La Liga: Huesca 0-0 FC Barcelona

La Liga - 13. april 2019

FC Barcelona foretog sig intet mindre end 10 ændringer til kampen mod Huesca i forhold til opgøret mod Manchester United. Kun Ter Stegen fik genvalg. Det betød en masse spilletid til reserverne, som ellers sjældent får spilletid. Spillet var ganske fint trods alt, men skarpheden manglede og kampen sluttede uden scoringer.

Ter Stegen, Wague, Murillo, Umtiti, Todibo, Aleña, Vidal, Rigui Puig, Malcom, Boateng og Dembélé

68' Dembélé Alba
68' Puig Coutinho
80' Aleña Arthur

Til trods for et ekstremt reservespækket Barca-mandskab, så var det catalanerne som dominerede Huesca på alle parametre. Der skulle dog gå et kvarter før den første store chance kom, da Malcom fandt Riqui Puig, som med en genial stikning ind i feltet fandt Dembélé. Franskmanden var lynhurtig og fik sendt bolden afsted, men en god redning fik rettet bolden lige forbi den ene stolpe. Umtiti agerede venstreback i et tre-mands forsvar når catalanerne var på bolden men Aleña og Puig tydeligvis havde frie tøjler inde på midten for at binde spillet sammen.

Hjørnesparket fra Dembélés forsøg kom Umtiti op til og han sendte igen keeperen på arbejde med et hårdt hovedstød. Det blev dog ved 0-0 til trods for to store chancer til FC Barcelona. Spillet var rigtig fint hos gæsterne og bevægeligheden var bedre end mange af de foregående kampe. Huesa stod dog langt tilbage og lukkede af for hullerne. Det var kun i få omgange, at Barca havde kvaliteten til at bryde igennem, men de blev også stoppet hurtigt. Ter Stegen i den anden ende havde ingenting at lave. Selv da Huescas Enric kom frit igennem, høvlede han en forkølet kugle forbi målet. Der var ingen fare, men til gengæld kneb det med at skabe de afgørende chancer i den modsatte ende og dermed sluttede første halvleg med 0-0.

Kort inde i anden halvleg fratog linjedommeren Ousmane Dembélé en gylden chance, da Aleña sendte bolden i dybden til franskmanden, som var alene med keeperen, men linjedommeren hævede flaget for en offside, der slet ikke var der. Spillet blev stoppet inden Dembélé sparkede på mål og derfor var det ikke noget, som VAR kunne gå ind i. Kort efter var det igen tæt på, da Umtiti brød bolden og Malcom kom ind i feltet med kuglen. Han huggede til bolden og uden chance for keeperen, som bare kunne se til mens bolden blev klappet på stolpen og ud i feltet til Aleña. Hans forsøg blev rettet af og skruede lige forbi den ene stolpe. I begge omgang kunne keeperen blot se til.

Med godt 25 minutter igen havde Ousmane Dembélé spillet færdig. I forbindelse med den kommende kamp mod Manchester United og hans netop overståede skade, var planen hele tiden at han kun spille spille en time for at forbedre sin rytme. Den time fik han, og i stedet gav han plads til Philippe Coutinho. Riqui Puig gik også ud efter en flot kamp og gav plads til Jordi Alba. Det betød, at venstre side bestod af Umtiti, Alba og Coutinho mens højre side hed Wague, Aleña og Malcom.

Med fem minuter igen slog Huesca kontra efter et Barca-hjørnespark og her var Wague alene med Avila. Wague reddede situationen med høj, høj klasse, da han fulgte med sin mand og gik ned i en perfekt tackling som afværgede situationen. En lille fejl kunne have kostet rødt, da han var sidste mand, men her viste han helt klart, at han besidder en stor portion kvalitet.

Der skete ikke mere i kampen og FC Barcelona måtte nøjes med det ene point, hvilket under omstændighederne også er ganske godkendt, selvom de baseret på spil og chancer burde have vundet kampen. Nu rejser catalanerne hjem og fokuserer på Manchester United, hvor en nøglespillerne alle er veludhvilet og klar til at spille sig videre til Champions Leagues semifinale. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder