Efter en midtuge med kamp i Champions League handlede det søndag aften om La Liga igen. Her har FC Barcelona har opstartsproblemer og der var derfor gode muligheder for endelig at komme oven på igen med to sejre i træk. Det var planen inden kick off - og den plan blev holdt til punkt og prikke med en sikker sejr.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Roberto, Busquets, De Jong, Rafinha, Griezmann og Perez

- 1-0 27' - Suárez
- 2-0 32' - Vidal
- 3-0 35' - Dembélé
- 4-0 35' - Messi

Det var to livlige hold, som indtog Camp Nou søndag aften. Sevilla havde ikke tænkt sig at forsvare og det betød at kampen bølgede frem og tilbage i indledningen, hvor Sevilla var en tand skarpere - som det ofte er set af modstanderholdet på Camp Nou. Efter 12 minutter havde Sevilla haft to store chancer, da først Piqué lod et indlæg passere ind til Luuk de Jong, som sendte Ter Stegen ud i en klasseredning. Bare to minutter senere mødte Fernando et hjørnespark og headede tæt over kassen. FC Barcelona havde endnu ikke formået at presse på i Sevilla-defensiven.

Andalusierne fortsatte det farlige spil og var tæt på at score endnu engang kort efter, da Todibo for anden gang i kampen slap Luuk de Jong, som dukkede op bagerst i feltet på et hjørnespark. Han satte foden på, men bolden gik lige præcis forbi målet. Efter 26 minutter fik Sevilla igen-igen en stor mulighed, da Roberto og Todibo lod Luuk de Jong nå ind til bolden, men denne gang headede han ned i jorden og over målet. Og man kan roligt sige, at Sevilla ikke kendte sin besøgelsestid. FC Barcelona havde rent offensivt ikke haft noget som helst - men det blev der lavet om på ét minut efter.

Dembélé sendte Nelson Semedo i dybden og så gjorde portugiseren noget, som han ellers aldrig plejer at gøre når han spiller venstreback. Han lavede et indlæg med sit venstre ben og bolden landede hos Luis Suárez, som saksesparkede bolden i mål til 1-0. Bare fem minutter senere var Semedo igen involveret i et mål, da han lige præcis holdt bolden indenfor kridtstregerne før han fandt Suárez, som fandt Arthur. Den lille brasilianer var hurtig til at se Arturo Vidals mål inde i feltet og med en præcis aflevering kunne Vidal glide bolden i kassen til 2-0. Men catalanerne var slet, slet ikke færdig. Bare tre minutter senere fik Dembélé bolden fra Arthur, og herefter satte franskmanden Diego Carlos fuldstændig af inde i feltet før han sendte bolden i nettet til 3-0. Dermed væltede der altså tre mål ind på bare otte minutter.

Bare fire minutter inde i anden halvleg dukkede skandalen Mateu Lahoz op. Dommeren er kendt for sine ufattelige kendelser og her diskede han op med en ny en, da Arthur som sidste mand blev nedlagt foran eget felt og mistede bolden. Et klokkeklart frispark, men Lahoz dømte ingenting. I stedet havde Luuk de Jong fri skudmulighed, men bolden ramte stolpen og sprang i spil igen. Heldigt for Arthur og Barca - men igen et bevis på, at Mateu Lahoz er blandt de dommere, som har brug for VAR.

Efter en times spil var det tæt på 4-0, da Lionel Messi ud af det blå pludselig satte tre mand af i ekstremt høj fart før han tvang Sevilla-keeperen ud i en god redning. Kort efter var dommer Lahoz på plads igen, da han gav Luis Suárez et gult kort for absolut ingenting. Uruguayaneren gjorde intet, der var et gult kort forsvarligt, og det ligner helt sikkert en situation, som Barca vil appellere. I samme øjeblik blev Arthur pillet ud efter en helt forrygende fodboldkamp. Han gav plads til Sergio Busquets.

Med 25 minutter igen skulle der have stået 4-0, da Arturo Vidal sendte bolden ind i feltet til en helt fri Ousmane Dembélé. Franskmanden skulle bare ramme målet for at score, men han ramte den hoppende bold helt forkert og bragede den op på 17. række til stor frustration for sig selv. Han fik dog en high-five af Suárez for trods alt at være på det rette sted på det rette tidspunkt. Med 18 minutter igen blev Todibo skadet og skiftet ud for debutanten 20-årige Roland Araujo fra Uruguay. Debutanten fik således billetter til første række til at overvære Messis mål til 4-0, da argentineren krøllede et frispark direkte i netmaskerne. Argentineren havde spillet en virkelig god anden halvleg og var ekstrem dynamisk og kunne således krone en god kamp med et lige så godt mål.

Med en håndfuld minutter igen fik Gerard Piqué et gult kort, som var lige så sikker som solen er varm. Forsvarsspilleren runder dermed fem gule kort i La Liga hvilket udløser én spilledags karantæne. Det betyder, at han er ude mod Eibar, men klar mod Real Madrid. Og selvom der kun var en håndfuld minutter tilbage, så skulle Mateu Lahoz lige vise sig fra sin fantastiske side. Debutanten Araujo var i duel med Javier Hernandez som sidste mand, og Sevilla-spilleren faldt ekstremt let til jorden. Lahoz mente dog at det var nok til at give et direkte rødt kort. Dembélé brokkede sig meget lidt og fik sit andet gule kort og dermed var Barca pludselig nede på bare ni mand. Sevilla nåede dog ikke at udnytte situationen og Barca vandt klart 4-0. Og endnu engang må Barca-fans erkende, at Mateu Lahoz igen-igen har formået at spadsere sig igennem en Barca-kamp; om Barca vinder eller taber, så har han altid nogle mærkværdige kendelser.

Efter opgøret var Piqué oppe i det røde felt og diskuterede højtlydt med Mateu Lahoz midt på banen, men det fik forsvarsspilleren lige præcis ingenting ud af. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder