Mest læste denne uge

Alavés 0-2 FC Barcelona

La Liga - 23. april 2019

FC Barcelona var sent tirsdag aften på besøg hos Alavés i jagten på det spanske mesterskab. Lionel Messi og Jordi Alba startede begge på bænken og kunne herfra se holdkammeraterne dominere kampen, men uden at score i første halvleg. Kort inde i anden halvleg nettede Carles Aleña til stor jubel og kort efter bankede Suárez et straffespark i netmaskerne. Sejren kom i hus og dermed mangler FC Barcelona blot tre point for at vinde mesterskabet. Det kan ske lørdag mod Levante, eller hvis Atletico Madrid taber i morgen mod Valencia.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Roberto, Aleña, Busquets, Vidal, Dembélé, Suárez og Coutinho

61' Dembélé Messi
77' Lenglet Vermaelen
87' Aleña Arthur

- 0-1 55' - Aleña
- 0-2 60' - Suárez (Straffespark)

Alavés lod deres taktik vise sig til fulde allerede efter få sekunder, da de gik langt tilbage i banen og forsvarede i håbet om at kunne sende folk afsted på omstillinger. Barca kørte bolden rundt i egne rækker med ganske fin bevægelse og bare fem minutter inde i opgøret burde det første mål have været en realitet, da Suárez stormede ned mod keeperen med bolden ved fødderne, men keeperen reddede forsøget og gav en retur, som Coutinho samlede op. Han hamrede den direkte ind på en forsvarsspiller og chancen døde hen.

Bare minuttet efter var Coutinho igen på spil inde i værternes felt, da han kom til baglinjen og sendte bolden tilbage i feltet til Suárez, som fik sit forsøg blokeret. Returen faldt ned til Roberto, som bragede kuglen nærmest ud af stadion. Efter 10 minutters spil hed boldbesiddelsen vanvittige 10-90% og det var et klart billede af hvordan kampen var blevet indledt af de to mandskaber. Kampen fortsatte i samme tempo med Barca som spildominerende, men Alavés kom gradvist længere frem på banen. Det var dog klart gæsterne som var farligst, som efter en halv time, da Dembélé sendte Suárez ind i feltet, men igen sad uruguayanerens forsøg lige på keeperen. Kort efter kom der så endelig lidt drama i kampen, da Jony brokkede sig til gult kort efter at han mente, at Vidal lavede frispark på ham. Situationen opstod efter at Dembélé og Semedo stod ved siden af hinanden fuldstændig upresset og fumlede over kuglen, som Jony stjal og siden satte Vidal af - som altså generobrede bolden.

Den afgørende detalje manglede hos gæsterne i flere tilfælde. Carles Aleña var sprudlende på de første meter, men slutproduktet manglede af og til i forhold til Coutinho, som tydeligvis var blevet sluppet løs og som måtte bevæge sig frit rundt på banen, specielt i første halvleg. Der stod dog en blå mur hver gang han havde bolden retvendt mod Alavés-målet. Fem minutter før pausen fik Alavés deres største chance, da et frispark blev lagt ind i feltet til Ely, som forsøgte at heade bolden over Ter Stegen. Bolden sejlede dog over mål og i nettaget - på den forkerte side.

Blot 10 minutter inde i anden halvleg kom den catalanske forløsning mens Messi og Alba stod på sidelinjen og varmede op. Suárez hoppede over en aflevering og lod bolden trille videre til Carles Aleña, som endelig havde sneget sig med frem. Han kontrollerede den og lagde den i kassen til 0-1. Kort efter var der mere drama, da Dembélés indlæg ramlede ned foran Piqué, som fik skovlet den forbi keeperen, men Umtiti bragede den det sidste stykke i kassen. Helt korrekt annullerede linjedommeren målet for offside, men det skulle naturligvis tjekket med VAR. Her opdagede dommeren, at der korrekt nok var offside, men at Barca forinden skulle have et straffespark. Det sendte Suárez i kassen. Selvom keeperen fik lappen på, så gik bolden i mål til 0-2 og endnu et jubelbrøl på den catalanske bænk.

Barca dominerede kampens slutning og kom frem til et par chancer, men det blev ved de 2-0 og dermed vandt de tre vigtige point. Det betyder, at de nu kun mangler netop tre point for at kunne lade sig hylde som spanske mestre. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder