Annonce


Annonce

Annonce

Seks Messi-rekorder, som bliver svære at slå

Nyheder - 2. november 2023
Lionel Messi er efterhånden blevet 36 år og har i de seneste 15 år underholdt fodboldfans med guddommelig fodbold og masser af mål og assists. I mandags vandt han sin ottende Ballon d'Or som bevis på, at han stadig er verdens bedste fodboldspiller og som han selv sagde, så bliver det nok hans sidste.

Selvom Messi stadig har masser af magi i ham når han løber ind på banen, så bliver det meget svært for ham at skulle løbe med den niende guldbold taget i betragtning af, at han i dag spiller i Inter Miami, hvor niveauet er lavere og der venter ikke et VM lige rundt om hjørnet, hvor han igen kan brillere og hente den totale triumf for sit land. Her tager vi et kig på fem Messi-rekorder, der bliver svær for andre fodboldspillere at slå.

Otte Ballon d'Ors
At vinde Ballon d'Or otte gange er ikke normalt. Det er ikke engang tæt på normalt. Messi har været flyvende i alle sine aktive fodboldår og når man kigger på, at Cristiano Ronaldo på andenpladsen har vundet fem, så er det urealistisk at forestille sig, at en spiller nogensinde skulle opnår lige så mange guldbolde. Platini, Cruyff og Van Basten har hver vundet tre og af de aktive spillere - Messi og Ronaldo - ventes det ikke, at de vinder flere Ballon d'Ors.

91 mål på ét kalenderår
Lionel Messi slog Gerd Müllers legendariske rekord, da han i 2012 scorede voldsomme 91 mål fordelt på klub- og landsholdsplan. Tager man et kig på, hvor voldsomt det er, så har målmaskinerne Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski i deres bedre år scoret 69 mål. Lewandowski gjorde det i 2021 mens Ronaldo gjorde det i 2013.

Til sammenligning har Erling Haaland i 2023 indtil videre scoret 44 mål og han scorer næppe 48 mål på to måneder for at komme over Messi. Kylian Mbappé har scoret 40 mål. Skulle man pege på en spiller i nutidens fodbold, som kan score mange mål, så er det Haaland - men med det vilde år, som han har gang i, og stadig er så langt fra Messi, så er det altså endnu en rekord, der næppe bliver slået lige om lidt.

82 mål på én sæson
I sæsonen 2011/2012 scorede Lionel Messi 82 mål på klub- og landsholdsplan. Igen er der tale om en tid, hvor Messi nærmest scorede mål for sjov og til sammenligning scorede Cristiano Ronaldo 66 mål i sin bedste sæson - det var i 2014/2015-sæsonen. Gerd Müller scorede 67 i 1972-73 mens Pelé ramte 66 mål i 1957-58.

50 ligamål på én sæson
I 20 år var spørgsmålet i La Liga, om nogen nogensinde ville slå Zarras og Hugo Sanchez' rekord, da de scorede 38 mål i sæsonerne 1950-51 og 1989-90. Siden 2010 har Messi og Ronaldo begge slået de rekorder hele tre gange mens Luis Suárez også har gjort det én gang. Men det var Messi, som trak det længste strå, da han scorede 50 mål. Ronaldo har været tæt på Messi med 48 mål i 2014/215.

19 kampe i træk uden at gå målløs fra banen
Igen bør man sammenligne med hvem der kommer lige efter. Ronaldo Nazario og Cristiano Ronaldo har begge formået at scoret i 10 kampe i træk. Men Lionel Messi ville sørge for, at hans rekord skulle blive svær at slå: Argentineren gik igennem 19 kampe i træk hvor han scorede i hver og en. Det var i 2012/2013.

Messi kunne have scoret flere, men en skade satte en stopper for det. Efter sin skade scorede han i to kampe i træk, så han sidder også på rekorden for flest mål scoret i 21 kampe i træk - hvor man tæller pauser med, som skader.

474 ligamål
Før Messi og Ronaldo trådte ind på La Liga-scenen sad Telmo Zarra på rekorden med 252 mål for Athletic Bilbao. I dag har Messi scoret 474 mål i La Liga hvilket er 163 flere end Cristiano Ronaldo og 224 flere end tredjepladsen. Her skal det naturligvis med, at Ronaldo skiftede til Real Madrid efter at Messi var begyndt at spille for Barca.

Tager man et kig på de øvrige top fem ligaer i Europa, så finder man Alan Shearer med 260 mål i Premier League (214 mål færre end Messi),. I Serie A er det Silvio Piola med 274 mål (200 mål færre end Messi). I Bundesligaen er det Gerd Müller med 365 mål (109 mål færre end Messi) og i Ligue 1 er det Delio Onnis med 299 mål (175 mål færre end Messi). Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Seks Messi-rekorder, som bliver svære at slå

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder