Espanyol 0-4 FC Barcelona

La Liga - 8. december 2018

Der var lokalbrag lørdag aften, da Espanyol tog imod gæsterne fra FC Barcelona i ligaens ældste derby. FC Barcelona var uden en håndfuld skadede spillere mens Espanyol havde frit valg fra alle hylder - udover Hermoso. Uanset, så vandt FC Barcelona overlegent med hele 4-0 på to frisparksperler af Lionel Messi samt mål af Dembélé og Suárez.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Dembélé

- 0-1 18' - Messi
- 0-2 26' - Dembélé
- 0-3 45' - Suárez
- 0-4 65' - Messi

Kampens indledning bar på ingen måde præg af at det skulle blive en hårdtspillet fodboldkamp. Espanyol-spillerne har ellers skabt sig et ry for at være deciderede beskidte på fodboldbanen, men det bød indledningen slet ikke på. I stedet spillede Espanyol defensivt og satsede på omstillinger hvilket gav Barca-spillerne mere frihed og tid på bolden. Efter 18 minutter gik Messi frispark 25-30 meter fra målet og på smukkeste vis placerede han kuglen helt oppe i krydset og scorede dermed til 0-1 i sit lokalbrag nummer 32. Dermed var FC Barcelona ovenpå og Espanyol skulle til at jagte.

Bare tre minutter efter føringsmålet skulle Luis Suárez forsøge sig. Dembélé og Busquets fik erobret bolden på kanten af feltet. Busquets fandt Messi, som sendte Suárez videre ind i feltet, hvor han var helt fri med keeperen, men angriberen skød lige på og misbrugte den store mulighed. I stedet kom Espanyol frem til en stor mulighed, men Victor Sanchez pandede kuglen forbi Ter Stegens mål. Den brændte mulighed stoppede dog ikke Barca-maskinen. Messi var i hopla og Espanyol-spillerne havde utrolig svært ved at pille bolden fra verdens klart bedste fodboldspiller. Til trods for at han var nede i jorden og omringet af mindst fem modstandere, så kom han op, fik driblet sig akkurat fri til at han kunne sende en gylden aflevering i dybden til Dembélé. Franskmanden trak ind i banen og sendte kuglen smukt i mål til 0-2 på måltavlen.

Suárez var efter en halv times spil igen bagmanden bag et superangreb, men som døde ved ham. Messi driblede alle mand fra midtbanen og sendte bolden ud til Suárez, som bare skulle finde Messi midt for mål. I stedet sendte uruguayaneren bolden direkte udover baglinjen til målspark. Et kanonmål var tæt på at blive en realitet, men det var tydeligt, at skarpheden ikke helt var med Suárez ovenpå en skadesperiode. Efter en stor chance til Barca svarede Espanyol endnu engang godt igen, da Oscar Duarte dukkede op ved bagerste stole på et indlæg og fik sendt et flot hovedstød afsted, men Ter Stegen stod det rigtige sted og tog imod.

10 minutter før pausen var FC Barcelona tæt på i to omgange. Messi sendte en gudeaflevering ind i feltet til Suárez, som forsøgte sig med en flyvende flugter. Han ramte bolden skidt, men den hoppede alligevel forbi keeperen, hvor stolpen reddede. Returen gik ud til Vidal, som fik sit forsøg blokeret til hjørnespark. Her tog FC Barcelona fat i en indøvet detalje med Jordi Alba stormende i modsatte side af hjørneflaget. Han flugtede første gang til kuglen, en en Espanyol-fod reddede. Bare to minutter efter var det så Messis tur til at ramme stolpen, da Rakitic' forsøg blev reddet. Returen hoppede ud til Messi, som kom stormende og headede bolden ned i jorden og direkte op på stolpen.

Netop som dommeren skulle til at fløjte til pause fik Luis Suárez endelig sit mål. Mens Espanyol nærmest intet havde at skyde med, fortsatte FC Barcelona med at presse på. Dembélé sendte en flot bold i dybden til Suárez, som fra tæt på 0 grader fik sendt bolden i mål. Den trillede ned langs mållinjen før den passerede og så stod der 0-3 på måltavlen. Der burde have stået 0-4 på måltavlen kort inde i anden halvleg, da Dembélé var alene igennem men fik sit forsøg blokeret. Han fik bolden igen og fandt Messi, som kom fri med keeper Diego Lopez, men forsøget sad lige på keeperen.

Efter lidt mere end en times spil blev Sergio Busquets nedlagt et par meter uden for feltet. Igen stod Messi klar til at brage til bolden og for anden gang i kampen sendte han kuglen på smukkeste vis op i krogen. Denne gang til 0-4 og ydmygelsen af Espanyol var total. Straks efter målet blev Dembélé pillet ud for at give Coutinho spilletid. Her tænkte Valverde muligvis frem i programmet, da Tottenham kommer på besøg i midtugen i Champions League. Det er en kamp, som Barcelona har råd til at tabe, da de har sikret sig førstepladsen i gruppen.

Med et kvarter tilbage af opgøret var der nærmest fest på stadion, da Duarte fik bolden i nettet. Men efter at VAR havde gennemgået situationen blev målet korrekt annulleret for offside og de to hold fortsatte kampen. Kort efter blev Luis Suárez pillet ud for at give plads til Munir El Haddadi. Også Ivan Rakitic havde spillet færdig og han gav plads til Denis Suárez, som kæmper for at få flere chancer i Barca-trøjen.

Kampen sluttede med en overlegen sejr til FC Barcelona, som dermed rykker tre point fra de nærmest modstandere efter at Sevilla tidligere på lørdagen tabte point på Mestalla til Valencia. Næste opgave for Ernesto Valverdes tropper er i midtugen mod Tottenham i Champions League. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder