Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Portræt af Riqui Puig

Nyheder: Af Rasmus Halby - 24. juni 2020
Portræt af Riqui Puig

© Mundo Deportivo


Riqui Puig imponerede stort i går aftes, da Barcelona hev en 1-0 sejr hjem mod Athletic Bilbao. Derfor har vi lavet et portræt af den lille mand, som ser ud til at være Barcas fremtid på midtbanen ved siden af Frenkie De Jong.

Den 20-årige spanier er født den 13 august 1999 i Matadepera, som ligger cirka en times kørsel fra Barcelona. Den lille by har knapt 10.000 indbyggere, og ses som en provinsby til Barcelona. Mellem Matadepera og Barcelona ligger UFB Jabac i Terressa, som er den fodboldklub, hvor Riqui Puig som 9-årig startede karrieren. Her spillede han indtil 2013, hvor Barca og La Masia bankede på døren.

Ricard Puig Martí - som han juridisk hedder - måler 169 cm og foretrækker sit højreben. Han er en meget teknisk spiller, som godt kan lidt at have bolden ved sine fødder. Han besidder store kvaliteter i sin boldbehandling og viser stort overblik på banen. Desuden er den lille spanier meget løbedygtig, og dækker derfor mange meter når han spiller.

Puig excellerer i at ligge den anden sidste aflevering til et mål - altså assisten til assisten så at sige. Quique Setien var ude og kritisere Puig offentligt for sit defensive bidrag, hvor den spanske cheftræner ikke mente Puig var god nok. Det ser ud til Puig har taget netop dette til efterretning, og ivrigt forsøgt at forbedre sig på det område. I kampen mod Bilbao erobrede han bolden tilbage to gange på under en halveg.

Han debuterede for Barcas UEFA Youth League hold i 17/18-sæsonen, hvor han leverede tre mål og tre assists i 10 optrædener før Barca løftede trofæet efter en finalesejr på 3-0 mod Chelsea. Denne sæson fik han desuden sine første tre kampe for Barcelona B, da de dengang spillede i den andenbedste spanske række - Puigs B-holdsdebut kom den 24. februar i et 1-1-opgør mod Gimnàstic, hvor han fik 21 minutter på banen.

Sæsonen efter var Barcas B-hold rykket ned til tredjebedste række, og her blev Puig en vigtig mand. Her spillede Puig 31 kampe og leverede syv assists i sæsonen. Imens fik Puig også førsteholdsdebut, hvor han spillede to La Liga-kampe og en enkelt kamp i Copa Del Rey. Hans førsteholdsdebut kom i netop Copa Del Rey, hvor han blev skiftet ind ved stillingen 3-1 til Barca. Her leverede Puig en assist til Denis Suarez som gjorde det til 4-1, hvilket også blev kampens resultat. Puigs La Liga debut kom mod Huesca, hvor han startede inde og spillede 67 minutter - kampen endte 0-0.

Denne sæson har Puig spillet 21 kampe for Barcelonas B-hold, hvor det er blevet til to mål og tre assists fra den lille spanier. Han har fået seks kampe for førsteholdet, hvor kun én af dem er fra start - dette var en kamp i Copa Del Rey mod UD Ibiza. Puig har endnu ikke leveret et mål eller assist for førsteholdet, men taget hans præstation i gårsdagens kamp i betragtning kommer det nok snart. Desuden fik Puig sin første udtagelse til en Champions League kamp - dog fik Puig ikke nogle minutter på banen.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder