La Liga: FC Barcelona 5-2 Getafe

La Liga - 22. april 2021

Barca vandt torsdag aften med 4-2 hjemme over Getafe og holder dermed fast i drømmen om at vinde det spanske mesterskab. Nu er der kun syv kampe tilbage og catalanerne kan stadig selv afgøre det. Messi scorede to gange i første halvleg mens Chakla også fik scoret et selvmål. I anden halvleg kom også Araujo på tavlen. I sidste sekund scorede Griezmann fra pletten.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Mingueza, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Griezman

46' Piqué Ilaix Moriba
46' Lenglet Araujo
64' Roberto Trincao
75' Mingueza Umtiti

- 5-2 90+3' - Griezmann (Straffespark)

Kampen mod Getafe torsdag aften var kun tre minutter gammel før Lionel Messi var centimeter fra at bringe Barca i front. Efter flot opspil af Griezmann modtog Messi bolden på kanten af feltet. Her trykkede han af mod en forstenet keeper, som blot kunne se bolden blive smadret ind på overliggeren og ned på stregen før den hoppede i spil igen. TV-billeder viste, at bolden ikke havde passeret stregen. Blot to minutter senere blev Clement Lenglet noteret for et gult kort, da Pedri smed bolden væk i en farlig position således at Getafe kunne sætte gang i et angreb. Juan Iglesias modtog bolden og prikkede den forbi Lenglet, som overhovedet ikke gjorde noget mens Juan Iglesias væltede ind i franskmanden. På forunderlig vis fik Lenglet et gult kort.

Det slog dog ikke Barca ud, da Messi gjorde det til 1-0 to minutter senere. Han blev sendt i dybden og stormede ned mod målet, hvor han med stor effektivitet bankede bolden i nettet. Til gengæld slog målet ikke Getafe ud, som kort tid efter havde gang i et flot angreb, hvor Barca-spillerne slet ikke kunne følge med. Bolden blev flyttet hurtigt rundt i Sergi Robertos side og højrebacken så ikke god ud i situationen, da han slap sin markering totalt. Det endte med et indlæg fra Cucurella, som Angel forsøgte at sparke i mål, men bolden gik ind på Lenglet og hoppede i eget mål. Selvmål af franskmanden, som næppe kunne gøre meget ved det.

Når Barca nu var i gavehumør med et selvmål, så ville Getafe ikke holde sig tilbage. Barca skabte egentlig ikke det store, men lige inden uret havde rundet den halve time var catalanerne i front. Chakla havde totalt kontrol over bolden på kanten af eget felt, da han ville spille den tilbage til sin keeper Soria. Men Soria var på vej ud af målet og så blev bolden afleveret direkte forbi ham og i eget net til stor frustration fra dem begge. Barca takkede og så var de foran med 2-1 efter en lille halv time, hvor spillet egentlig var fint, men hvor man slet ikke skabte så meget, som man kunne håbe på taget i betragtning af kampens vigtighed. Til gengæld var Barca uhyre effektive, da de ved næste chance kom på 3-1. Messi forudså et hovedstød fra Busquets og stormede ind i feltet før afleveringen fandt sted. Da bolden kom, flugtede Messi bolden ind på stolpen - heldigt for ham hoppede den ud til ham og fra en snæver vinkel fik han prikket den i mål til 3-1.

Koeman foretog to udskiftninger i pausen, da både Piqué og Lenglet gik ud og gav plads til Araujo og Ilaix Moriba. Det betød, at man gik tilbage til den mere klassiske 4-3-3 med De Jong i forsvaret og Ilaix, Busquets og Pedri på midten. Sergi Roberto blev skubbet op i højre side og Mingueza sad på højreback. Barca dominerede klart bolden i anden halvleg med 84% boldbesiddelse, men man skabte ikke meget. De spillede den rigtig godt rundt og fik Getafe ud at løbe og så foretog Koeman endnu en udskiftning efter en times tid, da Roberto gik ud og gav pladsen til Trincao.

Selvom Barca havde godt fat i kampen og kontrol om bolden, så blev der åbnet op for spændingen med 20 minutters tid igen, da Araujo egentlig bare ville spille bolden første gang væk inde i feltet, men han kom for sent og trådte sin modstander direkte på foden. Dommeren var på sidelinjen og kigge TV-billederne igennem og kunne konstatere, at der var straffespark. Det sendte Unal sikkert i mål og så stod der 3-2 på Camp Nou. Kort tid efter blev Mingueza pillet ud og Samuel Umtiti fik nogle sjældne spilleminutter i benene. Getafe nåede aldrig at komme tættere på en uafgjort, da Messi med få minutter igen smækkede et hjørnespark ind i panden på Araujo, der sikkert headede kuglen i mål til 4-2. I sidste minut blev Griezmann nedlagt i feltet og så var det Barcas tur til at få et straffespark. Normalt tager Messi sig at straffesparkene, men han valgte at give bolden til Griezmann, som omsatte til slutresultatet 5-2. Dermed fik Barca tre vigtige point i jagten på mesterskabet og man har nu kun få dage til at restituere før det gælder Villarreal på udebane. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder