La Liga: Elche 1-2 FC Barcelona

La Liga - 6. marts 2022

Barca var pisket til sejr for at udnytte nogle af de øvrige topholds pointtab, da de mødte Elche på udebane søndag eftermiddag. Elche kom i front lige inden pausen på en uheldig fejl af Pedri mens Ferran Torres udlignede kort inde i anden halvleg. I slutminutterne kom Memphis på tavlen for anden kamp i træk, da han omsatte et straffespark, som han selv fremtvang.

Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Aubameyang og Gavi

46' Gavi F. Torres
69' F. De Jong Nico
75' Dembélé Adama
75' Aubameyang Memphis
85' Alves Dest

- 1-0 45' - Fidel
- 1-1 61' - F. Torres
- 1-2 84' - Memphis (Straffespark)

Barca var pisket til sejr mod Elche søndag eftermiddag hvis de ville holde sin afstand til Real Madrid og udnytte de øvrige topholds pointtab. Kampen mod Elche blev indledt i vanlig Barca-stil med dominans af bolden, men det var ikke ligefrem skarpheden i de afgørende afleveringer, som sad i skabet. Det var da også til Elche fortjeneste, da de stod langt tilbage i banen og ikke rigtig gav Barca-angriberne plads at operere i. Elche satsede på omstillinger og fik også sat nogle i gang undervejs, men det var Barca, som skabte de første store chancer.

Jordi Alba samlede først en returbold fra et indlæg op, og forsøgte med en helflugter, men keeperen reddede med en smule besvær. Kort tid efter skulle Frenkie de Jong have sendt Barca i front, da han modtog en returbold fra keeperen inde i feltet og bare skulle ramme ved siden af den ene Elche-mand inde på stregen, men hollænderen formåede at skyde inden for modstanderens rækkevidde og så blev bolden clearet på stregen. De Jong fik en ny, stor mulighed kort før pausen, da han blev sendt igennem og var alene med keeperen, men han viste alt for meget, hvor han ville sparke bolden hen og så kunne keeperen redde.

Chancen til De Jong opstod kort tid efter, at Elche egentlig havde en gigantisk mulighed til at komme i front. Et indlæg fra venstre blev smækket indover og efter en tilfældighed landede bolden for fødderne af Morente, som fik kanoneret bolden over mål. Her skulle han nærmest bare have ramt målet for at Ter Stegen havde været uden chance. 0-0 stod der ved pausen, men det burde nok have været 1-2 hvis spillerne havde udnyttet de store chancer.

Lige inden pausen dummede Barca sig. Et målspark blev sendt op i himlen og tumlede ned, hvor Pedri forsøgte noget mærkværdigt ved at sparke bolden hårdt væk, men han endte med at smække en perfekt aflevering i dybden til Fidel, som tog bolden med ind i feltet og huggede den ind bag Ter Stegen. En trist afslutning på en første halvleg, som da heller ikke var helt så god fra Barca rent spillemæssigt og hvor der manglede kvalitet i det afgørende.

Straks fra anden halvlegs start blev Gavi pillet ud og ind kom Ferran Torres, som er langt mere kantspiller end Gavi. Ferran Torres gjorde sig hurtigt bemærket i offensiven, men først skulle Elche have en ny stor mulighed, da Araujo begik frispark på kanten af feltet. Her tog muren dog imod frisparksforsøget. Efter en times tid kom forløsningen endelig for Barca mod de hårdtkæmpende Elche-spillere, da netop indskiftede Ferran Torres stod det helt rigtige sted inde i feltet og kunne prikke en løs bold i mål til 1-1. I første omgang vinkede Elche-spillerne for offside, men der var ikke skyggen af offside og målet blev derfor godkendt og Barca var tilbage. Det skulle have været 1-2 to minutter senere, da Pedri vippede bolden i dybden til Alba, som perfekt lagde den af til Ferran Torres. Han kom på skudhold med venstreskøjten, men smækkede bolden over mål. Havde den siddet inden for rammen var den gået i mål, da keeperen nærmest stod frosset inde på stregen.

Straks efter gik det ned mod Ter Stegens mål, hvor Barcas midtbane slet ikke fulgte med i Elches hurtige spil og så stod Pere Milla totalt fri midt i feltet til at sparke bolden afsted, men Ter Stegen reddede flot. Først da Elche-spillerne var ved at gøre sig klar til at tage sig af hjørnesparket kunne man se De Jong, Busquets og Pedri komme ind i feltet - så langt bagude var de i Elches angreb.

Med 20 minutter igen foretog Xavi sin anden ændring, da Frenkie de Jong gik ud og blev erstattet af Nico. Kort tid efter gik Xavi all in, da både Memphis Depay og Adama Traoré blev sendt på banen for Aubameyang, der havde været totalt usynligt samt Dembélé, der igennem hele kampen havde prøvet at dirigere Elche op, men som manglede det sidste. Sekunder efter ændringen fik Ferran Torres endnu en kæmpe chance, da han flot trak bolden med ind i feltet og var alene med keeperen, men han fik ikke nok vinkel på forsøget, som keeperen reddede. Og der skulle kun gå ganske få sekunder før han atter engang fik en stor mulighed. Indskiftede Adama Traoré stormede forbi sin modstander og smed bolden ind i feltet, hvor Ferran Torres kom til bolden med sit gode højreben, men igen sad kuglen lige på keeperen.

Ferran Torres var uhyre aktiv efter sin indskiftning og fik en ny mulighed med 10 minutter igen, da han tog et fremragende løb på Jordi Albas aflevering. Han pillede bolden ned og måtte skyde til den mens den hang i luften, men han fik alligevel et godt træf på, men smadrede kuglen i sidenettet med venstrebenet. Barcas massive pres sig endelig pote med en håndfuld minutter igen, da indskiftede Memphis Depay fremtvang et straffespark, da Antonio Barragan havde hånd på bolden. Memphis tog sig selv af forsøget og bankede bolden op i målhjørnet fra pletten og så stod der 1-2 på måltavlen. Kort efter gik Alves ud og blev erstattet af Dest, som ventes at spille på torsdag mod Galatasaray, da Alves ikke er registreret i Europa League.

Straks efter målet gik Elche op og fik sig et hjørnespark, hvor bolden ramte Jordi Alba på hånden, men dommeren afviste og det samme gjorde VAR-dommeren hvorfor Barca red stormen af i sekvensen, hvor bølgerne gik højt. Inden slutfløjt fik Elche rødt kort, men det betød ingenting for holdet på banen, da det var Pastore på bænken, som fik det for at brokke sig lidt for meget. Der skete ikke mere i kampen og så kom Barca fra Elche med alle tre point efter en kamp, hvor det viste sig at det hårde arbejde var afgørende for Barca. Spillet var udmærket, men ikke sprudlende som man har set på det seneste, men disse sejre er med til at bygge på. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder