Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Lionel Messi topscorer for sjette gang

Toplister - 20. maj 2019Lionel Messi topscorer for sjette gang

Lionel Messi havde ingen konkurrence. Han var klokkeklart topscorer i La Liga i denne sæson og kunne egentlig have snuppet titlen ved at have spillet langt færre kampe. Hele 36 mål i bare 29 ligakampe nåede han op på i sæsonen og dermed endte han som den klare vinder af pichichi, som topscorertitlen i Spanien hedder.

Karim Benzema og Luis Suárez deler andenpladsen med hver 21 scoringer - altså voldsomme 15 mål bag Lionel Messi. Konkurrencen var svag og nu håber Messi på, at hans 36 mål er nok til at sikre ham den Gyldne Støvle, som uddeles til Europas topscorer. Kylian Mbappé har endnu en kamp tilbage, men her skal han score mindst fire gange for at dele titlen med Messi.

Målforskellen mellem Messi og Benzema/Suárez på 15 mål er desuden rekord. Før lød den på 14 mål, da Hugo Sanchez sluttede på 34 mål og Gary Lineker på 20.Det var desuden Messis sjette gang i karrieren, at han vinder prisen som topscorer i La Liga og dermed udligner han Telmo Zarra, Desuden er det tredje sæson i træk, at Messi slutter på toppen hvorfor han udligner mexicaneren Hugo Sánchez, som også formåede at vinde tre år i træk i 1986, 1987 og 1988.

I England sidder Jimmy Greaves på rekorden for at være topscorer flest gange. Seks ligesom Messi. Gerd Müller sidder på den ultimative rekord, da han formåede at slutte som etter hele syv gange. Dermed kan Messi altså udligne Müller efter næste sæson hvis han fortsætter sin enorme målstime.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder