Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

El Clásico: Her er alle tallene

El Clasico - 24. oktober 2020
El Clásico: Her er alle tallene

© FC Barcelona


Så blev det den 24. oktober og det betyder El Clásico. På et gabende tomt Camp Nou afvikles verdens største fodboldkamp mellem Barca og Real Madrid i dag, og her får du et overblik over alle tallene fra El Clásico - så er du godt forberedt.

14: Ronald Koeman
Det er Ronald Koemans første El Clásico som spiller, men som tidligere spiller i Barca har han scoret fem gange mod Real Madrid. Det første mål i 1989. Han vandt 6 kampe mod de hvide, spillede tre uafgjorte og prøvede at tabe 5 gange. Højdepunktet var Copa del Rey-finale sejren i 1990 samt 5-0 på Camp Nou i 1993/94.

5: Hollænderne
Fire af Koemans landsmænd, Rinus Michels, Johan Cruyff, Louis van Gaal og Frank Rijkaard, har allerede tidligere stået som træner for Barca i El Clásico. Van Gaal er den eneste, som debuterede med en sejr. Nu er turen kommet til Koeman.

0: Koeman mod Zidane
Koeman indstillede sin aktive fodboldkarriere netop som Real Madrids nuværende træner, Zinedine Zidane, bragede ind på scenen i europæisk fodbold og Juventus. Derfor nåede de aldrig at møde hinanden på banen som spillere, men nu mødes de som trænere.8: Debutanterne
Listen lyder: Neto, Dest, Araujo, Junior, Pjanic, Riqui Puig, Pedri og Trincao. De har aldrig spillet i El Clásico før selvom Neto, Junior og Pjanic har spillet mod Real Madrid for deres tidligere klubber. Faktisk scorede Pjanic mod Real Madrid i Champions League for 10 år siden, da han var i Lyon.

26: Kongen af El Clásico
Messi er kongen af El Clásico. Ingen har scoret flere mål i El Clásico end argentineren, som har banket 26 bolde bag de hvides målmænd i årenes løb. Han er faktisk otte mål foran andenpladsen Alfredo de Stefano.

399: Tæt på 400
Barca er kun ét mål fra at have scoret 400 mål mod Real Madrid. Der ligger altså et stykke historie og venter på den Barca-spiller, som scorer først mod Real Madrid.

0: Corona lukker ned for fans
Coronavirussen betyder, at dette bliver en Clásico som aldrig nogensinde før. Når der er El Clásico er der altid fyldt stadion, men denne gang bliver det uden fans på lægterne, da corona har lukket ned for dette.

4: Ansu Fati i hopla
Med tre mål i La Liga og en enkelt i Champions League er der lys forude i Barcas offensiv mod Real Madrid. Han er faktisk sæsonens topscorer blandt alle udtagne spillere for begge hold. Vinicius er Real Madrids topscorer med to mål.

96: Sejrene nærmer sig 100
I 2019 udlignede Barca Real Madrids sejre i El Clásico efter at have været bagude i mange, mange år.

2: Clásicos uden Barca-mål
I sidste sæson lykkedes det ikke for Barca at score i nogle af kampene mod Real Madrid og det er meget sjældent, at det sker. Barca har kun gået tre kampe i træk mod Real Madrid uden af score. Det var fra marts 1957 til februar 1958.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder