Mest læste denne uge

Girona 0-2 FC Barcelona

La Liga - 27. januar 2019

Der var lokalbrag mellem Girona og FC Barcelona søndag eftermiddag. Valverde sparede ingen spillere og tog alle sine kanoner med. Ved pausen var FC Barcelona oppe med et mål mens Girona i anden halvleg blev reduceret til 10 mand. Messi kom atter engang på tavlen efterfølgende og der var chancer til mange flere mål, men skarpheden var ikke på FC Barcelonas side.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

Ind-/udskiftninger
58' Vidal Arthur
77' Lenglet Vermaelen
82' Busquets Roberto

- 0-1 10' - Semedo
- 0-2 69' - Messi

Blot 10 minutter inde i opgøret kom kampens første mål og det var efter en omgang ping-pong inde i Girona-feltet. Suárez forsøgte at finde Messi inde i feltet, men bolden blev stoppet og landede hos Vidal, som ikke fik kontrol over den. Den hoppede videre ind i en Girona-fod og landede hos Nelson Semedo, som med venstreskøjten bankede den i mål til 0-1 og dermed fik FC Barcelona en god start på lokalbraget.

Fem minutter senere skulle der have stået 0-2, da Messi sendte en perfekt aflevering i dybden til Coutinho, som var alene med keeper Bono, men brasilianeren brændte den gigantiske chance. Også Rakitic fik en gylden mulighed serveret på et fad af Messi, da kroaten pludselig blev spillet helt fri inde i feltet. Han valgte dog at satse på en tværaflevering, som blev opsnappet af keeperen. Der blev dømt offside, som der dog ikke var skyggen af. Det til trods fik Rakitic intet ud af den store mulighed.

Kort før pausen var Girona tæt på at udligne i to omgange. Stuani blev spillet ind i feltet og trykkede hårdt af. Ter Stegen kom dog flot ud og reddede med den ene fod. Returen var Pere Pons hurtig over og han fik skudt bolden forbi Ter Stegen, men inde på stregen kunne Piqué sparke bolden ud af kommunen. På dette tidspunkt havde Lenglet, Vidal og Busquets allerede fået gule kort i en kamp, som spillemæssigt bølgede frem og tilbage og hvor duellerne var på sit højeste.

Girona kom godt ud fra starthullerne til anden halvleg, da Stuani med et godt skud igen sendte Ter Stegen på arbejde. Tyskeren reddede flot og bare seks minutter inde i anden halvleg blev Girona så reduceret til 10 mand, da Espinosa fik sin anden advarsel på et frispark på Luis Suárez. Dermed blev FC Barcelona chancer for en sejr øget gevaldigt. Det var dog Stuani som igen-igen-igen kom frem til en gylden chance, da Busquets ikke var vågen og mistede bolden. Stuani trak bolden en meter ind i feltet og trykkede af, men for tredje gang stod Ter Stegen i vejen.

Minuttet efter var Girona igen på spil, da FC Barcelona blev spillet fuldstændig tynde, men Piqué fik afværget og skubbede bolden til hjørnespark. Det var ikke til at se, hvem der kun havde 10 mand på banen, men som tiden skred frem åd FC Barcelona sig ind i kampen og med 20 minutter igen kom det forløsende mål, da Jordi Alba blev sendt i dybden og fandt Messi på kanten af feltet. Argentineren vippede bolden i mål til 0-2. Det blev tjekket igennem VAR, men målet stod.

Mod kampens slutning begyndte FC Barcelonas chancer at blive større og større. Først brændte Suárez fra kanten af feltet og kort efter lagde Suárez bolden af til Messi, som fra tæt hold fik sit forsøg reddet af en flyvende keeper. Barca havde fundet nøglen til at overmande Girona og samtidig begyndte værterne at blive trætte i benene. Kampens slutning bar præg af endnu en brændt friløber til Coutinho samt to hold, der var - til dels - tilfredse og der blev ikke rigtigt givet eller taget meget mere og dermed sluttede det hele med en sejr til FC Barcelona, som holder Atletico Madrid på afstand i ligaen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder