Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Chilavert: Messi er et geni

Nyheder - 12. november 2020
Chilavert: Messi er et geni

©


Når der tales om historiens bedste fodboldspillere nævnes Diego Maradona og Lionel Messi. De har samme spillestil og er blevet sammenlignet lige siden at Messi trådte ind på den europæiske scene. Men spørger man den tidligere Paraguay-keeper Jose Luis Felix Chilavert, så er der ingen tvivl om, at Messi er langt foran Maradona.

- Messi er et geni fra rummet og vi resten er bare fra jorden af. Barca gav ham den kontrakt, som han havde brug for (den første kontrakt), men man må ikke glemme, hvad Messi og hans familie måtte ofre. Det gjorde ham stærkere og han er en stor leder, fortæller Chilavert til TyC Sports.

- For mange er en leder en person, som hele tiden råber, men der er andre ledere som Messi, der er rolige og snakker på banen og i omklædningsrummet. I Argentina har Messi fået den kolde skulder fordi, at han ikke har været med til at vinde VM og det sammenligner de med Maradona.

- Men sandheden er, at Maradona ikke engang har vundet bare ét procent af alt det, som Messi har vundet og så begynder folk med undskyldningen om, at Messi spillede med Xavi og Iniesta. Når Messi modtager bolden, så er der fem spillere foran ham, men alligevel vinder han. Samfundet generelt har behandlet Messi uretfærdig.

- Folk er hurtige til at dømme Messi, men ikke dømme regeringen (den argentinske regering), som er kendt for at ødelægge landet og snyde med skat. Vi er atleter og Messi er en leder og folk skal forstå, at fodbold ikke roder bod på, hvad regeringen stjæler fra folket.

I dag er Chilavert 55 år, men han spillede for klubber som Strasbourg, Zaragoza og Vélez Sarsfield, hvor han havde sin storhedstid. Desuden spillede han 74 landskampe for Paraguay og hvis navnet undervejs i artiklen har sat gang i tankerne så er det måske fordi, at han til trods for sin position som keeper ofte tog frispark og straffespark. Han scorede hele otte mål for sit land og intet mindre end 59 mål for sine klubhold i løbet af sine 729 professionelle kampe.

Chilavert er den andenmest scorende keeper nogensinde. Kun overgået af brasilianske Rogerio Ceni.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder