La Liga: FC Barcelona 1-2 Real Madrid

La Liga - 28. oktober 2023

FC Barcelona tog lørdag imod Real Madrid hjemme på Montjuic og det blev en lidt blandet affære, hvor der var perioder med intensitet og større frispark, mens der i den grad også var perioder, hvor bolden blev spillet rundt i et meget, meget langsomt tempo og hvor det ikke lignede nogen storkamp.

Ter Stegen, Araujo, Christensen, Martinez, Baldé, Cancelo, Gavi, Gündogan, Fermin, Ferran Torres og Felix

61' F. Torres Lewandowski
72' Fermin Romeu
77' Cancelo Yamal
77' Felix Raphinha

- 1-0 6' - Gündogan
- 1-1 68' - Bellingham
- 1-2 90+2' - Bellingham

Der var storkamp på Montjuic lørdag eftermiddag, da FC Barcelona tog imod Real Madrid i toppen af La Liga. Inden kampen havde Barca fået Raphinha, Lewandowski og Koundé tilbage, men de startede som ventet ude på bænken. Inden på banen var det to påpasselige hold, som ikke for alvor trykkede hårdt på i offensiven for at undgå at blotte sig bagude. Efter syv minutter kom Barca dog i front, da Gündogan forsøgte en kombination, men Tchouameni kom i vejen og fik skubbet bolden ind i eget felt, hvor Alaba kom ned og fik tacklet. Gündogan var dog løbet ind i feltet og i stedet for at tackle bolden væk, så tacklede Alaba bolden ind på Gündogan, der fik den med og sikkert lagde bolden i mål til 1-0.

Kampen gik ind i en fase, hvor Real Madrid gerne ville sidde på bolden, men uden at de for alvor fik skabt noget. Det var meget sporadisk fra begge mandskaber indtil Gavi pludselig satte et tungt pres ind på Kroos og vandt bolden, som gik ind i feltet til Fermin Lopez. Han trykkede af, men måtte se stolpen redde for madrilenerne. Få minutter senere kom Real Madrids farligste forsøg, som dog ikke var så farligt. Rüdiger sendte et skud afsted langt ude fra, som knækkede i luften, men den blev aldrig farlig for Ter Stegen. Bolden gik klart forbi. Efter en halv time blev Joao Felix snydt for et klart frispark på kanten af feltet, da han sendte bolden mellem benene på Rüdiger og tog nogle træk frem før Carvajal kom op på siden af ham og med hænderne skubbede han portugiseren til side. Intet dømt.

Kort før pausen fik Real Madrid spillet sig ind i Barcas felt, da Baldé snorksov. Carvajal tog et løb bag Baldé og modtog bolden, men han følte sig efterfølgende presset til at skyde fra en spids vinkel og sendte bolden i sidenettet. Lige inden at dommer Gil Manzano kunne fløjte til pause skulle han have peget på pletten i Real Madrids felt, da Tchouameni klart lavede straffespark på Ronald Araujo ved at sætte to hænder på skulderen af Araujo og derved nægtede ham at hoppe op til bolden på et hjørnespark. Hverken dommer Manzano eller VAR gik ind i situationen og således endte første halvleg 1-0 til FC Barcelona.

Anden halvleg var kun fem minutter gammel, da Barca var uhyre tæt på 2-0. Fermin Lopez smed bolden ind i feltet, hvor Iñigo Martinez kom flot frem til den og satte panden på, men for anden gang i kampen reddede stolpen for Real Madrid. Returen var også stor, da Araujo trykkede til bolden, men Kepa diskede op med en fornem redning. Efter en times spil blev Ferran Torres pillet ud efter en kamp, hvor han skulle arbejde mere end normalt, da han oftere var nede i banen og hjælpe til. Robert Lewandowski kom ind til massive klapsalver. Få minutter senere tog Tchouameni chancen fra distancen med et hårdt skud, som Ter Stegen skulle redde i fuld længde. Det var i en periode, hvor Barca-spillerne slet ingen intensitet havde. Real-spillerne kørte bare bolden rundt uden at være presset og det udnyttede Bellingham kort efter, da han klappede bolden i mål fra distancen og så blev Barcas søvnige spil udnyttet til fulde. 1-1.

Xavis svar fra bænken var at pille Fermin Lopez ud og sende Oriol Romeu på banen. Med et kvarter igen havde Cancelo spillet færdig og så kom Lamine Yamal ind. Også Joao Felix blev taget ud for at give plads til Raphinha. Mod kampens slutning var begge mandskaber oppe omkring felterne og røre på sig, men Real Madrid sad på det umiddelbare overtag med en håndfuld flere angreb og de havde også lettere ved at skabe noget, selvom de ikke for alvor blev farlige. Barca-spillerne så trætte ud og havde svært ved at holde intensiteten oppe og var der en spiller på Barcas hold, som burde kunne følge med, men som ikke kunne, så var det Romeu. Han var frisk fra bænken, men fejlede gang på gang og var ufattelig langsom i tanke og handling.

Der var lagt fire minutter til, men Real Madrid skulle kun bruge to til at straffe Barcas knap så fine spil. I 92. minut blev bolden smidt ind i feltet, hvor Modric ikke kunne tæmme den, men heldigt røg den over Martinez og landede for fødderne af Bellingham, der sikkert scorede til 1-2 og dermed vandt Real Madrid efter en anden halvleg, hvor FC Barcelona-spillerne ikke havde mere luft og havde svært ved at gå i pres og få gang i eget spil. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder