Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Langt interview med Ivan Rakitic

Nyheder - 1. maj 2020
Langt interview med Ivan Rakitic

© Club del Deportista


Ivan Rakitic aner ikke hvor han spiller i næste sæson, men hans mål er at komme i gang med at spille fodbold hurtigst muligt - også selvom det betyder, at han løber en risiko med coronavirussen. En noget så egoistisk udmelding, men indtil nu er der ingen fodbold så længe de spanske myndigheder ikke åbner op for landet.

Rakitic har i et onlineinterview talt med Marca, som havde en række spørgsmål til Rakitic.

Hvordan klarer du dig i denne tid?
- Ved at være opmærksom og have respekt. Det er en ny situation for alle og jeg tror, at det tid til at stå mere sammen end nogensinde. Jeg er sikker på, at vi alle nok skal komme igennem det.

Hvad har du savnet mest ved at forlade huset?
- Min familie, mine venner - folk jeg deler livet med. Jeg har savnet at køre mine piger i skole, at spise morgenmad ude i byen, at tage ud til træningsanlægget og træne...det er de simple ting, som jeg savner, men som betyder meget.

Tror du, at du kunne leve i sådan en situation som denne?
- Nej. Det tror jeg ikke at nogen kunne. Jeg har stor respekt for situationen. Jeg husker vores tur til Napoli i Champions League. Jeg var meget urolig og bekymret. Nu må vi tænke positivt. Denne overraskelse må ikke komme igen.

Hvad har du lært af denne situation?
- Mange ting, men det vigtigste er at nyde de små ting meget mere. Vigtigheden i at være samlet med familien. Jeg har lært meget af situationen.

Fodboldfans lider hver uge, og nogle er døde. Hvilken besked har du til dem?
- Der er mange mennesker, som lider i denne situation. På en eller anden måde er de helte. Jeg vil gerne give al min støtte til alle, som har det hårdt. Vi må dog ikke stå med negative tanker - vi skal holde fødderne på jorden og forsøge at være stærke sammen.

Nogle lande vil ikke have fodbold tilbage lige nu
- Jeg respekterer alle meninger. Vi har hørt, at den franske liga ikke bliver spillet færdig - det er en af de største ligaer i verden. Den beslutning må vi respektere. Hvert land og hver liga må analysere sin egen situation. Èn samlet beslutning for alle er umuligt.

Burde man spille?
- Jeg vil spille. Vi skal vende tilbage hvor det er helbredsmæssigt i orden, men vi må også forstå, at det aldrig bliver 100 procent. Den samme risiko tager folk, som tager på arbejde i disse dage i supermarkedere med mere. De tager den risiko og de vil gerne tage den risiko. Jeg er sikker på, at hvis vi spurgte fodboldfans, så ville de elske at se fodbold igen.

Er du villig til at risikere at blive smittet?
- Uden tvivl. Risikoen er lille.

Hvad siger du til at kampe vender tilbage uden fans?
- Det bliver meget hårdt og anderledes. Vi kommer til at være meget fokuserede og jeg ved, at alle fansene kommer til at leve sig ind i kampene hjemmefra.

Bliver fodbold det samme?
- Forhåbentligt. Vi skal forberede os selv og forstå situationen - selv med tomme stadions i starten. Fans og spillere kommer til at gøre alt for at det bliver det samme. Fans vil næppe stoppe med at leve fodbolden og man må ikke glemme spillet.

Foretrækker du La Liga eller Champions League?
- Forhåbentligt kan vi vinde begge. Alle, som kender mig ved, at jeg går efter alt ved at være bedst muligt forberedt. Vi vil forsøge at vinde alle kampe. Hvis vi kan vinde La Liga vil det være endnu bedre hvis vi også kan vinde Champions League.

Har din transfersituation ændretsig?
- Nej. Min situation er ikke ændret. Jeg har allerede udtalt mig om det flere gange. Lige nu vil jeg bare tilbage og kæmpe om titler, give mit bedste, da jeg befinder mig i den bedste fodboldalder.

Transfermarkedet kommer til at ændre sig. Fortryder du noget?
- Nej, jeg er rolig. Erfaringen jeg har tilkæmpet mig som fodboldspiller hjælper mig med at være moden og forstå alt bedre. Jeg fortryder intet. Alt jeg gør, gør jeg ved at give mit bedste. Nu ser jeg fremad og jeg er klar til at spille.

Hvad forestiller du dig at fremtiden bringer?
- At nyde fodbolden og spille så hurtigt som muligt igen. Når det sker, og sæsonen slutter, så må jeg analysere situationen. Min fremtidsplan er at arbejde hårdt, give mit bedste og nyde fodbolden.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder