Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Barca møder Bilbao i finalen for niende gang

Copa del Rey - 14. april 2021




Intet hold i historien har vundet Copa del Rey flere gange end Barca. Hele 30 gange har catalanerne vundet turneringen mens lørdagens finalemodstander fra Athletic Bilbao indtager andenpladsen med 23 triumfer. Det er altså ikke bare tilfældigt, at Bilbao står i finalen. De har gjort det så mange gange før og er kendt for at være et rigtig pokalhold.

På lørdag mødes de to mandskaber i Copa del Reys finale for niende gang. Barca har vundet seks af de otte tidligere finaler mod Bilbao, så der er en klar catalansk dominans i den forbindelse, men det skræmmer på ingen måde Bilbao, som på det seneste har leveret nogle flotte resultater mod Barca.

De otte tidligere finaler
2. maj 1920 på El Molinon i Gijon: Barca vandt med 2-0
19. juni 1932 på Chamartin i Madrid: Bilbao vandt med 1-0
21. juni 1942 på Chamartin i Madrid: Barca vandt med 4-3
21. juni 1953 på Chamartin i Madrid: Barca vandt med 2-1
5. maj 1983 på Bernabeu i Madrid: Bilbao vandt med 1-0
13. maj 2009 på Mestalla i Valencia: Barca vandt med 4-1
25. maj 2012 på Vicente Calderon i Madrid: Barca vandt med 3-0
30. maj 2015 på Camp Nou: Barca vandt med 3-1

Selvom der i løbet af de otte foregående finaler har været mange smukke og seværdige øjeblikke, så er det Lionel Messis præstation i 2015, som trækker de største overskrifter. Her leverede han et fuldstændigt magisk solomål, da han modtog bolden fra Dani Alves omkring midterlinjen før han lige pludselig satte fart og driblede sig forbi flere baskere før han inde i feltet drejede kuglen i mål.

Historisk set har Barca et klart overtag på Athletic Bilbao, men i nyere tid har baskerne af og til fået tilkæmpet sig nogle brugbare resultater og Ronald Koeman og co. håber ikke på at den tendens fortsætter lørdag aften når finalen blæses i gang i Sevilla. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Barca møder Bilbao i finalen for niende gang

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder