Rakitic og Kroatien er i VM-finalen

VM 2018 (Rusland) - 11. juli 2018

Ivan Rakitic lever nu en nærmest umulig drøm. Kroatien kvalificerede sig nemlig til VM-finalen i dag, da de slog England med 2-1 i semifinalen. Dermed bliver VM-finalen 2018 mellem Frankrig og Kroatien søndag aften.

Kroaterne havde før kampen mod England været i to straffesparkskonkurrencer i træk. De har altså løbet rigtig mange meter, da de overordnet set har løbet en hel time ekstra i løbet af de to kampe og i dag onsdag blev det ikke anderledes.

Kampen mod England startede med en ordentlig mavepuster, da Kieran Trippier fem minutter inde i opgøret sendte et frispark direkte i mål til 0-1. Kroaterne var ikke gode i første halvleg, men kom bedre med i anden halvleg, hvor de også fik udnyttet én chance. Her luskede Ivan Perisic bag om to mand før han sendte et indlæg i mål til 1-1.

Stillingen holdt samtlige 93 minutter og derfor skulle kroaterne for tredje kamp i træk ud i forlænget spilletid. Efter 109 minutter kom den enorme forløsning, da Mario Mandzukic reagerede hurtigt på bolden i feltet og fra tæt hold bankede han kuglen i mål til 2-1. Dermed vendte Kroatien 0-1 til 2-1 og har i samtlige tre knockout-kampe vendt et truende nederlag til en samlet sejr.

Ivan Rakitic spillede hele kampen og kunne ved slutfløjt juble sammen med sine holdkammerater. Han møder nu klubkammeraterne Ousmane Dembélé og Samuel Umtiti i VM-finalen søndag klokken 17.00. England skal dyste med Belgien om bronze. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder