Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Officielt: Super League får medhold i retten!

Super League - 21. december 2023




Så er det en realitet: Super League-projektet kører for fulde drøn! En dommer har i dag afgjort, at UEFA og FIFA har misbrugt deres position som ulovlig monopol ved at true med sanktioner mod de klubber, som ønsker at være en del af Super League. Der er totalt medhold og glæden er helt enorm hos Barca og Real Madrid, som lige nu - rent officielt - er klubberne bag.

FIFA gik hårdt til værks, da Super League-projektet blev offentliggjort og straks blev der truet med udelukkelse, bøder og karantæner. I dag har den Europæiske Højesteret slået fast, at FIFA på ulovlig vis har truet med sanktioner - de er ikke i position til at gøre det. De har ikke monopol, og derfor kan stifterne bag Super League altså fortsætte deres projekt, som de ønsker det.

- Det er en historisk dag for fodbolden. Super League er i gang. Vi har vundet retten til at konkurrere. UEFA-monopolet er slut. Fodbolden er gratis for alle. Klubberne (som vil deltage) behøver ikke frygte sanktioner og nu kan de bestemme deres egen fremtid, var de klare ord fra generaldirektøren Bernd Reichart for A22 Sport Management umiddelbart efter beslutningen.

Det betyder helt konkret, at Super League nu kan gå i luften når folkene bag trykker på knappen. Der er stadig arbejde forude, men målet er, at man i 2024 får skudt turneringen i gang.

Officiel udmelding fra retten
- FIFA og UEFA foreskriver, at hvis man skaber en ny fodboldturnering uden deres godkendelse, som f.eks. Super League, og nægter adgang for klubber og spillere at deltage i disse turneringer, er det ulovligt.

- En gruppe af 12 fodboldklubber ville igennem European Super League Company stifte en ny fodboldturnering med navnet 'Super League'. FIFA og UEFA protesterede imod projektet og truede med at sanktionere klubberne og spillerne, som ønskede at deltage.

Retten har altså slået hårdt ned på FIFA og UEFA og forsikret, at de ikke har monopol på at arrangere fodboldturneringer hvorfor Super League nu har fået grønt lys til at fortsætte deres arbejde. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Officielt: Super League får medhold i retten!

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder