La Liga: Villarreal 1-3 FC Barcelona

La Liga - 27. november 2021

Barca skulle forsøge at hente tre point ude mod Villarreal lørdag aften og det startede godt med flere nærgående forsøg, men man skulle ind i anden halvleg, før målene væltede ind og heldigvis for Barca fik de tre mål mod Villarreals ene og dermed vandt Barca kampen. Det lignede dog en uafgjort, da Barcas to sidste mål faldt i slutfasen.

Ter Stegen, Araujo, Piqué, Eric Garcia, De Jong, Busquets, Ez Abde, Alba, Nico, Gavi og Memphis

66' Abde Dembélé
71' Alba Mingueza
81' Nico Coutinho

- 0-1 48' - De Jong
- 1-1 77' - Chukwueze
- 1-2 88' - Memphis
- 1-3 90+3' - Coutinho (Straffespark)

Blot et minut inde i opgøret måtte dommeren stoppe uret, da Busquets blev trådt direkte ind i anklen efter at have afleveret bolden. Anføreren var i græsset i et par minutter, men kunne heldigvis fortsætte igen. Der er i La Liga blevet set røde kort for mindre end den forseelse. Straks efter satte Abde fart ude på sin kant og snød totalt sin modstander med en smart finte bag om støttebenet før han lagde bolden ind i det lille felt, hvor Memphis Depay lige præcis ikke kom frem til kuglen. Det gjorde en Villarreal-mand, som gav hjørnespark. På det hjørnespark var rollerne byttet rundt, da Memphis smed bolden ind i feltet, hvor Abde flot kom op til bolden og pandede den mod målet, men Villarreals keeper reddede flot med hjælp fra overliggeren. Blot to minutter efter lavede Eric Garcia en kæmpe fejl, da han ville aflevere bolden tilbage til Ronald Araujo, men i stedet afleverede han bolden direkte i fødderne på Danjuma, som kom tæt under mål og trykkede af, men Piqué fik blokeret i sidste øjeblik. Ikke nok med, at Garcia begik en kæmpe fejl, så tog han sig til hovedet fremfor at storme tilbage og hjælpe til.

Otte minutter inde i opgøret fik Memphis Depay en gylden chance, da Frenkie de Jong efter flot presspil af Barca, kunne smide bolden i dybden til Memphis. Han snød sin mand og knaldede bolden mod kassen, men skød den akkurat forbi målet. Under et minut senere var det igen tæt på, da Memphis egentlig bøvlede med bolden før Gavi kom ham til undsætning og snuppede den. Han kom i en god skudposition og fik trykket af, men bolden gik af på stolpen. En stærk åbning af Barca - men et udstillingsvindue af deres mangel: De har svært ved at omsætte chancerne.

Efter 20 minutters spil kombinerede Barca flot på midtbanen før De Jong flot drev bolden frem og smed en sukkerbold i dybden til Memphis Depay. Han var alene igennem og forsøgte at sparke første gang, men han var et split sekund for sent på bolden, som gik flere meter forbi mål. En gigantisk chance, som skulle udnyttes. Som tiden skred frem så Barca mindre og mindre til bolden mens Villarreal fik kørt den godt rundt og også kom frem til adskillige muligheder, men det var specielt en klasseaflevering op til Danjuma, som skabte den næste store chance. Han tog den flot med og var helt alene med Ter Stegen, som reddede flot. Den tyske mur sparkede straks højt i banen til Araujo, der havde været ude med en skade, men var kommet ind igen oppe på Villarreals banehalvdel. Han fik dog ikke meget ud af muligheden.

Blot fire minutter inde i anden halvleg kom forløsningen for Barca, da Abdes indlæg fik lov til at gå hele vejen over i modsatte side til Jordi Alba, som flugtede den ind i det lille felt. Her dukkede Memphis op, men hans forsøg gik på keeperen og så faldt bolden ud til De Jong, som let kunne prikke den i kassen til 0-1. Efter længere tids VAR-gennemgang blev målet godkendt. Efter en times tid appellerede Villarreals Albiol for straffespark, da han blev holdt godt fast i af Eric Garcia, men efter gennemgang af VAR blev appellen afvist. Det kunne dog sagtens være blevet dømt. Kort efter blev Abde pillet ud og ind kom Dembélé. Også Jordi Alba gik ud og gav plads til Mingueza.

Med 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Villarreal fuldt fortjent gevinst af deres ellers flotte spil. En høj bold blev smidt op til Danjuma, der stod så fri, at Piqué måtte løbe op på ham, men bolden blev straks sendt i dybden til Chukwueze, der var kommet på banen 10 minutter forinden. Mingueza kunne ikke nå ham og så kunne Chukwueze lige præcis nå at prikke bolden ind bag Ter Stegen til 1-1. Xavi reagerede ved at pille usynlige Nico ud og sende Coutinho på banen. Barcas forsvar var ikke-eksisterende samtidig med at midtbanen slet ikke leverede hverken pres, ro eller tryghed. Villarreal bombarderede Barca og havde flere nærgående forsøg - og de skabte dem uden at brillere.

I de døende minutter sparkede Ter Stegen en lang bold op mod Memphis, der lå helt alene. Bolden væltede ned foran ham og han fik herefter rundet keeperen og sendt bolden mellem benene på forsvarsspilleren inde på stregen og så gik bolden i mål til 1-2 til gigantisk glæde blandt Barcas spillere. I det 93. minut blev Coutinho nedlagt i feltet og så pegede dommeren ellers på pletten. Normalt sparker Memphis, men han var kommet på tavlen, så han gav bolden videre til Coutinho, som mangler selvtillid. Og han scorede da også og dermed sluttede kampen 1-3, da der ikke blev scoret i de sidste få minutter af den seks minutters lange tillægstid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder