Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Overblik: Så meget har Barca tjent på Messi

Nyheder - 2. februar 2021




Overblik: Så meget har Barca tjent på Messi

©


I disse dage tales der om den kæmpe gæld, som Barca har opbygget og den enorme løn, som klubben på samme tid har betalt til Messi. Over fire milliarder kroner på fire år, men alle, som har lidt indsigt i klubbens finansielle struktur er udmærket klar over, at Messi ikke er grunden til at klubben står i økonomiske problemer.

Joan Laporta er seneste mand til at fortælle, at Barca tjener mere på Messi end hvad klubben udbetaler ham i løn og derfor kan regnestykket på en normal dag gå op. Det samme slog Bartomeu fast i går. Da man forlængede Messis kontrakt tilbage i 2017 og samtidig øgede hans løn, havde man mulighed for at betale ham den - men på grund af pandemien har klubben ikke tjent lige så mange penge og det sætter nu sine spor. Ikke bare i Barca, men hos alle klubber.

Marc Ciria er stifter af Diagonal Investments og han har regnet ud, hvor meget Barca har tjent på Messi. Her er der tale om et direkte modsvar til de folk, som mener, at Messi er grunden til Barcas problemer. Udregningen er nemlig fra november 2017 - netop som Messi fik en bedre løn i Barca.

Ifølge regnestykke har Messi tjent helt præcist 2.853 milliarder kroner, men det kan altså stige til 4,1 milliarder kroner. I samme tidsperiode har Barca tjent 4.605 milliarder kroner på Messi, så klubben kan altså sætte over 500 millioner kroner i klubkassen hvis man regner det lige over - med forbehold for om Messi udløser samtlige variabler i sin kontrakt.



Messi alene står altså for 30% af klubbens indtægt.

- Der er flere metoder at udregne det på og vi mangler lidt information fra klubben for at blive helt præcise, men det er tydeligt, at Messi er manden i centrum i klubbens økonomiske puslespil. Hans bidrag på banen skaber penge. Så simpelt er det, fortæller Marc Ciria.

- Messi er vigtigere for Barca i dag end i 2009, da klubben havde et konkurrencedygtigt hold dengang, mens Messi med afstand er den største i dag. Hvis man pillede Messi ud af 2009 ville det have mindre betydning end hvis man tog ham af holdet i dag. Hans værdi er enorm og han er afgørende for at klubben rent økonomisk kan komme på rette spor igen.

- Man kan tage et eksempel. Neymar har kostet PSG flere penge end Messi har kostet Barca penge. Udover frikøbsklausulen på 222 millioner euro, så får han 92 millioner euro i løn og taget i betragtning af, at Neymar ikke leverer det samme som Messi på banen, så er Neymar en dyrere investering uden samme afkast.

Til gengæld kan Messi ikke fortsætte med at tjene samme løn. Faktisk skal han gå op mod 40% ned i løn under den nye præsident indtil at klubben igen tjener de samme penge. Det gør klubben ikke nu, og derfor bliver det kun værre og værre jo længere tid pandemien hænger over os.


Den nye eksklusive trøje til El Clásico er på hylderne nu
Barca El Clásico trøje


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder





Ugens mest læste

Seneste nyheder