FC Barcelona 1-2 Valencia

Copa del Rey - 25. maj 2019

FC Barcelona var lørdag aften taget en tur til Andalusien for at møde Valencia i Copa del Rey-finalen. Det blev til endnu en skammelig kamp, hvor man igen ikke formåede at sætte sig igennem samtidig med at forsvaret delte gaver ud. Bagud 0-2 ved pausen var for meget, og dermed tabte FC Barcelona pokalfinalen.

Cillessen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Sergi Roberto, Messi og Coutinho

45' Arthur Vidal
45' Semedo Malcom
77' Rakitic Aleña

- 0-1 22' - Gameiro
- 0-2 33' - Rodrigo
- 1-2 74' - Messi

FC Barcelona lagde ud i overraskende stil. De holdt bolden i egne rækker konstant og søgte den afgørende aflevering, men uden at tage nogen risiko. Efter fem minutter opsnappede Valencia bolden og satte fart. Situationen var egentlig vundet af Lenglet, men hans afleverings-tackling strøg hele vejen hen til Rodrigo, som fik en fri chance med Cillessen, Han rundede hollænderen og sparkede på mål, men Piqué reddede med en glidende tackling som sidste mand inde på stregen. En stor redning af Piqué, men skandaløst af Lenglet, som gjorde en lille chance kæmpestor for Valencia.

Som kampen skred frem blev det mere og mere tydeligt, at intet havde forandret sig. 10 spillere, som forsøgte at finde Messi, så han kunne skabe noget. Semedo var den eneste, som af og til forsøgte på egen hånd og som egentlig ignorerede de oplagte korte afleveringer. Messi var lukket ned af et hårdtkæmpende Valencia-forsvar, og det gav gevinst for Valencia, da de efter 22 minutter sendte bolden op i venstre side og Gaya kunne med en let aflevering finde en fuldstændig fri Gameiro på kanten af feltet. Herfra var han sikkerheden selv og så stod den 1-0 til Valencia. Og det var hverken fortjent eller ufortjent - for Barca havde intet skabt. Og de fortsatte i samme gear, men ligegyldige afleveringer med håbet om, at Messi skulle gøre noget - og så gik det galt igen, da Alba blev spillet inden om. Busquets, Piqué og Semedo dækkede Rodrigo inde i feltet, men selv det kunne de ikke finde ud af, da Soler bankede bolden ind i feltet til angriberen, som let pandede kuglen i mål til 2-0.

Mod første halvlegs slutning fik FC Barcelona sendt to fine skud afsted, da først Messi bragede bolden afsted, men måtte se keeper Domenech redde flot. Minuttet efter var det Rakitic' tur, men hans åbne chance blev konverteret til et halvskidt skud, som Domenech let kunne redde. Straks fra anden halvlegs start blev Arthur og Semedo pillet ud og ind kom Vidal og Malcom. Sidstnævnte bragede ind i kampen og var fuldstændig ligeglad med at Valencia var foran. Han gjorde kampen til sin og viste flot spil med det samme. Han var tæt på at assistere Messi efter en time, da han lagde bolden af til argentineren som med et smukt touch tog kuglen med og forsøgte en ydersideafslutning. Keeper Domenech var helt væk, men desværre for catalanerne reddede stolpen for Valencia.

Med 20 minutter igen kom der en ny, stor chance for FC Barcelona, da Malcom igen tog initiativ og stormede ind i Valencia-feltet før han fandt Piqué, som med en knaldhård inderside forsøgte at score, men bolden gik lige præcis forbi målet. Minuttet efter kom forløsningen så for FC Barcelona, da Messi besluttede sig for ikke at tage et hjørnespark. Han stod i stedet inde i feltet. Her blev hjørnesparket sparket indover, Lenglet hoppede op og pandede kuglen på stolpen. Returen faldt ud til Messi, som let trillede bolden i mål til 1-2 og så var der kamp igen for alle pengene.

Med 13 minutter igen tog Valverde endelig konsekvensen af Rakitic enormt usynlige spil, da kroaten blev pillet ud og gjorde plads til Carles Aleña. Rakitic havde ikke spillet nogen god kamp. Han var klart overmatchet på midtbanen, han skabte ingen chancer og var for langsom i opfattelse af spillet i og omkring feltet. I sidste minut fik Guedes en friløber fra midten, men da han kom ned til Cillessen sparkede han forbi målet. Barca kæmpede i slutminutterne og forsøgte at nedbryde Valencias forsvar, men spillere som Vidal og Malcom kom ind 45 minutter for sent og kunne ikke hjælpe til at vende resultatet og dermed tabte FC Barcelona finalen og spørgsmålet er nu om denne kamp var nok for ledelsen i forhold til Valverdes job. For spillet var igen ikke flot, og igen tabte man en titel. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder