Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Sergio Busquets træder ind i eksklusiv klub

Nyheder - 10. november 2019Sergio Busquets træder ind i eksklusiv klub

Sergio Busquets havde næppe troet på, at han i dag kunne kalde sig for en legende i FC Barcelonas historie, da han af Pep Guardiola blev rykket op til førsteholdet for over 10 år siden. Midtbanespilleren kronede en historisk milepæl med et mål mod Celta Vigo i aftes.

Det er yderst sjældent, at Sergio Busquets kommer på tavlen, da han fungerer som defensiv midtbanespiller og derfor holder sig tilbage som skraldemanden, men i går dukkede han op på kanten af feltet på en bold der egentlig blev clearet. Efter en tæmning sendte han bolden kontrolleret i mål til 4-1.

Den 13. september 2008 debuterede Sergio Busquets for FC Barcelona i en kamp mod Racing Santander. Det var startskuddet til en årrække med forrygende fodbold og 549 kampe senere kan han nu kalde sig den 5. mand på listen over flest kampe i FC Barcelonas trøje.

Flest kampe i Barca-trøjen
1. Xavi Hernandez. 767 kampe
2. Lionel Messi: 698 kampe
3. Andrés Iniesta: 674 kampe
4. Carles Puyol: 593 kampe
5. Sergio Busquets: 550 kampe
6. Migueli: 549 kampe
7. Victor Valdés: 535 kampe
8. Gerard Piqué: 513 kampe
9. Rexach: 450 kampe
10. Amor: 421 kampe

Sergio Busquets har altså år efter år kravlet sig stille og roligt op i top 5 og den næste som han skal overhale er Carles Puyol. Her venter yderligere 43 kampe for Busquets, som stadig i dag er en fast del af førsteholdet, men med yngre kræfter begynder Busquets at sidde mere på bænken for at give plads til fremtiden. Som årene er skredet frem er Busquets efterhånden blevet 31 år.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder