La Liga: FC Barcelona 0-0 Girona

La Liga - 10. april 2023

Lørdag tabte Real Madrid 2-3 til Villarreal på Bernabeu og det var Barca en gylden chance for at gå 15 point foran i La Liga, da de mandag skulle møde Girona. Barca formåede dog ikke at vise nogen form for kvalitet og havde store problemer med at skabe chancer mod et hold, som havde lukket 42 mål ind.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Garcia, Balde, Roberto, Busquets, Gavi, Raphinha, Lewandowski og Ansu Fati

46' Roberto Kessié
68' Ansu Fati F. Torres
75' Raphinha Alba

Xavi havde proppet sit hold med boldflyttere og ingen kreative spillere, da opgøret mod Girona blev sparket i gang. En kedsommelig første halvleg uden nogen kreativitet eller spillere, som tog ansvar og gik forrest. Der kom et par løse og uskarpe skud i kampens indledning, men Barca-spillerne var så idéløse, at de ikke kunne dirigiere Gironas defensiv op og de gæstende catalanere stod godt på banen og lurerede på deres chancer, da Barca på ingen måde havde kvaliteten til at folde sig ud. Efter ni minutter var det så tæt på, men det kom ikke fra Barcas egne fødder. Gironas Bueno ville sende en aflevering tilbage til sin egen keeper, men da keeperen havde taget 10 skridt væk fra sin streg fik han pludselig travlt. Lige inden, at bolden gik i mål, hoppede han ned i en tackling og fik prikket bolden til hjørnespark.

Girona kunne dog også skabe noget i den anden ende, da Taty Castellanos snød Barcas offsidefælde og løb i dybden på en fremragende bold. Han stormede ind i feltet og trykkede af, men hans forsøg gik i sidenettet. Herfra og frem mod første halvlegs slutning skete der nærmest ingenting. Barca spillede langsomt, uden idéer og uden kreative spillere. Det var kun Balde og Raphinha på kanterne, som til tider fik skabt lidt, men så manglede der noget afgørende hos de øvrige Barca-spillere. Efter 37 minutter sendte Ansu Fati dog en god bold i dybden til Raphinha, som fik flugtet bolden mod mål, men han var så tæt på keeperen, at han ikke kunne dreje bolden uden om keeperen. Det resulterede i et hjørnespark, hvor Araujo ved forreste stolpe fik prikket bolden mod mål, men den blev clearet lige inden at hele bolden havde passeret stregen.

Det var det. Mere var der ikke i en tør første halvleg, hvor det absolut ikke var motivationen, som drev Barca-spillerne. Det talte Xavi ellers om på sit pressemøde i går, da Real Madrid havde tabt deres kamp og gav en gave til Barca. To minutter inde i anden halvleg skulle Eric Garcia have bragt Barca i front, da han umarkeret kom op til Raphinhas frisparksindlæg, men igen var skarpheden ikke skruet på og så gik bolden klart over målet. 10 minutter inde i anden halvleg skulle Girona have scoret, da Castellanos igen snød offsidefælden og denne gang var helt alene igennem med Ter Stegen sammen med sin holdkammerat Viktor Tsygankov. Her skulle Castellanos bare have sendt bolden et par meter til højre og så havde Tsygankov frit mål at sparke bolden i, men Castellanos tog chancen selv og sparkede bolden forbi mål.

Med 68 minutter på tavlen blev Ansu Fati erstattet af Ferran Torres og endnu engang spillede han langt under niveau. Han havde svært ved at dominere, drible sig forbi sin modstander, han fik ikke skabt meget og spillede generelt set en meget sløv kamp. Han arbejdede godt og forsøgte, men det var endnu en svag kamp fra angriberens fødder. Med et kvarter igen valgte Xavi at pille Raphinha ud og sende Alba på banen. I første halvleg var Raphinha den spiller, som forsøgte mest, men han fik ikke meget ud af det. I anden halvleg faldt han dog igennem og kom nærmest ikke frem til noget. Ændringen betød, at Jordi Alba gik op som venstre kant og Ferran Torres gik ud i højre side, hvor Raphinha havde spillet.

På grund af et par spilstop og en masse udskiftninger lagde dommer Mateu Lahoz fem minutter til. Barca kunne ikke spille sig igennem Gironas defensiv - der var ikke kreativitet nok - så det udmøntede sig i massevis af indlæg, som heller ikke gav pote. I den dybe overtid havde Gavi et godt forsøg på hovedstød, som keeperen flot fik reddet og Lewandowski forsøgte sig med hælen, men intet hjalp og så måtte Barca denne mandag aften nøjes med en sløv, sløv uafgjort mod Girona og nu er de 13 point foran Real Madrid hvilket er fantastisk - men en kamp mod Girona hjemme på Camp Nou med en gave i hånden, så skal man vinde den kamp. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder