La Liga: FC Barcelona 1-0 Osasuna

La Liga - 2. maj 2023

Endnu engang formåede Barca at levere en fodboldkamp, hvor de var ufatteligt uskarpe og langt fra polerede. Osasuna stillede nærmest op med et B-hold og fik et rødt kort tidligt i kampen, men Barca havde alligevel store problemer indtil redningsmanden Jordi Alba fik Camp Nou til at eksploderede i jubelrus.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, De Jong, Busquets, Pedri, Gavi, Raphinha og Lewandowski

36' Gavi Ansu Fati
52' Raphinha Dembélé
52' Christensen Garcia
75' Busquets Ferran Torres
75' Balde Alba

- 1-0 85' - Alba

Osasuna rokerede kraftigt rundt på deres hold til kampen mod Barca, da de har en pokalfinale i weekenden at tænke på. Derfor var det stort set deres B-hold, som de stillede op med - men når Barca ikke er bedre end de er i disse dage, så gjorde Osasuna klogt i at spare kræfterne. Det var alt andet end god fodbold, som Barca diskede op med tirsdag aften. Selvom Xavi stillede op med tæt på stærkeste opstilling, så var der ikke ét grams kreativitet i holdet. Man skulle tro, at med Pedri tilbage ville der ske lidt, men han virkede som en alibi-spiller, der løb rundt og prikkede bolden til højre og venstre. Der kom ingenting.

Efter en halv time fik Pedri dog bolden i dybden, men blev revet omkuld af Osasunas Herrando, der dermed blev udvist for at begå forseelsen som sidste mand og så var Barca en mand i overtal, men det betød ikke det store. Selvom catalanerne klart sad på bolden, så kom der bare ingenting. Der var et par skud her og der og et par indlæg som var lige ved og næsten, men det hele gik så langsomt, at Osasuna-spillerne let kunne følge med. Osasuna havde ikke det store frem i banen, men det virkede som om, at de ikke anstrengte sig for at lukke ned for Barca.

Raphinha snittede overliggeren på et frispark fra distancen. Det var desuden på denne dag hele to år siden sidst, at Barca scorede på et frispark. Og mens Barca jagtede et mål, så måtte Xavi gå over til at bruge tre angribere, da Gavi tidligt i kampen kom til skade, men først udgik efter 37 minutter til fordel for Ansu Fati. At Barca var i overtal kunne ikke ses udover på boldbesiddelsen og kort inde i anden halvleg blev Raphinha og Christensen pillet ud for Dembélé og Garcia og lige inden at uret havde rundet en time kom der endelig lidt offensivt fra Pedri, da han smed en sukkerbold ind i feltet til De Jong, som sparkede direkte på Aitor Fernandez, der satter lapperne på og skubbede bolden til hjørnespark. En kæmpe chance, som hollænderen misbrugte. Det var desuden det første skud indenfor målrammen fra Barca. Og der gik næsten en hel time.

Med et kvarter igen ændrede Xavi på tingene, da Busquets og Balde blev erstattet af Ferran Torres og Alba. Sekunder senere var Torres tæt på at sende bolden i mål, da Pedri sendte bolden op til Lewandowski - men igen var det en sløv aflevering af Pedri, som keeperen opsnappede. Keeperen gav dog en retur, som tilfældigt ramlede ned i fødderne på Torres, der nærmest ikke kunne nå at kontrollere sin afslutning, som gik lige forbi mål. Efter 79 minutter fik Lewandowski bolden i mål, men Ferran Torres var offside i opspillet og målet blev derfor annulleret.

Med fem minutter igen kom forløsningen efter et ekstremt pres ned mod Osasuna, hvor det blev til adskillige afslutninger både tæt på og langt fra. Denne gang var det endnu et af de mange indlæg, som De Jong headede ned for fødderne af Jordi Alba - af alle - som med et tørt venstre hug sendte bolden i mål til 1-0 og så eksploderede Camp Nou i jubel. Det blev kampens slutresultat og Barca øger forspringet ned til Real Madrid med 14 point. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder