Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Seks ting du måske ikke vidste om El Clásico

El Clasico: Af Søren Nissen - 10. april 2021
Seks ting du måske ikke vidste om El Clásico

© FC Barcelona / Real Madrid


Lørdag aften tager vi hul på endnu et El Clásico, hvor Real Madrid byder FC Barcelona velkommen til en meget afgørende kamp på Estadio Alfredo Di Stéfano. Det bliver kamp nr. 246 i officielt regi hvoraf Real Madrid har sejret 97 gange, mens Barca har en sejr mindre med 96.

Det er bare en af de mange statistikker i de altid ultratætte kampe, men her er måske nogle andre facts, du ikke kendte til.

- Disse tætte kampe er så spændende, at millioner over verdenen følger kampen. Tilbage i 2017 blev El Clásico set af hele 650 millioner mennesker i 185 lande. De kunne se Lionel Messi score et fantastisk mål i 90. min, hvilket blev efterfulgt af den berømte jubelscene, hvor han viste sin trøje til Real Madrids fans.

- Første kamp blev spillet den 13. maj 1902, hvor FC Barcelona vandt 3-1.

- Mange husker sikkert den famøse 5-0 sejr tilbage i 2010 til FC Barcelona, men resultatet er langt fra rekorden. Real Madrid vandt tilbage i 1943 med hele 11-1. Her menes det også, at rivaliseringen for alvor begyndte.- Kun tre spillere har modtaget hyldester fra modstanderholdets fans. Spillerne repræsenterede alle Barcelona og applauserne gik til Diego Maradona i 1982, Ronaldinho i 2005 og senest Andres Iniesta i 2015.

- Som det tydeligt kan ses, er Alfredo Di Stéfano en Real Madrid-legende, men historien kunne have været anderledes. Den argentinske spiller havde eftersigende en aftale med både Real Madrid og Barca. Løsningen på denne uenighed blev, at madrilenerne måtte spille med ham i de første to sæsoner, mens Barca ville få ham de efterfølgende to sæsoner. Efter få kampe i den hvide trøje med dårlige præstationer til følge fik Barca annulleret aftalen, og Di Stéfano blev i Madrid.

- Real Madrid er blevet grundlagt af to catalanere. Det var de to forretningsmænd og brødre, Juan og Carlos Padrós, som er blevet født i Barcelona, men senere flyttede til Madrid, hvor de var et led i grundlæggelsen af Real Madrid. Det er de stadig godt trætte af i hovedstaden.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder