Super Cup: FC Barcelona 2-3 Atletico Madrid

Spansk Supercup - 9. januar 2020

Efter at Real Madrid let havde vundet deres Super Cup-kamp mod Valencia onsdag, var det torsdag tid til FC Barcelona mod Atletico Madrid, hvor vinderen ville gå i finalen søndag aften mod Real Madrid. Saudi Arabien lagde ramme for det store spanske brag, da Atletico Madrid endte med at snuppe sejren efter en pinlig defensiv præstation fra FC Barcelona - igen.

Neto, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, De Jong, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Griezmann

86' Vidal Rakitic
88' De Jong Ansu Fati

- 0-1 46' - Koke
- 1-1 51' - Messi
- 2-1 63' - Griezmann
- 2-2 82' - Morata (Straffespark)
- 2-3 87' - Correa

FC Barcelona indledte med klart mest boldbesiddelse mens Atletico Madrid gik fra at være aggressive til noget mere passive alt efter hvordan kampen skred frem. Det var ikke fordi, at første halvleg bød på enormt mange chancer, men der kom et par sporadiske chancer i ny og næ mens det tog et godt kvarter før Messi begyndte at røre på sig, men da han så gjorde, var han nærmest ikke til at stoppe i takt med at Atletico Madrid gik 10 meter længere tilbage i banen.

Efter en halv times tid begyndte drama at stige på det velbesøgte stadion, da Griezmann var tæt på at pande Messis hjørnespark i netmaskerne. I stedet fik Barca et nyt hjørnespark, hvor Thomas, inden at bolden var sat i spil, begik en forseelse i feltet. Men da bolden ikke var sat i spil, fik Thomas blot et gult kort og Barca kunne efterfølgende tage sit hjørnespark, som udviklede sig til en episode, hvor Barca appellerede for straffespark. De fik dog intet ud af situationen. På dette tidspunkt efter 38 minutter stod den 4-0 i skud forbi mål og 1-2 skud på mål.

Fem minutter før pausen fik Griezmann en gylden mulighed for at score mod sin tidligere arbejdsgiver, da Messi fandt Suárez, som med en perfekt aflevering fandt Griezmann. Franskmanden var alene med keeper Oblak og forsøgte at vippe bolden i mål, men Oblak tog godt imod og reddede situationen. Atletico Madrid fik afværget den mindre storm fra Barca og kom længere frem i banen, men første halvleg bød ikke på nogen mål, men sluttede alligevel med drama, da urutinerede Joao Felix pludselig begyndte at opføre sig som en lille dreng ved først at snakke ned til Jordi Alba og siden stille sig op mod Messi før adskillige spillere kom i mellem og forsøgte at få situationen på køl. Det resulterede i flere gule kort mens spillerne var på vej ned til pause.

Ud til anden halvleg kom FC Barcelona ikke. De indledte som om, at de slet ikke var blevet motiveret af Valverde nede i omklædningsrummet. Efter bare 18 sekunder lå bolden bag Neto, da Koke kom igennem i feltet og let kunne score. En pinlig start fra FC Barcelona, som nu skulle bestige endnu et bjerg efter at være kommet bagud i endnu en kamp. Men endnu engang var det Messi, som trådte i karakter, da Vidals indlæg landede inde hos Messi, som pillede bolden ned og fik presset sig mellem to mand før han med højrebenet huggede kuglen ind bag Oblak til 1-1 og så var kampen lige igen.

Kort kæmpede Griezmann sig igennem forsvaret, men da vinklen blev lidt for spids til at gå lige på - eller sparke - forsøgte han med et højt lob over Oblak, men den 1,89 cm. høje keeper fik lige præcis hentet bolden ned fra de højere luftlag før den gik i nettet bag ham. Efter en times spil gik Vidal op i en duel i feltet, men bolden sprang væk fra målet, hvor Messi stod klar. Han lavede en skudfinte for at snyde sin mand, og i stedet tog han bolden med, lagde den over til sit venstre ben før han sikkert satte den i kassen til 2-1 efter et regulært drømmemål. Desværre annullerede dommeren målet, da Messi lige præcis snittede bolden med armen og så blev det ved 2-1. For en kort stund. For bare to minutter efter stormede Luis Suárez i topfart ind i feltet, hvor Jordi Alba fandt ham med et fuldstændig forrygende indlæg. Suárez headede hårdt mod mål, men Oblak fik hånden på. Returen tog Griezmann sig dog af og han headede den sikkert i mål til 2-1 og så var Barca pludselig foran.

Med et kvarter igen viste Barca, at de havde øvet sig på træningsbanen, da Messi sparkede et frispark ud i højre side til Vidal, som i akrobatisk stil fik sendt kuglen tværs ind i feltet til Piqué, som scorede til 3-1. For anden gang i kampen jublede Barca, men for anden gang i kampen blev målet annulleret. Denne gang for offside på Vidal. Barca sad på det hele, men VAR ville det bare anderledes og med ni minutter igen begik Neto straffespark og så scorede Morata til 2-2 i en kamp, som slet ikke burde være spændende på dette tidspunkt. Ikke desto mindre var der kamp til stregen helt ind til det sidste.

Atletico Madrid var klart bedst i slutfasen mens Barcas forsvar var pivringe. De fejlede gang på gang, var ude af position og havde generelt set ingen mand nede i bagkæden til at motivere. Med fire minutter igen fejlede Piqué i sit indgreb og så blev Correa sendt i dybden og sparkede på mål. Neto fik hånden på, men bolden gik alligevel i mål. Og først med to minutter igen reagerede Valverde ved at pille De Jong ud og sætte Ansu Fati på banen. At Rakitic kom ind lige målet havde ingen betydning. Han fejlede i sin første aktion og var slet ikke til at se i kampens slutfase.

Det hele sluttede med et pinligt nederlag til FC Barcelona, hvor de taktikken igen fejlede mellem forsvar og midtbane, som det er set ofte i denne sæson, og dermed missede Barca sæsonens første trofæ. Finalen søndag er mellem Real Madrid og Atletico Madrid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder