Copa del Rey: FC Barcelona 0-4 Real Madrid

Copa del Rey - 5. april 2023

Barca dominerede første halvleg og havde Real Madrid nede på egen banehalvdel og styr på deres omstillinger, men catalanerne kollapsede totalt i anden halvleg. Først scorede Real Madrid lige inden pausen og i anden halvleg mistede Barca-spillerne fuldstændig forståelse for fodboldens ABC, da de simpelthen ikke formåede at gøre væsen af sig. Barca tabte i en klar ydmygelse og er færdige i Copa del Rey.

Ter Stegen, Araujo, Koundé, Alonso, Balde, Kessié, Busquets, Roberto, Gavi, Raphinha og Lewandowski

60' Kessié Ansu Fati
65' Raphinha F. Torres
65' Alonso Garcia

- 0-1 45+1' - Vinicius
- 0-2 50' - Benzema
- 0-3 57' - Benzema (Straffespark)
- 0-4 81' - Benzema

FC Barcelona og Real Madrid bragede onsdag aften sammen i Copa del Reys semifinale og her var det Barca, som tog teten fra start. Catalanerne satte sig på bolden med en hurtig boldomgang og viste klart, at deres indstilling var at vinde kampen fremfor at spille på resultatet, som hed 1-0 fra det første opgør. Til gengæld fik Barca ekstra modstand onsdag aften, da dommeren i flere situationer dømte til Real Madrids fordel til stor frustration for Barca-spillerne. Det viste sig dog at Barca-spillerne selv kollapsede i anden halvleg.

Efter 10 minutter fik Sergi Roberto en pæn chance, da Gavi fandt Balde ude på kanten. Herfra sendte han bolden ind i feltet til Roberto, som trykkede af, men hans skud blev blokeret. Bare to minutter senere var det tæt på at gå galt i den anden ende, da Rodrygo sendte en fremragende aflevering ind mellem Ter Stegen og hans forsvar med Vinicius stormende frem ved bagerste stolpe, men Ronald Araujo kom ind og fik generet brasilianeren. Kampen begyndte så småt at tage en drejning, hvor det onde blod mellem de to hold for alvor blev vist. Specielt en episode mellem Gavi og Vinicius viste igen hvordan dommeren så Real Madrids vej. Gavi begik et ganske normalt frispark på Vinicius, som kvitterede ved at skubbe Gavi og stikke hovedet helt op i ansigtet på Gavis. Det udløste et gult kort til dem begge selvom Gavi intet gjorde forkert.

Med et kvarter igen fik Real Madrid deres første reelle skudmulighed, men det kom af at dommeren igen så Real Madrids vej. Vinicius skubbede klart Raphinha omkuld bagfra ude ved hjørneflaget, men dommeren dømte ikke noget frispark. Så kunne Real Madrid igangsætte et angreb som resulterede i et forsøg fra Benzema, som Ter Stegen dog tog sig af. Barca sad klart mest på bolden, men de var ikke spor farlige. Raphinha og Balde var de eneste, som kunne sætte en mand af og de var alt, alt for langt fra målet til at det kunne blive farligt. Kessié brød kæderne flot, men manglede ofte en fri mand at spille til når han kom i en god position.

Lige inden pausen kom der drama, da Lewandowski endelig fik ramt bolden ordentlig og sendte et kvalificeret forsøg afsted, men bolden blev reddet og så satte Real Madrid fart. Det endte med et vip fra Vinicius forbi Ter Stegen, som Koundé var tæt på at kunne clear på stregen, men Benzema fik prikket bolden i mål lige inden pausen og så stod der 0-1 på Camp Nou og 1-1 sammenlagt og så var alt pivåbent igen. Målet blev siden givet til Vinicius.

Fem minutter inde i anden halvleg gik det igen galt for Barca. Militao fik et frispark, hvor Lewandowski slet ikke rørte ham. Real Madrid tog det kort og spillede bolden rundt indtil Modric alt for let gled forbi Roberto, som ikke turde gå ind i duellen. Modric fandt Benzema, og da Koundé gled inde i feltet var der et kæmpe rum for Benzema at skyde ned i og han lagde bolden i mål til 0-2 og dermed var Real Madrid i front sammenlagt. Balde forsøgte at svare igen med et hårdt skud på mål minuttet efter, men Courtois tog imod. 10 minutter inde i anden halvleg fik Ronald Araujo en god mulighed efter stærkt arbejde, men han sendte bolden forbi mål. Straks var det op i den anden ende og så begik Franck Kessié straffespark, som Benzema omsatte. 0-3 på Camp Nou og 3-1 sammenlagt til Real Madrid.

Det var tæt på 0-4, da Alonso gav en gave til Benzema, som fandt Modric, der dog sendte en for hård aflevering afsted til en totalt fri Rodrygo. Barca var rystede og havde ingen kontrol over kampen og lignede ikke et hold, der var tæt på at score. Xavi satsede offensivt efter en time - og en fuldstændig elendig åbning på anden halvleg - da Kessié gik ud og gav plads til Ansu Fati. Få minutter efter blev Alonso pillet ud til fordel for Eric Garcia. Raphinha gik også ud og gav plads til Ferran Torres. Brasilianeren var den eneste, som virkelig prøvede at afdrible en mand og skabe ubalance hos madrilenerne, men han var altid for langt fra målet. Derudover var Alonso totalt kollapset efter pausen, da Real Madrid satte deres pres ind.

Tiden gik stærkt for Barca og der var et utal af spilstop løbende samtidig med at Barca ikke engang kom tæt på Courtois' mål. Det var som om, at Barca-spillerne var trætte og ikke rigtigt kunne sætte et pres ind, køre bolden hurtigt rundt eller skabe noget frem i banen. Det var meget ukontrolleret og der manglede sammenhæng mellem kæderne. Med et kvarter igen fik Benzema chancen for at score sit hattrick, da Koundé igen gled lige inden han skulle clear bolden som sidste mand, men i stedet tog Benzema imod bolden lige bag ham og havde en 100% chance, men han sparkede bolden forbi målet. Minuttet efter kom Real Madrid igen til en chance, da Asensio fik en stor chance, men Ter Stegen fik lappen på og reddede til hjørnespark. Barca var totalt kollapset og havde ikke haft nogen offensive kvaliteter i hele anden halvleg. Indskiftede Ansu Fati og Ferran Torres gjorde intet væsen af sig.

Ydmygelsen, som bare lå og ventede, blev total, da Benzema fik sit hattrick med 10 minutter igen. Ferran Torres missede en aflevering på 5 meter til Gavi og så satte Real Madrid en omstilling i gang og igen kunne Barca-spillerne ikke følge med. Vinicius drev bolden frem uden pres, lagde den i dybden til Benzema i feltet og så scorede han let. 0-4 på Camp Nou og 4-1 sammenlagt til Real Madrid. Med få minutter igen opstod der stor tumult, og naturligvis var Vinicius midtpunkt hvilket resulterede i adskillige gule kort i alle retninger før dommeren endelig fik sat gang i spillet. 10 gule kort blev der uddelt i alt efter 88 minutter.

Da uret ramte 90 minutter satte dommeren tre minutter tillægstid til. Det var langt under, end hvad han burde, da der midt i anden halvleg opstod en situation, hvor han stod på banen og ventede på, at stadionspeakeren gav tilskuerene en besked om ikke at smide genstande på banen. Men det var nok til Barcas held, at der ikke blev tilføjet flere minutter - for Barca havde ingenting at komme med i anden halvleg og blev ydmyget i semifinalen og er nu færdige i Copa del Rey. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder