Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Barca om Super League: Vi er tilfredse

Super League - 21. december 2023




Torsdag den 21. december 2023 kan vise sig at være noget af en historisk dag. Projektet Super League har nemlig fået retten til at fortsætte med deres projekt eftersom både FIFA og UEFA står tilbage med en lang næse for at true med sanktioner mod klubber og spillere for at deltage i en fodboldturneringen uden for deres styre.

Det er magtmisbrug og retten har således givet FIFA og UEFA klar besked om, at de ikke har lov til at true med sanktioner. Det glæder Barca, at retten valgte den vej. Det skriver klubben i en officiel pressemeddelelse kort efter at dommen blev truffet ved den Europæiske Højesteret.

- FC Barcelona ønsker at udtrykke sin tilfredshed med dommen fra Den Europæiske Unions Domstol (CJEU), der vurderer Super League-projektet som foreslået af A22 Sports. Som en af de klubber, der driver Super League-projektet, føler FC Barcelona, at dommen baner vejen for en ny fodboldturnering på eliteniveau i Europa ved at modsætte sig monopolet i fodboldverdenen, og ønsker at indlede nye diskussioner om den vej, som europæiske konkurrencer bør tage i fremtiden, skriver Barca på sin officielle hjemmeside og følger blandt andet op:

- Siden klubben blev grundlagt i 1899, har FC Barcelona altid været en pionerklub i sportens verden, der har drevet hen imod mere professionaliserede strukturer både på nationalt og internationalt plan, med hensyn til både mænds og kvinders turneringer, i en række sportsgrene og fra forskellige sociale hensyn.

- Derfor, som der er blevet fastholdt i de seneste år, føler klubben, at den mellemfristede bæredygtighed af europæisk fodbold indebærer behovet for at skabe et koncept i stil med Super League som foreslået af A22. Et system, der vil løse problemer som overbelastning af kampe og de for mange antal kampe mellem landshold, som vil arbejde hen imod regulering af økonomisk fair play blandt deltagende hold, og som vil sætte lokale og internationale spillere og tilhængere i centrum.

- Dette system skal respektere funktionerne og bæredygtigheden af nationale turneringer og bør være et meritokrati, der primært er baseret på resultater på banen, lyder det videre fra FC Barcelona i klubbens pressemeddelelse.

Slutteligt fortæller klubben, at man i år - hvor man har fejret fødselsdag nummer 125 - stadig vil tilbyde sin erfaring og vide om forskellige sportsgrene for at forbedre den nuværende elitesport. Og af den grund støtter klubben hele projektet omkring Super League. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Barca om Super League: Vi er tilfredse

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder