La Liga: FC Barcelona 0-1 Rayo Vallecano

La Liga - 24. april 2022

Barca spillede for tredje kamp i træk en rædselsfuld hjemmekamp og denne gang var det Rayo Vallecano, som de havde svært ved at spille mod. Det var langt mere fight end det var flot fodbold og det var simpelthen fordi, at spillerne ikke evnede at trække tempoet i kampen og få kontrol over den. Allerede efter syv minutter kom Barca bagud.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Dest, Araujo, Garcia, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dembélé, Aubameyang og Ferran Torres

46' Dest Lenglet
60' F. Torres Memphis
61' De Jong Nico
71' Aubameyang L. De Jong
71' Garcia Adama

- 0-1 7' - Garcia

FC Barcelona havde inden opgøret mod Rayo tabt de seneste to hjemmekampe og de indledte da også ufatteligt ringe mod Rayo søndag aften. Indstillingen var under standarden, teknikken var ikke med spillerne og de kunne nærmest ikke spille sig ud af Rayos pres eller igennem Rayos forsvar. Det var konstant Dembélé, som skulle skabe noget før det blev farligt - Ferran Torres var atter engang usynlig og lukket ned mens Aubameyang også var usynlig.

Syv minutter inde i opgøret fik Barca en kold spand vand i hovedet, da Dest sov i timen og ikke fulgte med Garcia før det var for sent. Garica pillede en lang bold ned og sparkede i det korte hjørne hvor Ter Stegen nok skulle have gjort det bedre. I mål gik bolden dog og så stod der 0-1 på Camp Nou. Efterfølgende valgte Rayo at trække tiden ved dødbolde, men de gik ikke langt tilbage for at forsvare resultatet. De flyttede sig flot som en blok og tillod ikke meget for Barca.

Derfor skulle der et lang skud til før det blev farligt, da Jordi Alba med det kolde højre forsøgte at dreje bolden i mål, men kuglen snittede trekantssammenføjningen og gik ud til målspark. Lige inden pausen fik Barca så bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside. Gavi samlede en løs bold op i feltet og forsøgte at sparke den op i målhjørnet, men bolden tog træværket og faldt ud til Ferran Torres, som med ryggen til mål sparkede bolden over keeperen hvor den heldigt gik i mål, men Ferran var offside da Gavi skød og målet fik ikke lov at stå.

Spillemæssigt evnede Barca ikke at komme op i et højere gear i anden halvleg. Der var bare ikke nok fantasi på holdet til at skabe noget og fra start blev Dest pillet ud og gav plads til Lenglet således Araujo kunne spille højreback. Derudover blev usynlige Ferran Torres også pillet ud og gav plads til Memphis Depay. Også De Jong blev skiftet ud efter en af de svageste kampe fra ham. Ind kom i stedet Nico. Med 20 minutter igen valgte Xavi at benytte sig af sine to sidste ændringer, da Eric Garcia gav plads til Luuk de Jong mens Aubameyang gik ud for Adama Traoré.

I det 90. minut blev Gavi skubbet i ryggen og Camp Nou eksploderede, da der klokkeklart skulle være dømt straffespark, men den triste dommer på dagen afviste og stangede i stedet gule kort ud til de brokkende spillere. Så selvom Barca atter engang spillede en rædselsfuld kamp, så hjælper det bestemt ikke at dommeren ikke udfører sit job korrekt - VAR valgte ikke at bryde ind. Der blev lagt 11 minutter til og her nåede Adama Traoré at kreere et nærgående forsøg mens Dembélé ramte stolpen, men han blev dog også dømt offside. I minut 100 slog Rayo kontra og det endte med at Pathe Ciss ramte stolpen. Barca magtede ikke at score og således tabte de 0-1. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder