Annonce


Annonce

Annonce

Messi står til at vinde Super Ballon d'Or

Nyheder - 25. december 2022
Alle har hørt om Ballon d'Or, men meget få har hørt - eller i hvert fald tænkt på - Super Ballon d'Or. Hvad er nu det for en pris, som begynder at fylde i medierne efter VM-finalen mellem Argentina og Frankrig? Det er en individuel pris, der overgår alt.

France Football, som står bag Ballon d'Or og Super Ballon d'Or, har kun uddelt én Super Ballon d'or i historien. Det var til Real Madrids Alfredo di Stefano, som tilbage i 1989 vandt prisen foran legenderne Michel Platini og Johan Cruyff. Di Stefano er altså historiens eneste spiller, som har vundet prisen - men det er der en god grund til.Prisen uddeles nemlig til den bedste spiller set over de seneste 30 år - men kun hvis der har været en værdig kandidat. Og det er der nu, mener mange fodboldfans, eksperter, journalister og mere, som efter VM-finalen ikke er i tvivl om, at legendariske Lionel Messi er den første siden Di Stefano til at vinde prisen. Det er 33 år siden, at Real Madrids legende vandt prisen.

Før VM var der meget få historier omkring Super Ballon d'Or, men det var kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som var oppe at vende og om de var værdige nok til at vinde prisen. Efter Messis vilde VM, hvor han blev kåret som turneringens spiller og samtidig vandt det gyldne trofæ, så er der ikke længere tvivl blandt mange: Messi fortjener Super Ballon d'Or.Efter Argentinas triumf ved VM hæfter mange sig ved, at Messi nu endegyldigt er gået forbi legender som Maradona og Pelé. Maradona vandt aldrig Copa America, Pelé spillede aldrig i Europa, brasilianske Ronaldo vandt aldrig Champions League, Cruyff vandt aldrig VM og det har Cristiano Ronaldo heller ikke gjort - Messi kan dog sætte et grønt flueben ud for alt.

Hvem der er historiens bedste fodboldspiller og hvem der fortjener Super Ballon d'Or vil dog altid være en personlig mening og derfor vil man høre i krogene, at Messi ikke fortjener at vinde den ultimative pris.

Messi står til at vinde Super Ballon d'Or Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Messi står til at vinde Super Ballon d'Or

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder