Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Dortmund sætter astronomisk prisskilt på Haaland

Transfermarked - 26. marts 2021
Dortmund sætter astronomisk prisskilt på Haaland

© Getty Images


Det er ingen hemmelighed, at 20-årige Erling Haaland er et kæmpe samtaleemne i mange store europæiske fodboldklubber - heriblandt Barca. Men det bliver næppe let for nogen at hente ham denne sommer, da Dortmund netop har sat et prisskilt på ham. Og det er ikke småpenge.

Ifølge ESPN har de fået oplysninger om, at Dortmund har prissat Haaland til 180 millioner euro svarende til 1,33 milliarder danske kroner. På grund af pandemien og de manglende indtægter i alle fodboldklubber kan det blive svært for hvilken som helst klub at finde frem til så mange penge. Men der er en grund til at Dortmund har sat så højt et beløb - og ikke mere end det.

1,33 milliarder kroner virker usandsynligt, men som man så det med Neymars skifte til PSG, så havde ingen regnet med, at en klub kunne finde på at betale 1,65 milliarder kroner for en spiller. Dortmund har valgt en lavere pris, da de gerne sælger Haaland hvis de kan hente så mange penge.Til gengæld skræmmer prisen potentielle købere væk således, at Dortmund kan holde på Haaland i mindst endnu en sæson. Hvilket de helt sikkert drømmer om efter som han har scoret vanvittige 49 gange i 49 kampe for Dortmund siden skiftet fra Salzburg, hvor han scorede 27 gange i 29 kampe.

Sommeren 2022 træder der nemlig en frikøbsklausul i kraft i Haalands kontrakt. Den lyder på 75 millioner euro, godt 560 millioner danske kroner, hvilket er langt mere realistisk for de store europæiske klubber. Dortmund er udmærket klar over, at en klub banker på døren sommeren 2022 med den pris. Derfor håber de på, at de med 1,33 milliarder kroner denne sommer kan skræmme klubber væk - alternativt tager de glædeligt imod det beløb, hvis en klub kan skaffe pengene.

Med til historien skal man huske, at det er Dortmund, som har sat prisen på 180 millioner euro. Den er derfor til forhandling til forskel for Barcas Neymar-salg i 2017, hvor Barca forklarede PSG, at de ikke er interesseret i at forhandle og henviste den franske klub til frikøbsklausulen, som de så overraskende valgte at indløse.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder