Mest læste denne uge

Levante 0-5 FC Barcelona

La Liga - 16. december 2018

FC Barcelona viste ingen nåde, da de mødte Levante på udebane søndag aften. Igen var Messi i hopla og med tre mål og to assists var han direkte involveret i alle fem mål, da Levante tabte 5-0.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Coutinho, Vidal, Messi og Dembélé

- 0-1 35' - Suárez
- 0-2 43' - Messi
- 0-3 47' - Messi
- 0-4 60' - Messi
- 0-5 88' - Piqué

En time før kick off blev Nelson Semedo meldt skadet og han udgik derfor til kampen. I stedet måtter Ernesto Valverde bruge Thomas Vermaelen, hvorfor Barcelona stillede op med et tremands forsvar. Levante tog teten fra første fløjt og pressede højt i banen. Det gav en god mulighed til Jason bare fem minutter inde i opgøret, da Thomas Vermaelen ikke var vågen. Heldigvis for belgieren reddede Ter Stegen i to omgange. Barcelona svarede godt igen med et flot hovedstød af Vermaelen, som dog gik over målet. Herefter tog Barcelona fat om bolden og fik nogle pasninger kørt igennem.

Første halvleg bød ikke på mange chancer, men Levante-spillernes indstilling krævede meget af FC Barcelonas spillere og det blev ofte til en masse dueller og nærkampe og bolden. Efter en halv time var Levante dog tæt på at score kampens første mål, da Boateng lidt heldigt fik bolden inde i feltet. Uden at tænke to gange, kanonerede han kuglen på overliggeren og bolden røg siden ned på jorden og sprang ud igen. Selvom det gik hurtigt, så havde bolden ikke passeret stregen til stor frustration for hjemmetilhængerne. De fik mere at frustrere sig over kort efter, da bolden lå i Levante-målet. Rakitic nåede lige præcis at prikke en løs bold før han blev savet midt over af to modstandere. Messi samlede bolden op og driblede forbi tre mand på kanten af feltet. Han kom ind i feltet og vippede kuglen ind i midten af feltet, hvor Luis Suárez kynisk sendte den videre i nettet til 0-1 og dermed var FC Barcelona ovenpå.

FC Barcelona stod godt på banen og selvom Levante af og til kom frem til muligheder, så var FC Barcelona bare skarpest. Kort inden pausen opsnappede Sergio Busquets bolden og han sendte straks Messi afsted. Med en mand i ryggen stormede han ned mod Oiers mål, udplacerede keeperen med højre og scorede. Således stod der 0-2 på tavlen, da dommeren fløjtede til pause.

FC Barcelona sørgede for at slå hurtigt til straks som anden halvleg gik i gang. Efter bare to minutter startede Suárez sit løb med bolden på egen banehalvdel. Han drev kuglen op til feltet og spillede ud til Alba. Backen spilleden bolden tilbage, men Suárez hoppede over den og bag ham stod Messi klar til at score sit andet mål i kampen og dermed stod den 0-3. Kort efter blev Thomas Vermaelen pillet ud og Arthur blev sendt på banen. Netop Arthur var tæt på at få en assist lige efter, da han genialt prikkede bolden bag Levantes forsvar og fandt Suárez. Hans ydersideafslutning sad dog lige på Oier. Samme Suárez blev fem minutter senere sendt i dybden af Messi, men hans aflevering videre til Arthur fik slet ikke nok. Her var man ellers tre mod én, da Dembélé også var med. Suárez sendte dog bolden direkte i fødderne på den ene Levante-mand.

Tredje gang var dog lykkens gang for Luis Suárez. Med en super yderside aflevering fra den ene side af feltet til den anden, fandt han Vidal, som kunne have sparket på mål, men han valgte med et flot overblik at spille bolden ind i det lille felt til Messi, som sparkede kuglen over stregen til 0-4 og dermed fik han endnu et hattrick på sit CV. Med et kvarter igen blev Dembélé gennemhøvlet af Levantes Cabaco på kanten af feltet. Det kostede et direkte rødt kort og dermed havde spillede værterne til ende med 10 mand. I samme øjeblik blev Vidal pillet ud og gav spilletid til Philippe Coutinho.

Med 10 minutter igen skulle der have stået 0-5 og Messi skulle have haft endnu en assist. Han spillede nemlig Suárez helt fri foran Oier, men uruguayaneren ramte ikke engang målet på sit forsøg. Navnebror Denis Suárez, som kom på banen for Dembélé, fik en lige så stor chance, da han også var alene med Oier. Han måtte dog se Oier redde med den ene fod. Gerard Piqué viste med to minutter igen hvordan det skulle gøres. Han var selv med til at vinde bolden i eget felt og løb ellers med op i catalanernes angreb. Messi sendte en flot bold ind i feltet til Piqué, som trådte i kuglen og trillede den i mål til 0-5. Dermed havde Lionel Messi været involveret i samtlige fem mål.

Levante fik bolden i mål i 92. minut, men korrekt blev målet annulleret for offside. Kampen sluttede med 0-5 på måltavlen og dermed er FC Barcelona fortsat tre point foran de nærmeste rivaler. Der resterer én kamp i 2018 - det er hjemme mod Celta Vigo om en uge. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder