Landskampe - 22. november 2023

FC Barcelonas Raphinha skulle i nat forsøge at komme tilbage på sporet sammen med sine brasilianske landsmænd, som har gang i en historisk ringe VM-kvalifikation. Efter nattens resultater befinder Brasilien sig helt nede på sjettepladsen hvilket er den sidste plads, som giver direkte adgang til VM.

Nattens kamp mellem Brasilien og Argentina blev udsat, da der opstod voldsom tumult mellem politiet og de argentinske fans. Det førte til, at Argentinas anfører Lionel Messi i første omgang bad sine landsmænd om at forlade banen med beskeden om 'vi skrider, vi kan ikke spille under disse omstændigheder'.

Messi førte også an, da argentinerne gik ud mod tilskuerne for at få to på situationen og desuden måtte en gennembanket fan forlade stadion efter at være blevet slået til blods. Da spillet endelig gik i gang kom der intet mindre end 22 frispark i første halvleg - ét frispark hvert andet minut!

Med kun to sejre i fem kampe har Brasilien i den grad haft sine problemer at bokse med under denne VM-kvalifikation og efter at have tabt 2-1 ude mod Colombia tog de natten til onsdag imod Lionel Messi og Argentina, og det var også en for stor mundfuld for brasilianerne. Raphinha startede på banen og fik 72 minutter, men han kunne ikke hjælpe. For kort før hans udskiftning havde Otamendi scoret kampens eneste mål.

Argentina vandt dermed kampen og kom tilbage på sporet efter at de for få dage siden tabte til Araujo og Uruguay, som i øvrigt igen vandt, da de i nat slog Bolivia med 3-0. Argentina topper gruppen med 15 point, Uruguay har 13, Colombia 12, Venezuela 9, Ecuador 8, Brasilien 7 og Paraguay 5.

Se mål og højdepunkter fra natten Superclásico mellem Brasilien og Argentina her