El Clásico: FC Barcelona 3-0 Real Madrid

El Clasico - 30. juli 2023

El Clásico i Dallas blev afviklet natten til søndag og selvom der på papiret var tale om en træningskamp, så var der i den grad tale om en vild kamp inde på banen, hvor intensiteten ikke fejlede noget. Barca sikrede sig sejren i sidste ende.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Baldé, De Jong, Romeu, Pedri, Gündogan, Dembélé og Lewandowski

29' Christensen Garcia
42' Gündogan Roberto
66' Dembélé Raphinha
66' Pedri F. Marin
76' Baldé Dest
76' Lewandowski Ansu Fati
76' Romeu Torres
76' De Jong Alonso
76' Araujo Abde

- 1-0 15' - Dembélé
- 2-0 85' - Fermin
- 3-0 90+1' - F. Torres

Dallas fik muligheden for at huse El Clásico natten til søndag, da FC Barcelona og Real Madrid mødtes i en træningskamp. Op til kampen havde flere fra de to lejre udtalt, at der aldrig er en træningskamp mellem de to hold, og at man gik ud for at give den hele armen. Og det skete i den grad. Efter tre minutter flugtede Oriol Romeu bolden på overliggeren og fem minutter senere var Barca alt for naive i deres opspil hvilket resulterede i, at Ter Stegen tabte bolden, men Real Madrid kunne ikke lukrere på fejlen. Et kvarter inde kom kampens første mål, da Gündogan sendte et frispark ud til Pedri på kanten af feltet og på samme tid havde Dembélé sneget sig ind i feltet umarkeret. Han modtog bolden fra Pedri og huggede den i kassen til 1-0. En flot indøvet detalje.

Efter 20 minutter havde Araujo hånd på bolden i feltet og så fik Real Madrid en mulighed for at komme tilbage i opgøret, men Vinicius knaldede kuglen på overliggeren. Herefter begyndte kampen i den grad at blive grim. Tchouameni gik ned i en hård tackling på Gündogan bagfra og fik et gult kort og kort tid efter måtte AC udgå og lade sig erstatte af Eric Garcia. Efter Barcas føringsmål tabte de grebet om kampen og det var primært Real Madrid, som styrede begivenhederne mens Barca forsvarede og sporadisk angreb i højre side med Dembélé. Der kom ingenting fra venstre side i og med at Xavi valgte en mere defensiv tilgang med fire midtbanespillere og to angribere.

Med en halv time på uret stod Rodrygo klar til at sparke frispark og det gjorde han rigtig flot, men Ter Stegen leverede en lige så flot redning. Det var Camavinga næppe tilfreds med, for få minutter senere gik han alt for voldsomt ind i en duel med Araujo og så fik Real Madrid deres andet gule kort. Med fem minutter til pause tog kampen fart, da Vinicius ramte overliggeren på sit forsøg. Ter Stegen ville efterfølgende gribe bolden, men blev trumlet ned bagfra og kun guderne ved hvorfor dommeren ikke dømte frispark. Carvajal fulgte op på den løse bold og fik sit forsøg reddet på stregen. Dembélé var sekunder senere tæt på at øge til 2-0, da han kom alene igennem med Courtois, men han var alt andet end kølig, da han sparkede bolden direkte på den belgiske keeper.

Bolden hoppede efterfølgende ud i spil og her kom Frenkie de Jong ned i en hård tackling og så var der ellers drama blandt næsten alle 20 markspillere. Dommeren havde helt klart mistet grebet om kampen og i samme ombæring måtte Ilkay Gündogan udgå med en mindre skade. Lige inden lukketid skulle Jude Bellingham lige sikre endnu mere drama, da han totalt hensynsløst gik ned i en tackling på sidelinjen, som sendte Araujo ud i banden. Det var Carvajal ikke tilfreds med og han brokkede sig til Real Madrid fjerde gule kort i træningskampens første halvleg.

I anden halvleg havde Barca nærmest ingenting at komme med. Det var sommerens blot anden træningskamp, så det handlede om at få minutter i benene, men det boldbesiddende og rolige spil var slet ikke til stede. Real Madrid blæste i angreb gang på gang mens Barca nærmest levede på omstillinger. Kanterne var alt for langt tilbage til at de kunne bruges som opspilsstation og Lewandowski var helt ude af kampen. Han fik slet ikke noget at arbejde med. Til gengæld var Real Madrid ikke særlig skarpe i deres afslutninger eller afgørende afleveringer.

Efter en time var udligningen tæt på, at Tchouameni valgte at sparke til bolden fra distancen. Bolden ramte overliggeren og dernæst en flyvende Ter Stegen i ryggen og gik ud til hjørnespark. Det voldsomme spil var ikke til stede i samme grad i anden halvleg og med et kvarter igen foretog Xavi adskillige ændringer, da Baldé, Lewandowski, Romeu, De Jong og Araujo gik ud for Dest, Fati, Torres, Alonso og Abde. Kort forinden var Dembélé blevet erstattet af Raphinha.

Med fem minutter tilbage af opgøret kom der et drømmemål, da Barca pressede højt hvilket resulterede i, at Fermin Lopez Marin fik bolden på kanten af feltet og herfra smadrede han den ellers op i det ene målhjørne og scorede således til 2-0. Et smukt øjeblik for Barca-talentet. Real Madrid fortsatte med at jagte et mål og selvom det næppe havde været ufortjent hvis de fik lagt en bold i nettet, så sluttede det hele faktisk 3-0 til FC Barcelona, da Fermin Lopez lige skulle lege lidt mere med og med en genial assist - et vip over Real Madrids forsvar - fandt han Ferran Torres, der kom forbi Courtois og sparkede bolden i mål til slutresultatet 3-0. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder