La Liga: FC Barcelona 1-3 Real Madrid

El Clasico - 24. oktober 2020

Barca spillede lørdag eftermiddag en trist El Clásico, da Real Madrid gæstede Camp Nou. Man kom lynhurtigt bagud, men slog straks tilbage igen ved Ansu Fati og selvom man fik chancer undervejs til mere, så var spillet helt igennem bare ikke det, som man kender fra Barca. Sergio Ramos afgjorde det på et straffespark begået mod ham selv af en klodset Lenglet. Modric pyntede ved at score inden slutlføjt.

Neto, Dest, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Coutinho, Pedri, Messi og Ansu Fati

82' Pedri Griezmann
82' Ansu Fati Dembélé
82' Busquets Trincao
87' Alba Braithwaite

- 0-1 5' - Valverde
- 1-1 9' - Ansu Fati
- 1-2 62' - Ramos (Straffespark)
- 1-3 90' - Modric

Bare fem minutter skulle der gå før Barcas forsvar fik røven på komedie, som de har fået hele sæsonen. Piqué totalt fejlbedømte sit indgreb op på Benzema, og så gav han en masse plads bag sig, hvor Benzema spillede bolden ned til Valverde, som sikkert tog fat i den og scorede til 0-1. En katastrofal start - men absolut ikke overraskende taget Barcas forsvar i betragtning. Det har ikke været godt - og det er ikke godt. Desuden var der heller ikke hjælp at hente fra midtbanen, som haltede gevaldigt efter i Madrids angreb. Specielt Busquets, som egentlig fulgte Valverde, men som slap ham netop som afleveringen faldt.

Men når defensiven sover, så kan offensiven skrue op. Det skete fire minutter senere, da Alba tog et forrygende løb ned bag Real Madrids venstre side og tog bolden flot med fra en god aflevering af Messi. Inde midt for mål lå Ansu Fati klar og han sparkede stensikkert bolden i mål og dermed blev han den yngste målscorer i El Clásico nogensinde. 1-1 og der var ikke engang spillet 10 minutter. Efter 24 minutter skulle Messi have scoret, da Neto reddede et hovedstød fra Ramos efter et hjørnespark og så sendte Neto ellers bolden i fødderne på Ansu Fati, som stormede frem i venstre side. Messi lå fri i modsatte side og da han fik bolden, satte han Sergi Ramos totalt af og skulle bare udplacere Courtois, som dog læste forsøget godt og greb ind. Straks efter fik Benzema en gigantisk chance, da han midt for mål fik en tværaflevering som bare skulle sparkes i nettet, men denne gang var det Netos tur til at læse forsøget godt. Begge mandskaber spillede elendigt på midtbanen, hvor ingen formåede at sætte sig igennem og dominere - der blev gået lige igennem dem.

Kort inden at den halve time var rundet gik Messi forbi Casemiro, som dog jagtede argentineren igen og slog tilbage med en tackling inde i feltet. Brasilieneren fik dog tacklet bolden og tog Messi med, som væltede. Dommeren fik tjekket hændelsen af VAR-kollegaerne, som dog ikke mente, at der var noget at komme efter. Der skal da også mere til for at få et straffespark. Kort tid efter fik Lenglet et gult kort for at blokere Benzema og så var han i farezonen. Mod halvlegens slutning var det klart Real Madrid, som sad på bolden og lod til at være farligst mens Barca havde enorme problemer med bare at komme ind igennem Real Madrids midtbane. Der kom ingen chancer, og løbene stod Jordi Alba alene for - og det lukkede madrilenerne fint ned for. Ronald Koemans taktik virkede udmærket - men det var på ingen måde en præstation der er Barca-niveau. Til det er der lang vej endnu.

Ni minutter inde i anden halvleg var Barca tæt på 2-1, da Messis deltog i et flot opspil, hvor bolden landede ude ved Ansu Fati, som spillede højrekant. Han smækkede den ind i feltet til Coutinho, som headede kuglen i sidenettet. Kort forinden havde Ansu Fati selv et nærgående skud, som dog gik forbi målet. Efter en times spil blev et frisparksindlæg smækket ind i feltet og i bagrummet kæmpede Ramos og Lengoet og her begik Lenglet et totalt klodset straffespark ved at rive Ramos i trøjen. Klokkeklart straffespark, som Ramos scorede på. 1-2 til Real Madrid.

Barca skruede op for tempoet efterfølgende, men der kom simpelthen ingenting gennem Real Madrids mur. Der var sporadiske forsøg, men Ansu Fati blev ikke sat op, Pedri kom ikke med noget og Messi havde svært ved at finde bevægelse hos modstanderne når han tog sine ture. På samme tid lå Real Madrid lur med sine kontrastød og kunne have fået nogle store chancer, men deres afgørende afleveringer var deciderede dårlige. Ronald Koeman reagerede først med ni minutter igen, da Griezmann, Trincao og Dembélé kom på banen for Pedri, Ansu Fati og Busquets, som havde spillet en rigtig skidt kamp på midtbanen.

Til trods for Koemans forsøg på en vild offensiv i kampens slutning, blandt andet kom Braithwaite også ind, så var det alt, alt for sent og det lykkedes ikke for Barca at udligne og således tabte man El Clásico efter en trist omgang fodbold, hvor man slet ikke formåede at udnytte chancerne og Koeman må også se indad - taktikken var rigtig trist og netop som uret havde rundet 90 minutter scorede Real Madrid endelig til 1-3, da de forinden havde brændt nogle kæmpe chancer, som Neto tog sig af. Denne gang var forsvaret totalt i oplsøning og Modric kunne let score. 1-3 sluttede det. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder