2 mens vandt 4-2 på tre mål i anden halvleg

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, Gündogan, Roberto, Fermin, Christensen, Yamal og Lewandowski

69' Christensen Pedri
69' Fermin Raphinha
79' Roberto Romeu
79' Lewandowski Ferran
84' Yamal Felix

- 0-1 3' - Christensen
- 1-1 4' - Dovbyk
- 1-2 45+1' - Lewandowski
- 2-2 65' - Portu
- 3-2 67' - Gutierrez
- 4-2 74' - Portu

Der var lagt op til en spændende kamp, da tredjepladsen Girona tog imod andenpladsen FC Barcelona i et catalansk derby. Ikke siden 1942 har et catalansk hold sluttet højere end FC Barcelona i tabellen, så kampen kunne også være et bidrag til et stykke vildt historie. Men sådan startede det i hvert fald ikke, da Andreas Christensen tre minutter inde tæmmede Lamine Yamals aflevering på kanten af feltet med brystet og på smukkeste vis flugtede bolden i mål. 0-1 tre minutter inde og så var FC Barcelona for alvor ovenpå.

Føringen holdt dog ikke længe for netop som Girona gav bolden op indledte de et angreb, som endte med at Araujo blev sat inde i feltet før bolden blev sendt ind foran mål, hvor Dovbyk med en smart for-finte vandt en meter på Pau Cubarsí og så kunne Dovbyk heade bolden i mål. Altså to mål på et minuts tid og så var alt lige pludselig lige igen. Det var dog Barca, som var kommet bedst fra start. Xavis tropper sad på det meste, fik kørt bolden godt rundt og skabt nogle chancer. Gündogan havde et godt forsøg på mål, Fermin var tæt på med et aggressivt løb ind i feltet mens Christensen var tæt på at score igen, men hans hovedstød blev clearet på stregen.

En halv times tid inde opstod der en mærkværdig situation, da Girona fik gennembrud i Koundés side. Franskmanden nedlagde Savio, men Girona-spilleren var hurtigt oppe igen og fik spillet bolden ind foran mål, hvor Ter Stegen måtte redde den store chance. Af uforklarlige årsager var det åbenbart ikke en fordel at få så gigantisk en chance. Så Koundé fik gult kort og Girona fik frispark på kanten af feltet. Helt vildt absurd, at Girona fik så stor en fordel og misbrugte den, men alligevel fik sig et frispark. Fem minutter senere var der så action i den anden ende, da Cancelo tog et langt træk og løb bolden op før han lagde den ind i panden på Gündogan der var uhyre tæt på, men Girona-keeperen fik lappen på læderet.

Lige inden pausen var der så ny drama. Lamine Yamal blev kantet bare få centimeter inde i feltet, men naturligvis afviste dommeren. Det brokkede Sergi Roberto sig over, som fik et gult kort - men så blev dommeren kaldt ud til VAR-skærmen og kunne konstatere, at der rent faktisk var straffespark til Barca. Anfører Roberto ville derfor have sit gule kort annulleret, men det skete ikke. I stedet tog Lewandowski sig af bolden og sparkede den i mål fra pletten og så stod der 1-2 ved pausen.

Anden halvleg var ikke noget at skrive hjem om for Barca. Hele anden halvleg var netop indbegrebet af Barcas pinagtige sæson: Der var intet at komme efter. Efter en time kollapsede det totalt, da Portu og Gutierrez scorede to mål på to minutter og så var Girona foran med 3-2. Xavi svarede igen ved at sende uden af form Pedri på banen sammen med Raphinha og to få minutter senere scorede Girona igen til 4-2 og så var det farvel og tak. Indskiftningerne med Romeu, Ferran og Joao Felix hjalp ingenting.

Barca tabte 4-2, mistede andenpladsen og sendte det spanske mesterskab 2023/2024 i hænderne på Real Madrid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder