La Liga: Real Sociedad 0-1 FC Barcelona

La Liga - 21. april 2022

Der var tænding på fra første sekund, da Real Sociedad torsdag aften tog imod FC Barcelona. Barca fik hele bagkæden skadet undervejs i kampen, men et mål tidligt i opgøret fra Aubameyang gjorde udslaget også selvom dommeren valgte at tilsætte 10 ekstra spilleminutter.

Ter Stegen, Alves, Araujo, Piqué, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dembélé, Aubameyang og Ferran Torres

55' Araujo Garcia
66' Alves Dest
82' Piqué Lenglet
82' Aubameyang L. De Jong

- 0-1 11' - Aubameyang

Kampen mod Real Sociedad blev startet i et hæsblæsende tempo med konstante boldtab på grund af pres fra begge mandskaber. Et tidligt frispark på Ferran Torres skulle have udløst et gult, men dommeren kiggede den anden vej. Inden for få minutter var Ter Stegen tæt på at træde i spinaten, da han modtog en aflevering og i stedet for at sparke den ud af kommunen første gang, tog han et træk for at få tid til at kigge op efter en medspiller, men Isak kom så tæt på keeperen, at skuddet blev bremset af Isak og heldigvis for Ter Stegen gik bolden ud til målspark og ikke i mål.

Til gengæld kom der et mål efter 11 minutter, da Barca igangsatte et angreb som resulterede i en løs bold inde i feltet efter et stolpeskud fra Dembélé. To baskere kiggede på bolden i stedet for at gå til den og så kunne Gavi med en lynhurtig reaktion samle kuglen op og med en fremragende aflevering vippede han den bag om forsvaret og om til Ferran Torres, der lagde bolden til rette med brystet og vippede den om til bagerste stolpe, hvor Aubameyang kom højt og pandede den i mål til 0-1.

Som kampen skred frem fortsatte det høje tempo, hvor Barca skiftede mellem at stå højt og lavt. Hjemmeholdets Sørloth kom op til en god chance på et frisparksindlæg, men blev grebet ud af Ter Stegen. Frenkie de Jong havde et fladt forsøg tæt forbi mål mens Ferran Torres prøvede kunsten efter med en bold op mod hjørnet, men også den gik forbi ligesom Aubameyang kom tæt på med et knaldhårdt forsøg. Lige inden pausen skulle Isak have udlignet, da han sammen med Sørloth udspillede Barcas forsvar og kom fri til en afslutning alene med Ter Stegen, men Real Sociedad-angriberen ramte bolden helt skævt så den gik forbi.

Blot halvandet minut inde i anden halvleg var det tæt på at gå galt for Barca, da et indlæg blev rettet af og landede for fødderne af Sørloth, der ikke fik ordentligt træf på bolden og så sparkede han den langt over mål. En kæmpe chance, da han ellers var helt alene igennem. Kampen var dyr for Barca, da Piqué under opvarmningen til opgøret måtte udgå, men alligevel startede inde. Han havde op til kampen fået det grønne lys og blev klarmeldt, men han var helt tydeligt ikke klar. I anden halvleg fik Araujo bøvl med knæet og så måtte han en tur på skadeslisten og samtidig gik Jordi Alba i stykker og så var 75% af Barcas bagkæde ude af drift.

Efter 58 minutter var Real Sociedad tæt på at få gavn af deres enorme pres i anden halvleg, da Sørloth igen var alene igennem, men denne gang reddede Ter Stegen. Med 25 minutter igen blev Dani Alves sparket ned og så måtte han udgå med en skade og give plads til Dest. Dermed var Araujo og Alves udskiftet med skader mens Piqué og Alba spillede videre med skader. Hele bagkæden blev altså ramt i løbet af en times tid. Kort efter var Real Sociedad tæt på et heldigt mål, da et indlæg gik igennem alle mand, men Ter Stegen fik en stærk hånd på i sidste øjeblik og heldigvis stod Dest klar til at samle op.

Med et kvarter igen fik Barca endelig strikket et angreb sammen i anden halvleg, da De Jong smart fandt Ferran Torres, som med stort overblik fandt Gavi midt for mål. Her skulle bolden nærmest bare bankes i mål, men han ramte den under støvlen og sparkede kuglen forbi. Med en håndfuld minutter tilbage af opgøret foretog Xavi et par ændringer, da Lenglet kom ind for Piqué mens Luuk de Jong kom ind for Aubameyang.

Real Sociedad jagtede det udlignende mål i slutminutterne og selvom dommeren gav dem yderligere 10 minutter, så lykkedes det ikke og Barca hentede således tre uhyre vigtige point i jagten på en placering i top fire. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder