Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

10 interessante facts om Frenkie de Jong

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 23. januar 2019




FC Barcelona har her til aften offentliggjort købet af hollandske Frenkie de Jong, som er hentet til klubben fra Ajax for 560 millioner kroner. 21-årige Frenkie de Jong skifter først til FC Barcelona, når indeværende sæson er slut.

Her får du 10 facts om det unge stjernefrø, som har været i flere storklubbers søgelys gennem længere tid.

1. Frenkie de Jong blev født d. 12. maj i 1997, hvilket er to dage før, FC Barcelona sikrede klubbens fjerde Super Cup-trofæ efter en sejr på 3-1 over PSG. Finalen blev spillet i Frenkie de Jongs hjemland i byen Rotterdam.

2. Han er født og opvokset i en lille hollandsk by ved navn Arkel, som kun har ca. 4000 indbyggere.

3. I dag er det præcis 30 år siden, at FC Barcelona skrev kontrakt med en anden hollænder, som blev en stjernespiller og skrev historie med klubben. Det var hollandske Ronald Koeman, som næsten nåede at spille 200 kampe for klubben.

4. Ronald Koeman, som scorede det legendariske mål på Wembley i 1992, er i dag landstræner for Frenkie de Jong på det hollandske landshold.

5. Efternavnet de Jong er det mest almindelige efternavn i Holland. På hollandsk betyder det 'at være ung'. I 2007 fandt man frem til, at 90.000 hollændere har efternavnet de Jong.

6. Frenkie de Jong bliver den tyvende hollandske spiller til at repræsentere FC Barcelona.

7.Flere velkendte fodboldspillere fra Holland bærer også efternavnet de Jong. Heriblandt Luuk de Jong fra PSV, Nigel de Jong fra Al-Ahli og Siem de Jong fra Sydney FC.

8. Han fik sin officielle debut for Ajax som 19-årig mod sin første professionelle klub - nemlig Willem II.

9. Han havde trøjenummer 21 i Ajax.

10. Hans fritidsinteresser består af at rejse, lytte til musik og spille videospil. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


10 interessante facts om Frenkie de Jong

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder